A venit vara. Ai grijă de ochii tăi!

A venit vara. Ai grijă de ochii tăi!

Pe cât ne dorim un bronz frumos, pe atât de sănătos este să avem grijă nu doar de pielea noastră, cât și de ochii noștri.

Aceștia sunt unele dintre cele mai sensibile organe din corpul nostru și sunt, de asemenea, foarte susceptibili de a fi afectați de razele UV.

Expunerea la soare fără ochelari de soare poate duce la o serie de anomalii oftalmologice, cum ar fi cataracta, oftalmia sau tumorile maligne.

În plus, razele UV pot provoca, de asemenea, deteriorarea corneei și a retinei, ducând la probleme de vedere.

Oftalmia este o afecțiune care rezultă în urma unei arsuri a corneei de către razele ultraviolete. Uneori este denumită „arsură solară a ochiului” și poate apărea după expunerea la lumina puternică a soarelui. Simptomele apar de obicei la câteva ore după expunere și pot include durere, roșeață și lăcrimare. În cazurile severe, oftalmia poate duce la vedere încețoșată și chiar la orbire.

Oftalmia este o afecțiune care poate fi prevenită, așa că este important să vă luați măsuri de precauție atunci când petreceți timp în aer liber.

Cataracta este o afecțiune care deteriorează cristalinul. Rolul cristalinului este de a focaliza lumina pe retină, ceea ce ne permite apoi să vedem clar, atât de departe, cât și de aproape. Cataracta se poate dezvolta la un singur ochi sau la ambii ochi și nu se dezvoltă întotdeauna în același timp. Dacă nu este tratată, cataracta poate duce la orbire totală.

Degenerescența maculară legată de vârstă (DMLV) este o afecțiune care afectează, în general, persoanele în vârstă. Vederea centrală se deteriorează treptat, liniile drepte sunt văzute ca fiind curbe și o pată neagră este proiectată pe obiectul privit.

DMLV este principala cauză de orbire pentru persoanele de peste 50 de ani. Se crede că supraexpunerea la soare este și ea implicată în dezvoltarea acestei boli.

Deși nu există un tratament pentru DMLV, diagnosticarea și tratamentul timpuriu pot încetini progresia bolii și pot ajuta la păstrarea vederii. (Citiți mai multe despre cum puteți preveni DMLV-ul).

Orbirea zăpezii, cunoscută și sub numele de fotokeratită și fotoconjunctivită, este o afecțiune cauzată de expunerea ochilor la razele ultraviolete. Simptomele includ inflamarea corneei și a conjunctivei, durere, orbire temporară și roșeață. Orbirea de zăpadă este cel mai frecvent întâlnită la persoanele care petrec timp la altitudini mari, cum ar fi alpiniștii și schiorii. Cu toate acestea, poate apărea, de asemenea, la persoanele care lucrează în aer liber sau care locuiesc în climatele însorite. Razele ultraviolete sunt prezente chiar și în zilele înnorate, așa că este important să purtați întotdeauna ochelari de soare sau ochelari de protecție atunci când sunteți în aer liber.

Chiar dacă nu resimțiți efecte imediate în urma expunerii la razele UV, daunele sunt cumulative și pot duce la probleme grave mai târziu în viață.

Un Hylo pentru fiecare, înseamnă să aveți grijă de ochii voștri cu lacrima artificială potrivită.

Datorită acidului hialuronic cu greutate moleculară mare ochiul este protejat și îngrijit, zi de zi.

Dacă ești aici pentru că te confrunți cu sindromul de ochi uscat și nu știi exact ce produs îți este potrivit, poți afla mai multe detalii despre cauze și simptome, mai jos.

Office eye syndrome

Dacă petreci ore în șir în fața ecranelor și resimți oboseală oculară, aici poți afla cauzele, simptomele și soluția adecvată.

Inflamație/ iritație a suprafeței oculare

Dacă te confrunți cu conjunctivite bacteriene, alergice sau ochi uscat, află aici despre cauze, simptome și soluții.

Răni/zgârieturi ale suprafeței oculare

Dacă au apărut eroziuni la nivelul suprafeței oculare și nu știi cum să scapi de acest disconfort, poți descoperii soluții, aici.

