Vrei să scapi de ochelari?

Cum corectăm dioptriile?

V-ați întrebat vreodată cum corectăm dioptriile? Una dintre metode este prin chirurgia refractivă laser. Dl. Dr. Dorin Nicula, medic primar oftalmolog, ne va oferi mai multe detalii.

Pe dl. Dr. Dorin Nicula îl puteți găsi la Clinica Oculens, Cluj – Napoca.

Chirurgia refractivă este o intervenție chirurgicală care are ca scop corectarea dioptriilor, a viciilor de refracție, precum miopia, hipermetropia, astigmatismul.

Astfel, pacientul devine independent de purtarea ochelarilor sau a lentilelor de contact.

În funcție de tipul de problemă de vedere, există diferite proceduri chirurgicale pentru a le corecta. Mai jos veți găsi detalii despre fiecare dintre aceste tehnici, oferite de dl. Dr. Dorin Nicula.

De asemenea, puteți găsi aici interviul integral, cu mai multe detalii despre utilizarea laserului în corecția dioptriilor.

Chirurgia refractivă cu laser

Chirurgia refractivă cu laser este doar un segment al chirurgiei refractive.

Chirurgia refractivă se adresează corneei. Acest segment anterior se aseamănă cu sticla de ceasornic, adică este bombată și are o anumită curbură.

În funcție de defectul pe care îl are pacientul, această curbură se poate atenua sau se poate îmbunătăți, pentru a corecta viciul de refracție găsit.

Această chirurgie este efectuată, de obicei, în rândul persoanelor cu vârste cuprinse între 18 și 40 de ani.

Este important ca viciul de refracție să fie stabilizat, să nu progreseze.

Chirurgia refractivă se efectuează, în princpiu, folosind laserul Excimer, care realizează o „șlefuire” a corneei.  .

Tehnici Chirurgie Laser

În principiu există 3 tehnici de chirurgie refractivă cu laser.

Considerată cea mai simplă și rapidă.

Epiteliul cornean se îndepărtează cu alcool sau prin răzuire fină, iar apoi laserul Excimer creează acea șlefuire.

Apoi se aplică o lentilă pentru revitalizarea completă a corneei.

Recuperarea vizuală este un pic mai lentă, ochiul poate avea usturimi și senzație de disconfort.

Se adresează persoanelor cu miopie sau astigmatism.

Cea mai des folosită tehnică. Se decupează un capac cornean, care se ridică, iar apoi se expune corneea la laserul Excimer.

După șlefuire, se așază la loc capacul creat.

Prin această tehnică se evită disconfortul postoperator.

Este o tehnică mai nouă, efectuată doar cu ajutorul femtolaserului.

Femtolaserul oferă o serie de avantaje față de alte tehnologii, având o precizie mai mare, o vindecare mai rapidă și o perioadă de recuperare mai scurtă.

În această tehnică, corneea nu mai este șlefuită, ci se decupează o față posterioară și o față anterioară a unei lentile bune, printr-o incizie de numai 3 mm.

Cum știe pacientul că poate beneficia de chirurgie refractivă laser?

Înainte de orice operație cu laser, trebuie făcute examinări, pentru determinarea dioptriilor, a structurii corneei.

În funcție de măsurătorile topografice și tomografia corneană (pentru a vedea dimensiunile corneei) se poate stabili dacă un pacient este eligibil pentru chirurgie refractivă laser.

Mai mult decât atât, se poate stabili ce tehnică va funcționa cel mai bine.

Chirurgia refractivă laser este dureroasă?

Chirurgia refractivă laser se face sub anestezie locală, cu picături.

În ziua de astăzi, există picături eficiente, astfel încât pacientul nu simte vreo durere.

Recuperarea după chirurgia refractivă laser este dificilă?

Conform dlui. Dr. Dorin Nicula, recuperarea nu este dificilă, atât timp cât pacientul urmează tratamentul postoperator.

În prima lună este necesar un tratament topic, cu antibiotic și antiinflamator, apoi doar antiinflamator.

Ulterior se poate face un tratament de 2 până la 6 luni cu lacrimi artificiale.

Lacrimile artificiale au rol de a preveni uscăciunea la nivelul ochiului, menținând o stare de confort.

Este important ca lacrimile artificiale să conțină elemente de calitate, pentru a putea oferi ochilor confortul de care au nevoie.

Având în compoziția sa acid hialuronic cu masă moleculară mare, gama Hylo Eyecare se poate dovedi un prieten de nădejde în recuperarea postoperatorie și în prevenirea ochiului uscat!

Dacă ești aici pentru că te confrunți cu sindromul de ochi uscat și nu știi exact ce produs îți este potrivit, poți afla mai multe detalii despre cauze și simptome, mai jos.

