Totul despre lacrimile artificiale cu acid hialuronic cu greutate moleculară mare

Totul despre lacrimile artificiale cu acid hialuronic cu greutate moleculară mare

Beneficiile acidului hialuronic la nivelul pielii sunt larg cunoscute, însă este mai puțin știut faptul că acesta are efecte deosebit de favorabile și pentru ochi.

Atunci când folosești lacrimi artificiale care conțin acid hialuronic, gradul de lubrifiere al ochiului crește. De aceea, acest tip de lacrimi artificiale au o eficiență crescută în eliminarea simptomatologiei ochiului uscat. 

Totuși, e bine să știi că nu toate lacrimile artificiale cu acid hialuronic sunt egale între ele. Diferențele semnificative între efectele lor depind de un factor esențial: greutatea moleculară.

Rolul acidului hialuronic la nivelul ochiului

Acidul hialuronic este prezent în mod natural în corpul uman, inclusiv în anumite părți ale ochiului. Mai exact, acesta este format în stratul exterior al corneei, epiteliul, care are funcția de a lubrifia, netezi și proteja ochiul.

Se estimează că aproximativ jumătate din acidul hialuronic din cornee este descompus zilnic, fiind înlocuit de unul nou, pentru a juca un rol deosebit de important. 

Deoarece corneea nu este alimentată de vase de sânge, este nevoie de o altă metodă prin care țesutul să fie „aprovizionat” cu substanțe nutritive, curățat de produse metabolice și susținut pentru vindecarea rănilor.

Toate aceste funcții sunt îndeplinite de acidul hialuronic. Prin urmare, atunci când lacrimile artificiale conțin acid hialuronic, compoziția lor este mult mai asemănătoare substanțelor care se află la nivelul ochiului în mod natural.

Beneficiile lacrimilor artificiale cu acid hialuronic cu greutate moleculară mare

Greutatea moleculară a acidului hialuronic este influențată direct de către numărul de legături dintre molecule sau, cu alte cuvinte, de lungimea totală a legăturilor din fiecare moleculă.

Atunci când acidul hialuronic are o greutate moleculară mare, acesta reține mult mai bine apa, asigurând o protecție mai bună a suprafeței oculare. Spre exemplu, menținerea mai lungă a acestui strat rezultă în scăderea impactului mișcării pleoapei asupra suprafeței oculare, prevenind sau eliminând iritarea oculară cauzată de uscăciunea ochiului. 

Atunci când acidul hialuronic din picături are o greutate moleculară mare, acesta persistă mai mult la suprafața ochiului. Prezența sa prelungită înseamnă o compatibilitate crescută cu formele mai severe ale afecțiunilor pentru care sunt destinate lacrimile artificiale. 

De asemenea, lacrimile artificiale cu acid hialuronic cu greutate moleculară mare sunt cele mai confortabile, tocmai datorită asemănării lor cu lacrimile naturale. Filmul lacrimal are o vâscozitate mai mare atunci când ochiul este deschis – asigurând protecție față de factorii externi, respectiv o vâscozitate mai mică în timpul clipirii, pentru a permite alunecarea lină a pleoapei și, ulterior, vederea clară.

Atunci când picăturile de ochi conțin acid hialuronic cu greutate moleculară mare, ele asigură o protecție optimă ochiului și reduc frecarea dintre ochi și pleoapă, la fel ca lacrimile naturale. 

În special în cazul ochiului uscat, atunci când acidul hialuronic are o greutate moleculară mare, chiar și cele mai grave și neplăcute simptome cunosc o ameliorare.

Studiile arată că lacrimile artificiale cu acid hialuronic sunt mult mai eficiente în tratarea simptomelor, dar și că, din rândul acestora, cele mai eficiente sunt lacrimile artificiale cu acid hialuronic cu greutate moleculară mare.

Efectul lor terapeutic superior se datorează similitudinii ridicate dintre acestea și lacrimile naturale. La fel ca acestea din urmă, picăturile de ochi cu acid hialuronic cu greutate moleculară mare se mențin mai mult timp la suprafața ochiului și au un efect anti-inflamator.

Profită de beneficiile lacrimilor artificiale cu acid hialuronic cu greutate moleculară mare. Alege HYLO GEL® (0,2%), ideal pentru ochi uscat sever și ochi post-operator, sau HYLO DUAL® (0,5%), perfect pentru ochi uscat sau iritat de reacții alergice. 

Află mai mult!  

Dacă ești aici pentru că te confrunți cu sindromul de ochi uscat și nu știi exact ce produs îți este potrivit, poți afla mai multe detalii despre cauze și simptome, mai jos.

