Totul despre lacrimile artificiale cu acid hialuronic cu greutate moleculară mare

Totul despre lacrimile artificiale cu acid hialuronic cu greutate moleculară mare

Beneficiile acidului hialuronic la nivelul pielii sunt larg cunoscute, însă este mai puțin știut faptul că acesta are efecte deosebit de favorabile și pentru ochi.

Atunci când folosești lacrimi artificiale care conțin acid hialuronic, gradul de lubrifiere al ochiului crește. De aceea, acest tip de lacrimi artificiale au o eficiență crescută în eliminarea simptomatologiei ochiului uscat. 

Totuși, e bine să știi că nu toate lacrimile artificiale cu acid hialuronic sunt egale între ele. Diferențele semnificative între efectele lor depind de un factor esențial: greutatea moleculară.

Rolul acidului hialuronic la nivelul ochiului

Acidul hialuronic este prezent în mod natural în corpul uman, inclusiv în anumite părți ale ochiului. Mai exact, acesta este format în stratul exterior al corneei, epiteliul, care are funcția de a lubrifia, netezi și proteja ochiul.

Se estimează că aproximativ jumătate din acidul hialuronic din cornee este descompus zilnic, fiind înlocuit de unul nou, pentru a juca un rol deosebit de important. 

Deoarece corneea nu este alimentată de vase de sânge, este nevoie de o altă metodă prin care țesutul să fie „aprovizionat” cu substanțe nutritive, curățat de produse metabolice și susținut pentru vindecarea rănilor.

Toate aceste funcții sunt îndeplinite de acidul hialuronic. Prin urmare, atunci când lacrimile artificiale conțin acid hialuronic, compoziția lor este mult mai asemănătoare substanțelor care se află la nivelul ochiului în mod natural.

Beneficiile lacrimilor artificiale cu acid hialuronic cu greutate moleculară mare

Greutatea moleculară a acidului hialuronic este influențată direct de către numărul de legături dintre molecule sau, cu alte cuvinte, de lungimea totală a legăturilor din fiecare moleculă.

Atunci când acidul hialuronic are o greutate moleculară mare, acesta reține mult mai bine apa, asigurând o protecție mai bună a suprafeței oculare. Spre exemplu, menținerea mai lungă a acestui strat rezultă în scăderea impactului mișcării pleoapei asupra suprafeței oculare, prevenind sau eliminând iritarea oculară cauzată de uscăciunea ochiului. 

Atunci când acidul hialuronic din picături are o greutate moleculară mare, acesta persistă mai mult la suprafața ochiului. Prezența sa prelungită înseamnă o compatibilitate crescută cu formele mai severe ale afecțiunilor pentru care sunt destinate lacrimile artificiale. 

De asemenea, lacrimile artificiale cu acid hialuronic cu greutate moleculară mare sunt cele mai confortabile, tocmai datorită asemănării lor cu lacrimile naturale. Filmul lacrimal are o vâscozitate mai mare atunci când ochiul este deschis – asigurând protecție față de factorii externi, respectiv o vâscozitate mai mică în timpul clipirii, pentru a permite alunecarea lină a pleoapei și, ulterior, vederea clară.

Atunci când picăturile de ochi conțin acid hialuronic cu greutate moleculară mare, ele asigură o protecție optimă ochiului și reduc frecarea dintre ochi și pleoapă, la fel ca lacrimile naturale. 

În special în cazul ochiului uscat, atunci când acidul hialuronic are o greutate moleculară mare, chiar și cele mai grave și neplăcute simptome cunosc o ameliorare.

Studiile arată că lacrimile artificiale cu acid hialuronic sunt mult mai eficiente în tratarea simptomelor, dar și că, din rândul acestora, cele mai eficiente sunt lacrimile artificiale cu acid hialuronic cu greutate moleculară mare.

Efectul lor terapeutic superior se datorează similitudinii ridicate dintre acestea și lacrimile naturale. La fel ca acestea din urmă, picăturile de ochi cu acid hialuronic cu greutate moleculară mare se mențin mai mult timp la suprafața ochiului și au un efect anti-inflamator.

Profită de beneficiile lacrimilor artificiale cu acid hialuronic cu greutate moleculară mare. Alege HYLO GEL® (0,2%), ideal pentru ochi uscat sever și ochi post-operator, sau HYLO DUAL® (0,5%), perfect pentru ochi uscat sau iritat de reacții alergice. 

Află mai mult!  

Dacă ești aici pentru că te confrunți cu sindromul de ochi uscat și nu știi exact ce produs îți este potrivit, poți afla mai multe detalii despre cauze și simptome, mai jos.

