Genele false și sănătatea ochilor

Cum se poartă genele false?

Află și tu de la Dr. Lorena Cioracsim, medic oftalmolog, cum se poartă genele false, pentru a ne păstra ochii sănătoși și frumoși! Poți găsi mai multe informații despre Dr. Lorena Cioracsim, cu un simplu click aici!

Gene false, un trend ascendent

În ultimii ani, din punct de vedere al esteticii faciale, se pune mult accent pe intensitatea privirii. Genele sunt unul dintre elementele cheie care direcționează atenția către ochi, astfel se dorește obținerea unui aspect cât mai atrăgător al acestora. 

În acest sens, genele false de toate tipurile au crescut în popularitate, multe doamne și domnișoare solicitând aplicarea lor în saloanele de înfrumusețare.

Încât, ca medic oftalmolog, îmi doresc ca ochii să fie deopotrivă sănătoși, pe cât sunt de frumoși, în acest articol doresc să ofer câteva recomandări tuturor femeilor care își doresc gene false. 

Voi face referire predominant la extensiile de gene, cunoscute și sub denumirea de gene fir cu fir, varianta cel mai frecvent solicitată în ultimii ani.

 

Gene potrivite pentru ochii tăi

Dacă dorim să ne păstrăm ochii bine hidratați și să nu ne expunem la accidente, este recomandat ca genele false să nu fie prea lungi sau prea dese deoarece pot reduce câmpul vizual sau să determine uscarea ochilor prin efectul evantaiului. 

De asemenea, niște gene false cu o curbură mai mare decât normal reduc efectul protectiv pe care îl au genele în mod normal.

Curbarea lor excesivă permite pătrunderea mai facilă atât a radiațiilor ultraviolete solare, cât şi a microorganismelor sau a particulelor de praf și impurități din mediul înconjurător.

Persoanele dornice să apeleze la acest truc de frumusețe trebuie să cunoască şi noțiunea de alopecie de tracțiune, care înseamnă că în timp, genele naturale vor cădea progresiv din cauza greutății pe care o exercită cele false asupra celor proprii.

Materialul din care sunt confecționate genele este important, iar în acest sens, se recomandă cele din păr natural sau mătase sintetică. La cele fabricate din materiale artificiale, pot apărea reacții alergice, mai ales la persoanele cu teren atopic.

 

Acasă sau la salon?

Dacă optaţi pentru aplicarea genelor acasă, recomand însuşirea corectă a tehnicii de aplicare. Nu folosiţi gene vechi sau ale altor persoane şi nu utilizaţi genele aplicate un timp mai lung decât cel recomandat de producători.

Un test cutanat al lipiciului folosit este indicat să se efectueze cu minim 24 de ore înainte, iar varianta cea mai sigură pentru a evita reacţii alergice este folosirea unui lipici hipoalergenic.

Recomand doamnelor şi domnișoarelor să se documenteze înainte de a alege un salon de înfrumusețare şi să caute informaţii precum: recenziile şi igiena locației, experiența şi certificările esteticianului, compoziţia lipiciului folosit, posibilele substanțe alergogene din acesta (cianoacrilat, formaldehida, latex) şi termenul lui de valabilitate.

Gene false

Cum am grijă de genele false?

Totodată, consider foarte importantă cunoașterea rutinei corecte de igienizare a genelor, obligatorie dimineaţa şi seara. 

Şi nu în ultimul rând, dacă apare simptomatologie locală de tipul: senzaţie de nisip în ochi, arsură, durere, mâncărime, roşeaţă, disconfort, iar aceastea durează mai mult de 24 de ore, adresaţi-vă medicului oftamolog cât mai curând posibil.

 

Alternative pentru genele false

Există alternative testate oftalmologic care pot oferi rezultate estetice comparative cu genele false.

Dintre acestea amintesc: rimeluri cu efect de alungire şi curbare, ondulatoare de gene, seruri cu prostaglandine pentru stimularea creşterii genelor sau combinaţia dintre cele amintite anterior.

 

Din experiența medicului oftalmolog

Într-o zi s-a prezentat la consult o domnişoară care în urmă cu câteva zile îşi aplicase gene false într-un salon.

Nu era prima oară când făcuse acest lucru, însă de data aceasta, a simţit ca i-ar fi intrat puţin lipici în ochiul care o deranja.

După examinarea atentă a suprafeţei oculare, îi explic că trebuie să întorc pleoapa superioară să mă uit şi acolo.

Această manevră se realizează prin pensarea genelor între două degete.

La pacienta în cauză, acest lucru s-a finalizat prin smulgerea accidentală a smocurilor de pe mijlocul pleoapei, care aparent nu fuseseră aplicate corespunzător.

Îmi cer scuze pentru inconvenient, îi explic că nu aveam altă alternativă de examinare, iar pacienta resemnată, îmi spune: „Acum puteţi să le scoateţi şi pe celelalte.”

Eu, încercând să o destind, glumesc spunându-i: „Eu vi le scot, dar o să vă coste în plus…”

Şi ne-am amuzat împreună.

Află și tu cum poți avea grijă de ochii tăi, folosind gama Hylo și urmând sfaturile medicilor oftalmologi, de pe blogul nostru!

Dr. Lorena Cioracsim – Chirurg oftalmolog – Centrul Medical TenMed, București

Înotul cu lentilele de contact și igiena acestora

Apa și lentilele de contact   Apa și lentilele de contact fac casă bună împreună? Află de la...

„M-a tras Curentul” – Între Mit și Realitate

M-a tras curentul la ochi   Ce să fac atunci când m-a tras curentul la ochi? Oare este...

5 lucruri de știut despre filmul lacrimal

Ce sunt lacrimile? Dacă nici tu nu știi exact ce sunt lacrimile, îți lăsăm aici câteva informații...

Miokimia sau Zvâcnirea Involuntară a Pleoapelor

De ce mi se zbate ochiul?   Dacă și tu te-ai întrebat vreodată „De ce mi se zbate ochiul?”,...

7 meserii periculoase pentru ochii tăi

Siguranță pentru ochii tăi   Cum oferi o siguranță pentru ochii tăi la locul de muncă? Află...

Ambliopia sau ochiul leneș

Ce e ambliopia?   Află de la Dr. Mădălina Bîlha, medic specialist oftalmolog la Clinica...

Beneficiile utilizării picăturilor pentru ochiul roșu

Lacrimi artificiale pentru ochiul roșuTu știi că poți folosi lacrimi artificiale pentru ochiul...

Distrofii corneene

Boli ale corneei Află mai multe despre cum poți să previi diverse boli ale corneei, sau distrofii...

Lentilele de contact moi, tu știi să le folosești corect?

Folosirea corectă a lentilelor de contact Află și tu de la Dna. Dr. Lorena Cioracsim, chirurg...

Cum ne demachiem?

Machiaj pentru ochi fericiți Cum ar trebui să aplicăm machiajul, pentru a nu influența sănătatea...