Ce legătură au ochii cu burnout-ul?

Burnout pentru ochi

Ce înseamnă fenomenul de burnout pentru ochi? Află ți tu dacă există vreo legătură între burnout și office eye syndrome.

Dacă nu te-ai confruntat chiar tu cu burnout-ul, sigur ai auzit pe cineva din jurul tău vorbind despre el. Burnout este o problemă serioasă care îi afectează pe mileniali în număr record.

 

Cum evoluează burnout-ul?

 

Numărul angajaților continuă să crească de la an la an. Printre motivele raportate pentru această creștere se numără stresul, oboseala și provocările legate de sănătatea mintală. Ele pot fi atribuite în parte unei societăți din ce în ce mai competitive la locul de muncă, împreună cu nevoia noastră tot mai mare, ca ființe umane, de a echilibra timpul personal și profesional.

În 2021, un raport creat de Indeed susținea că mai mult de jumătate din populație (52%) se confruntă cu burnout-ul. Iar în 2023, conform unor studii, aproximativ 65% din persoanele angajate au trecut prin burnout.

El duce la epuizare fizică și emoțională, sentimente de ineficiență sau lipsă de realizare în tot ceea ce fac la locul de muncă.

 

Ce legătură există între burnout și Office Eye Syndrome?

 

Dacă despre burnout se vorbește des în jurul nostru, de Office Eye Syndrome auzim destul de rar. Este o problemă pe care o experimentează mulți dintre noi, e ușor identificabilă, însă trecută cu vederea.

Astăzi petrecem mai mult timp în fața dispozitivelor digitale decât înainte, iar acest lucru poate avea un efect semnificativ asupra ochilor noștri.

Office Eye Syndrome poate fi o afecțiune foarte incomodă și dureroasă. Printre simptomele sale se numără uscăciunea ochilor, lăcrimarea excesivă, durerile de cap sau ochii iritați, roșii. În plus, poate exista o vedere încețoșată, precum și sensibilitate față de luminile puternice, ceea ce face dificilă munca persoanelor cu acest sindrom într-un mediu de birou, unde, de obicei, sunt expuși în mod constant. Poate duce la vedere dublată, inabilitate temporară de a focaliza un obiect din depărare și bineînțeles dureri de gât și umeri.

Burnout pentru ochi

 

Cum obosesc ochii?

 

Lumina albastră de la dispozitivele digitale a fost asociată cu o durată mai scurtă a somnului, ceea ce te poate face să te simți mai stresat. Acest lucru se datorează faptului că ritmul natural al corpului nostru este perturbat atunci când citim sau vizualizăm ceva pe un ecran înainte de culcare. Asta duce și la un somn mai puțin odihnitor. Cu cât calitatea somnului este mai slabă, cu atât crește nivelul de stres, ceea ce poate duce la burnout.

Strălucirea ecranelor poate fi deosebit de dăunătoare pentru ochii. Expunerea duce la oboseala ochilor, care, la rândul său, duce la dureri de cap și alte afecțiuni fizice, cum ar fi durerile de gât. Uităm să clipim sau se perturbă concentrarea.

Un studiu recent a constatat că lucrătorii din domeniul high-tech cu burnout au fost mai predispuși să experimenteze Office Eye Syndrome. Aceasta este o constatare semnificativă, deoarece atât stresul de la locul de muncă, cât și lipsa somnului pot contribui, separat sau împreună, la provocarea oboselii ochilor din cauza privitului la ecrane toată ziua fără întrerupere – chiar dacă nu lucrează, continuă să se uite la televizor sau pe telefon, acasă.

Nu e doar despre cei din high-tech, ci poate fi și despre tine. Dacă simți că experimentezi simptome ce au legătură cu Office Eye Syndrome, amintește-ți că există soluții la această problemă. De multe ori, picăturile lubrifiante pot fi o soluție rapidă și la îndemână.

Află despre Hylo-ul potrvit ție: www.hylo.ro

Înotul cu lentilele de contact și igiena acestora

Apa și lentilele de contact   Apa și lentilele de contact fac casă bună împreună? Află de la...

„M-a tras Curentul” – Între Mit și Realitate

M-a tras curentul la ochi   Ce să fac atunci când m-a tras curentul la ochi? Oare este...

5 lucruri de știut despre filmul lacrimal

Ce sunt lacrimile? Dacă nici tu nu știi exact ce sunt lacrimile, îți lăsăm aici câteva informații...

Miokimia sau Zvâcnirea Involuntară a Pleoapelor

De ce mi se zbate ochiul?   Dacă și tu te-ai întrebat vreodată „De ce mi se zbate ochiul?”,...

7 meserii periculoase pentru ochii tăi

Siguranță pentru ochii tăi   Cum oferi o siguranță pentru ochii tăi la locul de muncă? Află...

Ambliopia sau ochiul leneș

Ce e ambliopia?   Află de la Dr. Mădălina Bîlha, medic specialist oftalmolog la Clinica...

Genele false și sănătatea ochilor

Cum se poartă genele false? Află și tu de la Dr. Lorena Cioracsim, medic oftalmolog, cum se poartă...

Beneficiile utilizării picăturilor pentru ochiul roșu

Lacrimi artificiale pentru ochiul roșuTu știi că poți folosi lacrimi artificiale pentru ochiul...

Distrofii corneene

Boli ale corneei Află mai multe despre cum poți să previi diverse boli ale corneei, sau distrofii...

Lentilele de contact moi, tu știi să le folosești corect?

Folosirea corectă a lentilelor de contact Află și tu de la Dna. Dr. Lorena Cioracsim, chirurg...