Deshidratarea – scuza perfectă care îți afectează vederea?

Deshidratarea este scuza perfectă pentru a bea mai multă apă. Atunci când sunteți deshidratat, corpul dumneavoastră pierde prea mult lichid! Deshidratarea se poate întâmpla atunci când nu mai bem lichide sau pierdem cantități mari prin transpirație, sau alte canale.

Atunci când pierdeți mult lichid, corpul dumneavoastră se va strădui să păstreze cantitatea rămasă. Acest lucru înseamnă că s-ar putea să aveți simptome precum setea și uscăciunea gurii, precum și alte semne care pot fi cauzate de deshidratare, inclusiv scăderea cantității de urină sau crampe musculare; pot apărea și dureri de cap.

Când ești deshidratat, corpul tău își pierde din „strălucire”, iar acest lucru poate provoca cearcăne în jurul ochilor. Pielea din jurul ochilor este foarte subțire și de aici și fenomenul. Observarea schimbărilor este mai ușor vizibilă și datorită rolului lor în timpul activităților de zi cu zi, cum ar fi cititul sau vizionarea televizorului, de exemplu.

Oboseala oculară apare fără să ne dăm seama , în timp ce lucrăm la hârtii sau după ce stăm toată ziua în fața unui ecran de calculator. Aceste lucruri se întâmplă atunci când nivelul de apă din celule scade sub nivelul normal, când corpul nostru este deshidratat.

Apa are multe beneficii pentru corpul tău, inclusiv prevenirea ochilor uscați. Dacă aveți probleme în a produce lacrimi pentru că acestea se evaporă prea repede sau pur și simplu nu curg deloc, atunci apa ar putea ajuta! De asemenea, apa poate elimina impuritățile din corpul nostru, oferind în același timp o bună hidratare care ajută fiecare celulă să funcționeze corect.

Cum se rehidratează ochii? Există mai multe modalități de a vă ajuta vederea. Folosirea picăturilor și gelurilor topice poate fi de ajutor, dar dacă nu funcționează în cazul dumneavoastră, există și medicamente cu prescripție medicală! O hidratare adecvată cu lichidele potrivite ar putea reduce, de asemenea, disconfortul cauzat de uscăciunea din această zonă a corpului nostru, deoarece are nevoie de mai multe lichide decât o fac alte părți.

Ochii uscați pot fi tratați și extern cu picături sau geluri lubrifiante pentru ochi, iar intern prin consumul de suficiente lichide pentru a menține unvolum optim de lacrimi. Cu toate acestea, dacă simptomele nu dispar, este indicat să consultați un medic oftalmolog pentru a înțelege exact cauza problemei.

Epilarea definitivă cu laser, o revoluție în cosmetologie sau o cauză de afectare oculară?

Epilarea laser afectează vederea?   Află și tu, de la un medic oftalmolog, dacă epilarea...

Plângi în timp ce mănânci?

Sindromul lacrimilor de crocodil   Ai mai auzit până acum de sindromul lacrimilor de...

Înotul cu lentilele de contact și igiena acestora

Apa și lentilele de contact   Apa și lentilele de contact fac casă bună împreună? Află de la...

„M-a tras Curentul” – Între Mit și Realitate

M-a tras curentul la ochi   Ce să fac atunci când m-a tras curentul la ochi? Oare este...

5 lucruri de știut despre filmul lacrimal

Ce sunt lacrimile? Dacă nici tu nu știi exact ce sunt lacrimile, îți lăsăm aici câteva informații...

Miokimia sau Zvâcnirea Involuntară a Pleoapelor

De ce mi se zbate ochiul?   Dacă și tu te-ai întrebat vreodată „De ce mi se zbate ochiul?”,...

7 meserii periculoase pentru ochii tăi

Siguranță pentru ochii tăi   Cum oferi o siguranță pentru ochii tăi la locul de muncă? Află...

Ambliopia sau ochiul leneș

Ce e ambliopia?   Află de la Dr. Mădălina Bîlha, medic specialist oftalmolog la Clinica...

Genele false și sănătatea ochilor

Cum se poartă genele false? Află și tu de la Dr. Lorena Cioracsim, medic oftalmolog, cum se poartă...

Beneficiile utilizării picăturilor pentru ochiul roșu

Lacrimi artificiale pentru ochiul roșuTu știi că poți folosi lacrimi artificiale pentru ochiul...