Procedurile cosmetice pentru pleoape și efectele adverse

Proceduri cosmetice pentru ochi

 

Te-ai întrebat vreodată ce efect au diversele proceduri cosmetice pentru ochi? Află și tu dacă și cum îți pot afecta vederea.

De-a lungul timpului au existat mai multe proceduri cosmetice de înfrumusețare sau corectare a aspectului fizic. Aceste tehnici datează din timpuri străvechi, iar printre popoarele care au folosit diferite substanțe pentru uz cosmetic se numără incașii și egiptenii. Noile tehnici au contribuit la creșterea numărului de proceduri, dar și la evoluția lor de-a lungul timpului. Printre acestea se numără extensiile de gene, laminarea genelor, tatuajul pleoapelor sau vopsirea genelor. Aceste proceduri au scopul de a ne face să ne simțim mai bine în pielea noastră, să ne ajute, într-o formă sau alta, să ne creștem încrederea în sine. 

Cu toate acestea, trebuie să fim cu băgare de seamă, să apelăm la ajutorul profesioniștilor și să ne amintim că frumusețea vine și din interior, nu doar din exterior!

 

Extensiile de gene

 

Presupun aplicarea de gene false lipite cu adeziv de genele naturale. În urma aceste tehnici au fost raportate reacții alergice și afectări ale suprafeței oculare. Simptomele care pot apărea ulterior aplicării de gene false sunt: senzație de arsură, umflarea pleoapelor, durere, roșeață sau ochi uscați. Dacă aceste simptome nu sunt tratate la timp, pot duce la afecțiuni oculare mai grave ca dermatită de contact, eroziuni conjunctivale sau blefarite

 

Laminarea genelor

 

Este o procedură cosmetică în care genele sunt tratate cu cheratină și apoi curbate și fixate pentru a oferi un aspect mai plin de volum și îngrijit pentru o perioadă mai lungă de timp. De asemenea, în cadrul acestei proceduri se folosește și vopsea de gene, pentru a părea mai definite. Procedura implică aplicarea unei soluții speciale pentru gene, urmată de curbarea și fixarea acestora cu un dispozitiv special. Deși procedura în sine nu vizează în mod direct ochii, există riscul de iritații ale ochilor și alergii oculare. Acest lucru poate fi rezultatul expunerii la substanțele chimice folosite în procesul de laminare a genelor sau la adezivul utilizat pentru fixare. În plus, în cazuri rare, laminarea genelor poate determina senzații de arsură, roșeață și inflamație la nivelul ochilor.

 

Tatuajul pleoapelor

 

Procedura include folosirea de pigmenți coloranți care la rândul lor pot provoca reacții alergice din cauza toxicității cernelei de tatuaj. În timpul tatuajului pigmentul colorat este distribuit pe suprafața pleoapei. Acești pigmenți pot conține cupru, aluminiu și titan. Complicațiile care pot apărea ulterior sunt multe, dintre ele amintim, dermatita de contact, instabilitatea filmului lacrimal, blefarită alergică. Netratate, aceste afecțiuni pot duce la complicații severe, cum ar fi, eroziune corneană, staining (=pătare) cornean sau pierderea funcționalității glandelor meibomiene.

 

 

Proceduri cosmetice

 

Vopsirea genelor

 

Presupune folosirea unui mix de vopsea care este îndepărtat la scurt timp. Acest mix este compus din P-phenylenediamine și henna neagră, doi compuși care au fost de multe ori corelați reacții alergice, uneori ducând la afectări oculare mai grave. 

Având în vedere popularitatea crescută a acestor proceduri cosmetice și raportarea de efecte adverse și complicații cresc în același timp. Astfel, este foarte important să fim familiarizați cu posibilele complicații care sunt asociate cu aceste tehnici. 

Înainte de începerea unei astfel de proceduri, informați-vă ce presupune, ce materiale sunt folosite și cum v-ar putea afecta. De asemenea, astfel de proceduri trebuie să fie efectuate doar de specialiști. În cazul reacțiilor adverse mergeți la medicul oftalmolog de urgență!

5 lucruri de știut despre filmul lacrimal

Ce sunt lacrimile? Dacă nici tu nu știi exact ce sunt lacrimile, îți lăsăm aici câteva informații...

Miokimia sau Zvâcnirea Involuntară a Pleoapelor

De ce mi se zbate ochiul?   Dacă și tu te-ai întrebat vreodată „De ce mi se zbate ochiul?”,...

7 meserii periculoase pentru ochii tăi

Siguranță pentru ochii tăi   Cum oferi o siguranță pentru ochii tăi la locul de muncă? Află...

Ambliopia sau ochiul leneș

Ce e ambliopia?   Află de la Dr. Mădălina Bîlha, medic specialist oftalmolog la Clinica...

Genele false și sănătatea ochilor

Cum se poartă genele false? Află și tu de la Dr. Lorena Cioracsim, medic oftalmolog, cum se poartă...

Beneficiile utilizării picăturilor pentru ochiul roșu

Lacrimi artificiale pentru ochiul roșuTu știi că poți folosi lacrimi artificiale pentru ochiul...

Distrofii corneene

Boli ale corneei Află mai multe despre cum poți să previi diverse boli ale corneei, sau distrofii...

Lentilele de contact moi, tu știi să le folosești corect?

Folosirea corectă a lentilelor de contact Află și tu de la Dna. Dr. Lorena Cioracsim, chirurg...

Cum ne demachiem?

Machiaj pentru ochi fericiți Cum ar trebui să aplicăm machiajul, pentru a nu influența sănătatea...

Lăcrimarea excesivă

De ce apare lăcrimarea excesivă?De ce apare lăcrimarea excesivă? Află de la Dna. Dr. Amelia Popa,...