Ce legătură au ochii cu burnout-ul?

Dacă nu te-ai confruntat chiar tu cu burnout-ul, sigur ai auzit pe cineva din jurul tău vorbind despre el. Burnout este o problemă serioasă care îi afectează pe mileniali în număr record.

Cum evoluează burnout-ul?

Numărul angajaților care se simt epuizați a crescut cu nouă procente. Printre motivele raportate pentru această creștere se numără stresul, oboseala și provocările legate de sănătatea mintală. Ele pot fi atribuite în parte unei lumi din ce în ce mai competitive la locul de muncă, împreună cu nevoia noastră tot mai mare, ca ființe umane, de a echilibra timpul personal și profesional.

În 2021, un raport creat de Indeed raporta că mai mult de jumătate (52%) se confruntă cu burnout-ul. El duce la epuizare fizică și emoțională, sentimente de ineficiență sau lipsă de realizare în tot ceea ce fac la locul de muncă.

 

Ce legătură există între burnout și Office Eye Syndrome?

 

Dacă despre burnout se vorbește des în jurul nostru, de Office Eye Syndrome auzim destul de rar. Este o problemă pe care o experimentează mulți dintre noi, e ușor identificabilă, însă trecută cu vederea.

Astăzi petrecem mai mult timp în fața dispozitivelor digitale decât înainte, iar acest lucru poate avea un efect semnificativ asupra ochilor noștri.

Office Eye Syndrome poate fi o afecțiune foarte incomodă și dureroasă. Printre simptomele sale se numără uscăciunea ochilor, durerile de cap sau ochii iritați, roșii. În plus, poate exista o vedere încețoșată, precum și sensibilitate față de luminile puternice, ceea ce face dificilă munca persoanelor cu acest sindrom într-un mediu de birou, unde, de obicei, sunt expuși în mod constant. Poate duce la vedere dublată, inabilitate temporară de a focaliza un obiect din depărare și bineînțeles dureri de gât și umeri.

 

Lumina albastră de la dispozitivele digitale a fost asociată cu o durată mai scurtă a somnului, ceea ce te poate face să te simți mai stresat. Acest lucru se datorează faptului că ritmul natural al corpului nostru este perturbat atunci când citim sau vizualizăm ceva pe un ecran înainte de culcare. Asta duce și la un somn mai puțin odihnitor. Cu cât calitatea somnului este mai slabă, cu atât crește nivelul de stres, ceea ce poate duce la burnout.

 

Strălucirea ecranelor poate fi deosebit de dăunătoare pentru ochii. Expunerea duce la oboseala ochilor, care, la rândul său, duce la dureri de cap și alte afecțiuni fizice, cum ar fi durerile de gât. Uităm să clipim sau se perturbă concentrarea.

Un studiu recent a constatat că lucrătorii din domeniul high-tech cu burnout au fost mai predispuși să experimenteze Office Eye Syndrome. Aceasta este o constatare semnificativă, deoarece atât stresul de la locul de muncă, cât și lipsa somnului pot contribui, separat sau împreună, la provocarea oboselii ochilor din cauza privitului la ecrane toată ziua fără întrerupere – chiar dacă nu lucrează, ci continuă să se uite la televizor acasă.

 

Nu e doar despre cei din high-tech, ci poate fi și despre tine. Dacă simți că experimentezi simptome ce au legătură cu Office Eye Syndrome, amintește-ți că există soluții la această problemă. De multe ori, picăturile lubrifiante pot fi o soluție rapidă și la îndemână.

 

Află despre Hylo-ul potrvit ție: www.hylo.ro

Dacă ești aici pentru că te confrunți cu sindromul de ochi uscat și nu știi exact ce produs îți este potrivit, poți afla mai multe detalii despre cauze și simptome, mai jos.

Office eye syndrome

Dacă petreci ore în șir în fața ecranelor și resimți oboseală oculară, aici poți afla cauzele, simptomele și soluția adecvată.

Inflamație/ iritație a suprafeței oculare

Dacă te confrunți cu conjunctivite bacteriene, alergice sau ochi uscat, află aici despre cauze, simptome și soluții.

