4 lucruri pe care trebuie să le știi despre ochiul uscat

4 lucruri pe care trebuie să le știi despre ochiul uscat

Toată lumea s-a confruntat la un moment dat cu ochii uscați. Poate că ați fost într-o cameră plină de fum sau ați petrecut prea mult timp uitându-vă la un ecran. Oricare ar fi cauza, ochii uscați pot fi enervanți și chiar dureroși. Dar pentru unii oameni, ochii uscați sunt o afecțiune cronică ce necesită tratament. Acest lucru este cunoscut sub numele de sindromul de ochi uscat.

 

Glandele lacrimale
Sindromul de ochi uscat apare atunci când lacrimile nu reușesc să asigure o lubrifiere adecvată pentru ochi.

Luăm de la sine înțeles că ochii noștri vor fi umezi și confortabili, dar adevărul este că glandele noastre lacrimale lucrează din greu pentru a se asigura că acesta este cazul. Lacrimile sunt alcătuite din lipide, apă și mucus și formează o peliculă cu mai multe straturi care ajută la menținerea ochiului umed și neted. Clipirile pleoapelor noastre ajută la răspândirea lacrimilor pe suprafața ochiului, iar această peliculă se reface în mod constant. Atunci când calitatea sau cantitatea de lacrimi este insuficientă sau când filmul lacrimal este fragil, ne confruntăm cu ochiul uscat.

 

Factori ce influențează
Există o serie de factori care pot contribui la simptomele de ochi uscat. De exemplu, anumite medicamente (pentru răceli, alergii și durere, diuretice, antidepresive, neuroleptice, somnifere, beta-blocante, tratamente hormonale) pot face ca glandele lacrimale să producă mai puține lacrimi.

De asemenea, afecțiuni precum artrita sau bolile tiroidiene pot duce la simptome de ochi uscat. În plus, intervenția chirurgicală LASIK și purtarea pe termen lung a lentilelor de contact pot provoca, de asemenea, uscăciune.

 

Femeile sunt mai predispuse decât bărbații
Aproape 1 din 6 subiecți din Europa sau SUA și chiar 1 din 3 subiecți din Asia spun că au avut simptome asemănătoare cu ochiul uscat.

Femeile sunt mai afectate decât bărbații, iar simptomele de ochi uscat devin mai frecvente odată cu înaintarea în vârstă.

 

Sindromul de ochi uscat poate fi testat
Există o serie de teste diferite care pot fi folosite pentru a evalua deficiența lacrimală. Probabil că oftalmologul dumneavoastră va începe prin a vă face un istoric atent și prin a vă evalua simptomele. El sau ea va efectua apoi unul sau mai multe dintre următoarele teste:
– Testul Schirmer: Acest test măsoară cantitatea de lacrimi care sunt produse într-o anumită perioadă de timp.
– BUT (timpul de rupere): Acest test măsoară timpul pe care lacrimile îl petrec pe suprafața oculară înainte de a se disipa.
– Colorația cu roz bengal: Acest test evaluează starea de sănătate a corneei (suprafața frontală clară a ochiului). Se aplică un colorant pe suprafața ochiului, iar orice zonă afectată va apărea sub formă de pete.

– Colorația cu fluoresceină: Acest test este similar cu colorarea cu Roz Bengal, dar folosește un colorant diferit. Acesta poate ajuta la evaluarea sindromului de ochi uscat, precum și a altor afecțiuni care pot provoca leziuni ale ochiului.

 

 

Un Hylo pentru fiecare. În funcție de sindromul uscat de care suferiți alegeți lacrima artificială potrivită!
Hylo Comod este o lacrimă cu o formulă unică datorită căreia se asigură protectia suprafaței oculare.
Hylo Comod este singura lacrimă ce conține acid hialuronic cu greutate moleculară mare, ce persistă pentru mai mult timp și stimulează vindecarea leziunilor epiteliale.

Dacă ești aici pentru că te confrunți cu sindromul de ochi uscat și nu știi exact ce produs îți este potrivit, poți afla mai multe detalii despre cauze și simptome, mai jos.

Office eye syndrome

Dacă petreci ore în șir în fața ecranelor și resimți oboseală oculară, aici poți afla cauzele, simptomele și soluția adecvată.