Office eye syndrome

Dacă petreci ore în șir în fața ecranelor și resimți oboseală oculară, aici poți afla cauzele, simptomele și soluția adecvată.

Inflamație/ iritație a suprafeței oculare

Dacă te confrunți cu conjunctivite bacteriene, alergice sau ochi uscat, află aici despre cauze, simptome și soluții.

Răni/zgârieturi ale suprafeței oculare

Dacă au apărut eroziuni la nivelul suprafeței oculare și nu știi cum să scapi de acest disconfort, poți descoperii soluții, aici.

Ochi uscat sever & post-chirurgical

Dacă senzația de arsură, mâncărime, „nisip în ochi”, usturime sau roșeață oculară este continuă, află care sunt cauzele și descoperă soluțiile.

Pentru orice întrebare ne puteți scrie în această secțiune.

De asemenea, nu ezitați să ne contactați la:

clienti@amdnobel.ro

0720.277.538

031.104.0016

Ochiul uscat – deșert pentru ochii noștri

Cauze și tratament pentru ochiul uscatDna. Dr. Oana Chiscoci, medic oftalmolog, ne va prezenta cele mai importante cauze și tratament pentru ochiul uscat. Pe Dna. Dr. Oana Chiscoci o puteți găsi la Clinica Profilaxis din Timișoara. De asemenea, puteți găsi aici întreg...

Vrei să scapi de ochelari?

Cum corectăm dioptriile?V-ați întrebat vreodată cum corectăm dioptriile? Una dintre metode este prin chirurgia refractivă laser. Dl. Dr. Dorin Nicula, medic primar oftalmolog, ne va oferi mai multe detalii. Pe dl. Dr. Dorin Nicula îl puteți găsi la Clinica Oculens,...

Blefarita – cauze, simptome și tratament

Ce este blefarita?Ce este blefarita și cum ne afectează vederea? Dna. Dr. Tatiana Tănase, medic oftalmolog, ne prezintă această disfuncție oculară. Mai jos puteți vizualiza întreg interviul, după cum v-am obișnuit, iar pentru a programa un consult oftalmologic, puteți...

Cataracta – tratament și recuperare

Cum se tratează cataracta?Dna. Dr. Raluca Iancu, medic primar oftalmolog, ne descrie cum se tratează cataracta și cât durează recuperarea. Dr. Iancu activează în cadrul Spitalului Universitar de Urgență București, având o experiență vastă în tratarea de glaucom și...

Chirurgia refractivă – beneficii, riscuri și precauții

Beneficii și riscuri în chirurgia refractivăCare sunt posibilele beneficii și riscuri în chirurgia refractivă? Află de la dna. Dr. Dana Preoteasa, medic primar oftalmolog la Spitalul de Oftalmologie Onioptic. Poți găsi aici interviul integral, în care se prezintă mai...

Cum știi că ochii sunt obosiți?

De ce ne obosesc ochii?Dna. Dr. Alina Gheorghe, medic oftalmolog, ne explică de ce ne obosesc ochii și cum putem preveni sau trata această stare de disconfort. Alina Gheorghe este reprezentantul României la European Board of Ophthalmology, face parte din echipa de...

Cauzele și tratamentul șalazionului

Cauzele și tratamentul șalazionuluiCare sunt cauzele și tratamentul șalazionului? Vine în ajutorul nostru și ne oferă un răspuns dna. Dr. Victoria Damian, medic specialist oftalmolog. Desigur, puteți găsi interviul integral cu dna. Dr. Victoria Damian, aici.Ce este...

Despre strabismul congenital

Riscurile și tratamentul strabismului congenitalAflă de la dna. Dr. Luminița Teodorescu, medic primar oftalmolog la Clinica Oftalmix SOP și formator în domeniul oftalmologiei, despre riscurile și tratamentul strabismului congenital. De asemenea, după cum te-am...

Conjunctivita alergică – o problemă recurentă? (Partea 2)

Tratamentul conjunctivitei alergice și igiena oculară În cea de-a doua parte a interviului cu Dna. Dr. Farah Constantin, aflăm mai multe despre tratamentul conjunctivitei alergice și igiena oculară corespunzătoare. Poți găsi aici partea a doua a interviului cu Dr....

De ce avem ochii obosiți?

Lacrimi artificiale pentru ochi obosițiAflă de la Dr. Sînziana Istrate, Asistent universitar la Facultatea de Medicină și Farmacie „Carol Davila”, medic primar oftalmolog la Clinica Bine și Clinica Optissima, de ce să folosim lacrimi artificiale pentru a ține sub...