Răni/zgârieturi ale suprafeței oculare

Dacă au apărut eroziuni la nivelul suprafeței oculare și nu știi cum să scapi de acest disconfort, poți descoperii soluții, aici.

Ochi uscat sever & post-chirurgical

Dacă senzația de arsură, mâncărime, „nisip în ochi”, usturime sau roșeață oculară este continuă, află care sunt cauzele și descoperă soluțiile.

Ochi roșu post lezional

Dacă ați suferit leziuni oculare, keratite virale sau conjuntivite virale, poate vreți să descoperiți și o soluție pentru aceste probleme.

Pentru orice întrebare ne puteți scrie în această secțiune.

De asemenea, nu ezitați să ne contactați la:

clienti@amdnobel.ro

0720.277.538

031.104.0016

Clipitul

Clipitul   Clipitul se definește ca un fenomen complex și coordonat de închidere și deschidere a pleoapelor care poate fi profund afectat de diverși stimuli interni sau externi. Clipitul poate să fie complet sau incomplet. Un clipit complet implică mișcarea...

Ce înseamnă „nisipul în ochi”?

Ce înseamnă „nisipul în ochi”?   Termenul de „nisip în ochi” reprezintă relatarea pacientului ce se prezintă la medicul oftalmolog pentru disconfort ocular. Acesta este un simptom și mai putem întâlni: senzație de corp străin, arsuri, uscăciune, scăderea...

Câtă apă bei pe zi?

Câtă apă bei pe zi? Tuturor ni s-a spus că trebuie să bem opt pahare de apă pe zi pentru a ne menține sănătoși și hidratați. Dar de unde vine acest sfat? Potrivit celor mai mulți experți, regula celor opt pahare este mai mult o linie directoare decât o regulă strictă...

4 lucruri pe care trebuie să le știi despre ochiul uscat

4 lucruri pe care trebuie să le știi despre ochiul uscat Toată lumea s-a confruntat la un moment dat cu ochii uscați. Poate că ați fost într-o cameră plină de fum sau ați petrecut prea mult timp uitându-vă la un ecran. Oricare ar fi cauza, ochii uscați pot fi...

A venit vara. Ai grijă de ochii tăi!

A venit vara. Ai grijă de ochii tăi! Pe cât ne dorim un bronz frumos, pe atât de sănătos este să avem grijă nu doar de pielea noastră, cât și de ochii noștri. Aceștia sunt unele dintre cele mai sensibile organe din corpul nostru și sunt, de asemenea, foarte...

Efectele adverse la purtarea lentilelor de contact

Efectele adverse la purtarea lentilelor de contact Majoritatea oamenilor se gândesc la lentilele de contact ca la o modalitate sigură și convenabilă de a-și îmbunătăți vederea. Și, în cea mai mare parte, au dreptate. Lentilele de contact sunt realizate dintr-un...

Pilulele contraceptive și apariția ochiului uscat

Pilulele contraceptive și apariția ochiului uscat Contraceptivele au fost întotdeauna un subiect controversat în rândul femeilor, mai ales că există o mulțime de mituri despre ele, cum ar fi acela că duc la creșterea în greutate, tulburări menstruale etc. Cu toate...

Îmi lăcrimează ochii. Am nevoie de lacrimi artificiale?

Îmi lăcrimează ochii. Am nevoie de lacrimi artificiale? Ați observat vreodată că vă lăcrimează ochii fără un motiv aparent? Este un fenomen comun și există câteva cauze posibile. De exemplu, dacă vă aflați în aer liber într-o zi cu vânt, vântul vă poate face ochii să...

Protejează-ți ochii de lumina soarelui

Protejează-ți ochii de lumina soarelui A purta ochelari de soare nu înseamnă doar a arăta bine, ci și a îți proteja ochii de razele UV dăunătoare ale soarelui. De fapt, ochelarii de soare pot contribui, de asemenea, la îmbunătățirea vederii și la ameliorarea oboselii...

Alergiile oculare și părul de animale

Alergiile oculare și părul de animale Multe persoane suferă de alergii la părul de animale, în special la blană sau pene. Aceste alergii sunt rezultatul expunerii la firul de păr sau la particule mici de piele de animale. Există multe tipuri diferite de păr de...