Office eye syndrome

Dacă petreci ore în șir în fața ecranelor și resimți oboseală oculară, aici poți afla cauzele, simptomele și soluția adecvată.

Inflamație/ iritație a suprafeței oculare

Dacă te confrunți cu conjunctivite bacteriene, alergice sau ochi uscat, află aici despre cauze, simptome și soluții.

Răni/zgârieturi ale suprafeței oculare

Dacă au apărut eroziuni la nivelul suprafeței oculare și nu știi cum să scapi de acest disconfort, poți descoperii soluții, aici.

Ochi uscat sever & post-chirurgical

Dacă senzația de arsură, mâncărime, „nisip în ochi”, usturime sau roșeață oculară este continuă, află care sunt cauzele și descoperă soluțiile.

Pentru orice întrebare ne puteți scrie în această secțiune.

De asemenea, nu ezitați să ne contactați la:

clienti@amdnobel.ro

0720.277.538

031.104.0016

Niciodată prea mic pentru un consult oftalmologic (Partea III/V)

În partea a treia a articolului aflăm de la doamna dr. Daniela Cioplean cum se manifestă bolile oftalmologice la copii și la ce trebuie să fie atenți părinții.  Dacă vrei să vizualizezi interviul integral, îți lăsăm link aici.Î: CE SE RECOMANDĂ ÎN ACEST CAZ?  BOLILE...

Niciodată prea mic pentru un consult oftalmologic (Partea II/V)

Niciodată prea mic pentru un consult oftalmologic (Partea II/V)În partea a doua din interviul cu Dna. Dr. Daniela Cioplean vom afla dacă bolile oftalmologice se pot moșteni de la părinți la copii.  Îți lăsăm aici link unde poți găsi interviul în întregime.Î: CE SE...

Acidul hialuronic și ochiul uscat

Acidul hialuronic și ochiul uscatAflă beneficiile acidului hialuronic în tratarea ochiului uscat!  Sindromul de ochi uscat poate avea efecte foarte neplăcute asupra vederii, generând o stare de disconfort accentuat la nivelul ochilor, precum și o scădere a...

Niciodată prea mic pentru un consult oftalmologic (Partea I/V)

NICIODATĂ PREA MIC PENTRU UN CONSULT OFTALMOLOGIC (I/IV)Află despre necesitatea unui control oftalmologic timpuriu, de la medicul primar oftalmolog Daniela Cioplean.Î: Cine sunt?R: Sunt medic oftalmo-pediatru. Oftalmo-pediatria este o noțiune care a pătruns relativ...

Totul despre lacrimile artificiale cu acid hialuronic cu greutate moleculară mare

Totul despre lacrimile artificiale cu acid hialuronic cu greutate moleculară mareBeneficiile acidului hialuronic la nivelul pielii sunt larg cunoscute, însă este mai puțin știut faptul că acesta are efecte deosebit de favorabile și pentru ochi. Atunci când folosești...

Ce e bine să știi despre lacrimile artificiale pentru ochiul umflat și roșu

Ce e bine să știi despre lacrimile artificiale pentru ochiul umflat și roșuRoșeața oculară și umflătura pielii din zona ochiului denotă prezența unui proces inflamatoriu. Indiferent de cauzele care stau la baza apariției acestuia, lacrimile artificiale îți pot fi de...

Arta de a clipi

ARTA DE A CLIPIClipitul este esențial pentru vederea optimă.Rolul clipitului pentru o vedere optimăDeși poate părea un gest banal, clipitul este o parte importantă a rutinei de îngrijire a ochilor. Cu toții clipim, dar de ce facem asta și de ce aduce acest mic gest...

Cri-cri-cri, toamnă gri, iar ai adus alergii!

Cri-cri-cri, toamnă gri, iar ai adus alergii! Toamna este sezonul alergiilor. Odată cu venirea toamnei, în viețile noastre își fac loc nu numai puloverele călduroase și latte-urile cu aromă de dovleac, cât și bine cunoscutele alergii. Deși anotimpul consacrat...

7 tulburări de vedere care necesită consult oftalmologic

Majoritatea oamenilor se confruntă la un moment dat în viață cu tulburări de vedere. Din fericire, în multe situații nu este ceva grav și un tratament aplicat la timp, chiar la birou sau acasă, poate rezolva problema tulburării de vedere. Însă, dacă problema nu...

Nisip în ochi

“Boala ochiului uscat” sau “Sindromul de ochi uscat” reprezintă o boală multifactorială a suprafeței oculare, caracterizată printr-o producție deficitară de lacrimi și/sau o evaporare excesivă a lacrimilor, care duce la pierderea homeostaziei filmului lacrimal. 8...