Office eye syndrome

Dacă petreci ore în șir în fața ecranelor și resimți oboseală oculară, aici poți afla cauzele, simptomele și soluția adecvată.

Inflamație/ iritație a suprafeței oculare

Dacă te confrunți cu conjunctivite bacteriene, alergice sau ochi uscat, află aici despre cauze, simptome și soluții.

Răni/zgârieturi ale suprafeței oculare

Dacă au apărut eroziuni la nivelul suprafeței oculare și nu știi cum să scapi de acest disconfort, poți descoperii soluții, aici.

Ochi uscat sever & post-chirurgical

Dacă senzația de arsură, mâncărime, „nisip în ochi”, usturime sau roșeață oculară este continuă, află care sunt cauzele și descoperă soluțiile.

Pentru orice întrebare ne puteți scrie în această secțiune.

De asemenea, nu ezitați să ne contactați la:

clienti@amdnobel.ro

0720.277.538

031.104.0016

Ochiul uscat – deșert pentru ochii noștri

Cauze și tratament pentru ochiul uscatDna. Dr. Oana Chiscoci, medic oftalmolog, ne va prezenta cele mai importante cauze și tratament pentru ochiul uscat. Pe Dna. Dr. Oana Chiscoci o puteți găsi la Clinica Profilaxis din Timișoara. De asemenea, puteți găsi aici întreg...

Vrei să scapi de ochelari?

Cum corectăm dioptriile?V-ați întrebat vreodată cum corectăm dioptriile? Una dintre metode este prin chirurgia refractivă laser. Dl. Dr. Dorin Nicula, medic primar oftalmolog, ne va oferi mai multe detalii. Pe dl. Dr. Dorin Nicula îl puteți găsi la Clinica Oculens,...

Blefarita – cauze, simptome și tratament

Ce este blefarita?Ce este blefarita și cum ne afectează vederea? Dna. Dr. Tatiana Tănase, medic oftalmolog, ne prezintă această disfuncție oculară. Mai jos puteți vizualiza întreg interviul, după cum v-am obișnuit, iar pentru a programa un consult oftalmologic, puteți...

Cataracta – tratament și recuperare

Cum se tratează cataracta?Dna. Dr. Raluca Iancu, medic primar oftalmolog, ne descrie cum se tratează cataracta și cât durează recuperarea. Dr. Iancu activează în cadrul Spitalului Universitar de Urgență București, având o experiență vastă în tratarea de glaucom și...

Chirurgia refractivă – beneficii, riscuri și precauții

Beneficii și riscuri în chirurgia refractivăCare sunt posibilele beneficii și riscuri în chirurgia refractivă? Află de la dna. Dr. Dana Preoteasa, medic primar oftalmolog la Spitalul de Oftalmologie Onioptic. Poți găsi aici interviul integral, în care se prezintă mai...

Cum știi că ochii sunt obosiți?

De ce ne obosesc ochii?Dna. Dr. Alina Gheorghe, medic oftalmolog, ne explică de ce ne obosesc ochii și cum putem preveni sau trata această stare de disconfort. Alina Gheorghe este reprezentantul României la European Board of Ophthalmology, face parte din echipa de...

Cauzele și tratamentul șalazionului

Cauzele și tratamentul șalazionuluiCare sunt cauzele și tratamentul șalazionului? Vine în ajutorul nostru și ne oferă un răspuns dna. Dr. Victoria Damian, medic specialist oftalmolog. Desigur, puteți găsi interviul integral cu dna. Dr. Victoria Damian, aici.Ce este...

Despre strabismul congenital

Riscurile și tratamentul strabismului congenitalAflă de la dna. Dr. Luminița Teodorescu, medic primar oftalmolog la Clinica Oftalmix SOP și formator în domeniul oftalmologiei, despre riscurile și tratamentul strabismului congenital. De asemenea, după cum te-am...

Conjunctivita alergică – o problemă recurentă? (Partea 2)

Tratamentul conjunctivitei alergice și igiena oculară În cea de-a doua parte a interviului cu Dna. Dr. Farah Constantin, aflăm mai multe despre tratamentul conjunctivitei alergice și igiena oculară corespunzătoare. Poți găsi aici partea a doua a interviului cu Dr....

De ce avem ochii obosiți?

Lacrimi artificiale pentru ochi obosițiAflă de la Dr. Sînziana Istrate, Asistent universitar la Facultatea de Medicină și Farmacie „Carol Davila”, medic primar oftalmolog la Clinica Bine și Clinica Optissima, de ce să folosim lacrimi artificiale pentru a ține sub...