Ochi uscat sever & post-chirurgical

Dacă senzația de arsură, mâncărime, „nisip în ochi”, usturime sau roșeață oculară este continuă, află care sunt cauzele și descoperă soluțiile.

Ochi roșu post lezional

Dacă ați suferit leziuni oculare, keratite virale sau conjuntivite virale, poate vreți să descoperiți și o soluție pentru aceste probleme.

Pentru orice întrebare ne puteți scrie în această secțiune.

De asemenea, nu ezitați să ne contactați la:

clienti@amdnobel.ro

0720.277.538

031.104.0016

Clipitul

Clipitul   Clipitul se definește ca un fenomen complex și coordonat de închidere și deschidere a pleoapelor care poate fi profund afectat de diverși stimuli interni sau externi. Clipitul poate să fie complet sau incomplet. Un clipit complet implică mișcarea...

Ce înseamnă „nisipul în ochi”?

Ce înseamnă „nisipul în ochi”?   Termenul de „nisip în ochi” reprezintă relatarea pacientului ce se prezintă la medicul oftalmolog pentru disconfort ocular. Acesta este un simptom și mai putem întâlni: senzație de corp străin, arsuri, uscăciune, scăderea...

Câtă apă bei pe zi?

Câtă apă bei pe zi? Tuturor ni s-a spus că trebuie să bem opt pahare de apă pe zi pentru a ne menține sănătoși și hidratați. Dar de unde vine acest sfat? Potrivit celor mai mulți experți, regula celor opt pahare este mai mult o linie directoare decât o regulă strictă...

4 lucruri pe care trebuie să le știi despre ochiul uscat

4 lucruri pe care trebuie să le știi despre ochiul uscat Toată lumea s-a confruntat la un moment dat cu ochii uscați. Poate că ați fost într-o cameră plină de fum sau ați petrecut prea mult timp uitându-vă la un ecran. Oricare ar fi cauza, ochii uscați pot fi...

A venit vara. Ai grijă de ochii tăi!

A venit vara. Ai grijă de ochii tăi! Pe cât ne dorim un bronz frumos, pe atât de sănătos este să avem grijă nu doar de pielea noastră, cât și de ochii noștri. Aceștia sunt unele dintre cele mai sensibile organe din corpul nostru și sunt, de asemenea, foarte...

Efectele adverse la purtarea lentilelor de contact

Efectele adverse la purtarea lentilelor de contact Majoritatea oamenilor se gândesc la lentilele de contact ca la o modalitate sigură și convenabilă de a-și îmbunătăți vederea. Și, în cea mai mare parte, au dreptate. Lentilele de contact sunt realizate dintr-un...

Pilulele contraceptive și apariția ochiului uscat

Pilulele contraceptive și apariția ochiului uscat Contraceptivele au fost întotdeauna un subiect controversat în rândul femeilor, mai ales că există o mulțime de mituri despre ele, cum ar fi acela că duc la creșterea în greutate, tulburări menstruale etc. Cu toate...

Îmi lăcrimează ochii. Am nevoie de lacrimi artificiale?

Îmi lăcrimează ochii. Am nevoie de lacrimi artificiale? Ați observat vreodată că vă lăcrimează ochii fără un motiv aparent? Este un fenomen comun și există câteva cauze posibile. De exemplu, dacă vă aflați în aer liber într-o zi cu vânt, vântul vă poate face ochii să...

Protejează-ți ochii de lumina soarelui

Protejează-ți ochii de lumina soarelui A purta ochelari de soare nu înseamnă doar a arăta bine, ci și a îți proteja ochii de razele UV dăunătoare ale soarelui. De fapt, ochelarii de soare pot contribui, de asemenea, la îmbunătățirea vederii și la ameliorarea oboselii...

Alergiile oculare și părul de animale

Alergiile oculare și părul de animale Multe persoane suferă de alergii la părul de animale, în special la blană sau pene. Aceste alergii sunt rezultatul expunerii la firul de păr sau la particule mici de piele de animale. Există multe tipuri diferite de păr de...