Inflamație/ iritație a suprafeței oculare

Dacă te confrunți cu conjunctivite bacteriene, alergice sau ochi uscat, află aici despre cauze, simptome și soluții.

Răni/zgârieturi ale suprafeței oculare

Dacă au apărut eroziuni la nivelul suprafeței oculare și nu știi cum să scapi de acest disconfort, poți descoperii soluții, aici.

Ochi uscat sever & post-chirurgical

Dacă senzația de arsură, mâncărime, „nisip în ochi”, usturime sau roșeață oculară este continuă, află care sunt cauzele și descoperă soluțiile.

Ochi roșu post lezional

Dacă ați suferit leziuni oculare, keratite virale sau conjuntivite virale, poate vreți să descoperiți și o soluție pentru aceste probleme.

Pentru orice întrebare ne puteți scrie în această secțiune.

De asemenea, nu ezitați să ne contactați la:

clienti@amdnobel.ro

0720.277.538

031.104.0016

Clipitul

Clipitul   Clipitul se definește ca un fenomen complex și coordonat de închidere și deschidere a pleoapelor care poate fi profund afectat de diverși stimuli interni sau externi. Clipitul poate să fie complet sau incomplet. Un clipit complet implică mișcarea...

Ce înseamnă „nisipul în ochi”?

Ce înseamnă „nisipul în ochi”?   Termenul de „nisip în ochi” reprezintă relatarea pacientului ce se prezintă la medicul oftalmolog pentru disconfort ocular. Acesta este un simptom și mai putem întâlni: senzație de corp străin, arsuri, uscăciune, scăderea...

Câtă apă bei pe zi?

Câtă apă bei pe zi? Tuturor ni s-a spus că trebuie să bem opt pahare de apă pe zi pentru a ne menține sănătoși și hidratați. Dar de unde vine acest sfat? Potrivit celor mai mulți experți, regula celor opt pahare este mai mult o linie directoare decât o regulă strictă...

4 lucruri pe care trebuie să le știi despre ochiul uscat

4 lucruri pe care trebuie să le știi despre ochiul uscat Toată lumea s-a confruntat la un moment dat cu ochii uscați. Poate că ați fost într-o cameră plină de fum sau ați petrecut prea mult timp uitându-vă la un ecran. Oricare ar fi cauza, ochii uscați pot fi...

A venit vara. Ai grijă de ochii tăi!

A venit vara. Ai grijă de ochii tăi! Pe cât ne dorim un bronz frumos, pe atât de sănătos este să avem grijă nu doar de pielea noastră, cât și de ochii noștri. Aceștia sunt unele dintre cele mai sensibile organe din corpul nostru și sunt, de asemenea, foarte...

Efectele adverse la purtarea lentilelor de contact

Efectele adverse la purtarea lentilelor de contact Majoritatea oamenilor se gândesc la lentilele de contact ca la o modalitate sigură și convenabilă de a-și îmbunătăți vederea. Și, în cea mai mare parte, au dreptate. Lentilele de contact sunt realizate dintr-un...

Pilulele contraceptive și apariția ochiului uscat

Pilulele contraceptive și apariția ochiului uscat Contraceptivele au fost întotdeauna un subiect controversat în rândul femeilor, mai ales că există o mulțime de mituri despre ele, cum ar fi acela că duc la creșterea în greutate, tulburări menstruale etc. Cu toate...

Îmi lăcrimează ochii. Am nevoie de lacrimi artificiale?

Îmi lăcrimează ochii. Am nevoie de lacrimi artificiale? Ați observat vreodată că vă lăcrimează ochii fără un motiv aparent? Este un fenomen comun și există câteva cauze posibile. De exemplu, dacă vă aflați în aer liber într-o zi cu vânt, vântul vă poate face ochii să...

Protejează-ți ochii de lumina soarelui

Protejează-ți ochii de lumina soarelui A purta ochelari de soare nu înseamnă doar a arăta bine, ci și a îți proteja ochii de razele UV dăunătoare ale soarelui. De fapt, ochelarii de soare pot contribui, de asemenea, la îmbunătățirea vederii și la ameliorarea oboselii...

Alergiile oculare și părul de animale

Alergiile oculare și părul de animale Multe persoane suferă de alergii la părul de animale, în special la blană sau pene. Aceste alergii sunt rezultatul expunerii la firul de păr sau la particule mici de piele de animale. Există multe tipuri diferite de păr de...