Îți distrugi ochii in fața ecranelor?

Lumina ecranelor

 

Te-ai întrebat vreodată ce efect are lumina ecranelor pentru ochii tăi? Citește articolul pentru a înțelege cum te poate afecta.

 

Cum ar trebui să ne uităm la ecrane?

 

Era atât de „frumos” pe vremuri, când părinții le spuneau copiilor lor că se vor îmbolnăvi dacă se uită prea mult la televizor, încât astăzi am ajuns mai rău decât ei. Timpul petrecut în fața ecranului este ca un animal viclean.

Poate avea un efect asupra ochilor tăi dacă nu ești atent, dar există o mulțime de măsuri care te vor ajuta să previi afectarea sănătăți oculare.

Știm cu toții că ecranele sunt peste tot în zilele noastre, dar v-ați dat seama cât timp petrecem uitându-ne la ele? Americanii cronometrează aproape 11 ore în fiecare zi în fața calculatorului sau a telefonului.

Nu puteți evita complet ecranele, dar există modalități de a reduce oboseala ochilor atunci când vă uitați la ecranul calculatorului. 

Asigurați-vă că aveți o postură bună și că stați drept, pentru a nu vă cocoșa ore în șir! De asemenea, este de ajutor dacă fundalul oricărui videoclip sau imagine are culori cu modele, mai degrabă decât negru solid.

Acest lucru va emite diferite calități de lumină, ceea ce poate atenua unele dureri de cap cauzate de vizionarea acestor tipuri de imagini din apropiere.

 

Efectele ecranelor asupra ochilor

 

Vestea proastă este că așa numitul computer vision syndrome afectează persoanele care petrec ore întregi în fiecare zi privind fix la pixeli mici.

Vestea bună? Îl puteți preveni făcând modificări simple la modul în care stați sau lucrați, cum ar fi poziționarea ecranului mai sus, astfel încât durerile de gât și de umăr să nu fie o problemă!

Una dintre cele mai frecvente probleme cu ecranele este că acestea sunt la un unghi prea mare, ceea ce înseamnă că nu poți clipi la fel de mult sau nu-ți poți hidrata corespunzător ochii. Acest lucru duce la durere și disconfort în timp, dacă nu este corectat.

Cealaltă problemă pe care oamenii o au atunci când lucrează pe monitoare LED luminoase fără o iluminare adecvată a fost documentată de studii care menționează, printre altele, oboseala ochilor ca fiind simptome rezultate din nivelurile excesive de radiație a luminii albastre.

 

 

Ce puteți face?

 

Mergeti la un control oftalmologic complet pentru a vă asigura ca ochii sunt sănătoși si nu au fost afectati

Practicați regula 20/20/20, în care la fiecare 20 de minute priviți un obiect la 20 de metri distanță, timp de 20 de secunde.

Fiți atenți la clipit. Aminti-vă să clipiti mai des atunci când aveți sesiuni prelungite de concentrare intensă.

Cu o iluminare mai bună, vă va fi mai ușor să vă concentrați pe ecran. Puteți regla luminozitatea monitorului dvs. astfel încât să nu fie prea strălucitoare sau să nu se estompeze atunci când folosiți lumina naturală în loc de becuri fluorescente.

Așezați ceva sub monitorul dvs. pentru a-l ridica la înălțime în scopul confortului.

De asemenea, majoritatea oamenilor se apleacă asupra laptop-urilor/ desktop-urilor în timp ce lucrează, ceea ce nu este grozav pe termen lung din cauza altor aspecte, cum ar fi postura proastă, care duce la dureri de spate.

Utilizati lacrimi artificiale cu acid hialuronic cu greutate moleculară mare, pentru a putea menține umectată suprafața oculară mai mult timp și pentru a reduce disconfortul oboselii oculare.

 

5 lucruri de știut despre filmul lacrimal

Ce sunt lacrimile? Dacă nici tu nu știi exact ce sunt lacrimile, îți lăsăm aici câteva informații...

Miokimia sau Zvâcnirea Involuntară a Pleoapelor

De ce mi se zbate ochiul?   Dacă și tu te-ai întrebat vreodată „De ce mi se zbate ochiul?”,...

7 meserii periculoase pentru ochii tăi

Siguranță pentru ochii tăi   Cum oferi o siguranță pentru ochii tăi la locul de muncă? Află...

Ambliopia sau ochiul leneș

Ce e ambliopia?   Află de la Dr. Mădălina Bîlha, medic specialist oftalmolog la Clinica...

Genele false și sănătatea ochilor

Cum se poartă genele false? Află și tu de la Dr. Lorena Cioracsim, medic oftalmolog, cum se poartă...

Beneficiile utilizării picăturilor pentru ochiul roșu

Lacrimi artificiale pentru ochiul roșuTu știi că poți folosi lacrimi artificiale pentru ochiul...

Distrofii corneene

Boli ale corneei Află mai multe despre cum poți să previi diverse boli ale corneei, sau distrofii...

Lentilele de contact moi, tu știi să le folosești corect?

Folosirea corectă a lentilelor de contact Află și tu de la Dna. Dr. Lorena Cioracsim, chirurg...

Cum ne demachiem?

Machiaj pentru ochi fericiți Cum ar trebui să aplicăm machiajul, pentru a nu influența sănătatea...

Lăcrimarea excesivă

De ce apare lăcrimarea excesivă?De ce apare lăcrimarea excesivă? Află de la Dna. Dr. Amelia Popa,...