3500 de ani de lacrimi artificiale

Cum au apărut lacrimile artificiale?

Te-ai întrebat vreodată cum au apărut lacrimile artificiale? Iată câteva informații despre lacrimile artificiale de acum 3500 de ani.

Lacrimi artificiale – o scurtă istorie

Când vine vorba de istoria lacrimilor artificiale, nu ducem lipsă de povești fascinante și fapte surprinzătoare. Cea mai veche referire cunoscută la lacrimile artificiale provine din Egiptul antic, unde erau folosite pentru a calma ochii crocodililor în gropile de vânătoare.

De-a lungul secolelor, diferite culturi și-au dezvoltat propriile versiuni unice de lacrimi artificiale, fiecare folosind un set diferit de ingrediente. Acestea au variat de la grăsimi animale, cum ar fi untura în Roma Antică, până la venin de șarpe în China și India.

Papirusul Ebers este una dintre cele mai faimoase relicve ale medicinei egiptene antice, oferind o privire fascinantă asupra vieții și practicilor strămoșilor noștri. Datând din 1553 î.Hr., această lucrare străveche conține sute de rețete de tratamente și remedii, multe dintre acestea fiind folosite și astăzi.

Poate cel mai intrigant dintre toate sunt numeroasele referințe la paste și unguente specializate pentru diverse afecțiuni, inclusiv infecții oculare. Aceste rețete încorporează o mare varietate de ingrediente exotice, de la antimoniu, la cupru și mangan.

Deși unele dintre aceste preparate medicinale ni se pot părea ciudate sau chiar neatrăgătoare astăzi, este clar că primii noștri strămoși erau foarte pricepuți în arta de a crea remedii eficiente.

Leacurile lor aparent magice sfidează explicațiile științei moderne, dar ele demonstrează încă o dată că, odată cu timpul și cunoștințele, apare un puternic potențial de vindecare.

Cum au apărut lacrimile artificiale?

Lacrimi artificiale pentru ochi uscați

Ochiul uscat este o afecțiune comună care a devenit din ce în ce mai răspândită în ultimii ani. În ciuda marilor progrese în medicina modernă, cauzele și tratamentul acestei afecțiuni rămân oarecum un mister.

Mulți factori pot contribui la apariția ochiului uscat, inclusiv iritanții din mediul înconjurător, modificările legate de vârstă în producția de lacrimi și perioadele prea lungi de utilizare a dispozitivelor digitale. Oricare ar fi cauza, un lucru este clar: am parcurs un drum lung de când ochiul uscat a fost descoperit pentru prima dată în urmă cu sute de ani.

Astăzi, lacrimile artificiale moderne continuă această tradiție, folosind o serie de substanțe chimice concepute pentru a imita filmul lacrimal propriu organismului nostru și pentru a oferi o ușurare a ochilor uscați.

Un Hylo pentru fiecare, înseamnă a trata ochiul uscat în funcție de nevoile lui:

  • Hylo Comod pentru simptome ușoare de ochi uscat cum ar fi: senzație de arsură, mâncărime, roșeață, nisip în ochi, usturime sau durere.
  • Hylo Gel pentru simptome severe de ochi uscat.
  • Hylo Dual pentru conjuctivite bacteriene sau alergice.
  • Hylo Care pentru cei cu corp străin în ochi.

Fie că sunteți interesat să aflați mai multe despre rețetele antice de lacrimi artificiale sau pur și simplu sunteți curios să aflați ce intră în compoziția picăturilor de ochi din zilele noastre, povestea lacrimilor artificiale merită explorată!

5 lucruri de știut despre filmul lacrimal

Ce sunt lacrimile? Dacă nici tu nu știi exact ce sunt lacrimile, îți lăsăm aici câteva informații...

Miokimia sau Zvâcnirea Involuntară a Pleoapelor

De ce mi se zbate ochiul?   Dacă și tu te-ai întrebat vreodată „De ce mi se zbate ochiul?”,...

7 meserii periculoase pentru ochii tăi

Siguranță pentru ochii tăi   Cum oferi o siguranță pentru ochii tăi la locul de muncă? Află...

Ambliopia sau ochiul leneș

Ce e ambliopia?   Află de la Dr. Mădălina Bîlha, medic specialist oftalmolog la Clinica...

Genele false și sănătatea ochilor

Cum se poartă genele false? Află și tu de la Dr. Lorena Cioracsim, medic oftalmolog, cum se poartă...

Beneficiile utilizării picăturilor pentru ochiul roșu

Lacrimi artificiale pentru ochiul roșuTu știi că poți folosi lacrimi artificiale pentru ochiul...

Distrofii corneene

Boli ale corneei Află mai multe despre cum poți să previi diverse boli ale corneei, sau distrofii...

Lentilele de contact moi, tu știi să le folosești corect?

Folosirea corectă a lentilelor de contact Află și tu de la Dna. Dr. Lorena Cioracsim, chirurg...

Cum ne demachiem?

Machiaj pentru ochi fericiți Cum ar trebui să aplicăm machiajul, pentru a nu influența sănătatea...

Lăcrimarea excesivă

De ce apare lăcrimarea excesivă?De ce apare lăcrimarea excesivă? Află de la Dna. Dr. Amelia Popa,...