Totul despre lacrimile artificiale cu acid hialuronic cu greutate moleculară mare

Acid hialuronic pentru ochi

Ce rol are acidul hialuronic pentru ochi? Află și tu în acest articol beneficiile acidului hialuronic cu greutate moleculară mare!

Atunci când folosești lacrimi artificiale care conțin acid hialuronic, gradul de lubrifiere a ochiului crește. De aceea, acest tip de lacrimi artificiale au o eficiență crescută în eliminarea simptomatologiei ochiului uscat.

Totuși, e bine să știi că nu toate lacrimile artificiale cu acid hialuronic sunt la fel. Diferențele semnificative între efectele lor depind de un factor esențial: greutatea moleculară.

Rolul acidului hialuronic pentru ochi

Acidul hialuronic este prezent în mod natural în corpul uman, inclusiv în anumite părți ale ochiului. Mai exact, acesta este format în stratul exterior al corneei, epiteliul, care are funcția de a lubrifia, netezi și proteja ochiul.

Se estimează că aproximativ jumătate din acidul hialuronic din cornee este descompus zilnic, fiind înlocuit de unul nou, pentru a juca un rol deosebit de important.

Deoarece corneea nu este alimentată de vase de sânge, este nevoie de o altă metodă prin care țesutul să fie „aprovizionat” cu substanțe nutritive, curățat de produse metabolice și susținut pentru vindecarea rănilor.

Toate aceste funcții sunt îndeplinite de acidul hialuronic. Prin urmare, atunci când lacrimile artificiale conțin acid hialuronic, compoziția lor este mult mai asemănătoare substanțelor care se află la nivelul ochiului în mod natural.

Beneficiile lacrimilor artificiale cu acid hialuronic cu greutate moleculară mare

Greutatea moleculară a acidului hialuronic este influențată direct de către numărul de legături dintre molecule sau, cu alte cuvinte, de lungimea totală a legăturilor din fiecare moleculă.

Atunci când acidul hialuronic are o greutate moleculară mare, acesta reține mult mai bine apa, asigurând o protecție mai bună a suprafeței oculare.

Spre exemplu, menținerea mai lungă a acestui strat rezultă în scăderea impactului mișcării pleoapei asupra suprafeței oculare, prevenind sau eliminând iritarea oculară cauzată de uscăciunea ochiului.

Atunci când acidul hialuronic din picături are o greutate moleculară mare, acesta persistă mai mult la suprafața ochiului. Prezența sa prelungită înseamnă o compatibilitate crescută cu formele mai severe ale afecțiunilor pentru care sunt destinate lacrimile artificiale.

De asemenea, lacrimile artificiale cu acid hialuronic cu greutate moleculară mare sunt cele mai confortabile, tocmai datorită asemănării lor cu lacrimile naturale. Filmul lacrimal are o vâscozitate mai mare atunci când ochiul este deschis – asigurând protecție față de factorii externi, respectiv o vâscozitate mai mică în timpul clipirii, pentru a permite alunecarea lină a pleoapei și, ulterior, vederea clară.

Atunci când picăturile de ochi conțin acid hialuronic cu greutate moleculară mare, ele asigură o protecție optimă ochiului și reduc frecarea dintre ochi și pleoapă, la fel ca lacrimile naturale.

În special în cazul ochiului uscat, atunci când acidul hialuronic are o greutate moleculară mare, chiar și cele mai grave și neplăcute simptome cunosc o ameliorare.

Studiile arată că lacrimile artificiale cu acid hialuronic sunt mult mai eficiente în tratarea simptomelor, dar și că, din rândul acestora, cele mai eficiente sunt lacrimile artificiale cu acid hialuronic cu greutate moleculară mare.

Efectul lor terapeutic superior se datorează similitudinii ridicate dintre acestea și lacrimile naturale. La fel ca acestea din urmă, picăturile de ochi cu acid hialuronic cu greutate moleculară mare se mențin mai mult timp la suprafața ochiului și au un efect anti-inflamator.

Profită de beneficiile lacrimilor artificiale cu acid hialuronic cu greutate moleculară mare. Alege HYLO GEL® (0,2%), ideal pentru ochi uscat sever și ochi post-operator, sau HYLO DUAL® (0,5%), perfect pentru ochi uscat sau iritat de reacții alergice.

Află mai mult!  

Epilarea definitivă cu laser, o revoluție în cosmetologie sau o cauză de afectare oculară?

Epilarea laser afectează vederea?   Află și tu, de la un medic oftalmolog, dacă epilarea...

Plângi în timp ce mănânci?

Sindromul lacrimilor de crocodil   Ai mai auzit până acum de sindromul lacrimilor de...

Înotul cu lentilele de contact și igiena acestora

Apa și lentilele de contact   Apa și lentilele de contact fac casă bună împreună? Află de la...

„M-a tras Curentul” – Între Mit și Realitate

M-a tras curentul la ochi   Ce să fac atunci când m-a tras curentul la ochi? Oare este...

5 lucruri de știut despre filmul lacrimal

Ce sunt lacrimile? Dacă nici tu nu știi exact ce sunt lacrimile, îți lăsăm aici câteva informații...

Miokimia sau Zvâcnirea Involuntară a Pleoapelor

De ce mi se zbate ochiul?   Dacă și tu te-ai întrebat vreodată „De ce mi se zbate ochiul?”,...

7 meserii periculoase pentru ochii tăi

Siguranță pentru ochii tăi   Cum oferi o siguranță pentru ochii tăi la locul de muncă? Află...

Ambliopia sau ochiul leneș

Ce e ambliopia?   Află de la Dr. Mădălina Bîlha, medic specialist oftalmolog la Clinica...

Genele false și sănătatea ochilor

Cum se poartă genele false? Află și tu de la Dr. Lorena Cioracsim, medic oftalmolog, cum se poartă...

Beneficiile utilizării picăturilor pentru ochiul roșu

Lacrimi artificiale pentru ochiul roșuTu știi că poți folosi lacrimi artificiale pentru ochiul...