Acidul hialuronic și ochiul uscat

Lacrimi artificiale cu acid hialuronic

De ce să folosești lacrimi artificiale cu acid hialuronic? Sunt diferite față de alte lacrimi? Află și tu răspunsul în articol!

Despre sindromul de ochi uscat

Sindromul de ochi uscat poate avea efecte foarte neplăcute asupra vederii, generând o stare de disconfort accentuat la nivelul ochilor, precum și o scădere a performanței vizuale. În cazul în care rămâne netratat, acesta poate chiar să ducă la declanșarea unor boli sau afecțiuni severe, cu un impact puternic asupra calității vieții cotidiene.

Din fericire, sindromul de ochi uscat poate fi combătut cu succes cu ajutorul acidului hialuronic, un compus natural, accesibil și sigur, care va suplimenta filmul lacrimal al ochiului, ameliorând starea de disconfort a acestuia. 

Proprietățile deosebite cu care este înzestrat acidul hialuronic fac din el un ajutor eficient împotriva simptomelor de ochi uscat. Acesta are o contribuție importantă la reducerea sau chiar eliminarea efectelor negative ale sindromului de ochi uscat, precum și la prevenția declanșării altor afecțiuni de vedere. 

Simptomele sindromului de ochi uscat pot fi foarte supărătoare și persistente, ducând la o stare menținută de disconfort.

Astfel, acest sindrom poate cauza instalarea de mâncărimi, iritație și inflamație la nivelul ochilor, declanșând, de asemenea, înroșirea acestora. În plus, în numeroase cazuri, sindromul de ochi uscat va genera instalarea senzației de corp străin la nivelul ochiului.

Acest lucru va accentua puternic starea de disconfort, deoarece va antrena ștergerea sau frecarea excesivă a ochiului, contribuind suplimentar la uscarea acestuia.

Cauzele și efectele negative ale sindromului de ochi uscat

Persoanele afectate de sindromul de ochi uscat sunt numeroase și foarte diversificate, această condiție putând afecta oameni de toate vârstele și profesiile.

Cu toate acestea, printre cauzele principale ale sindromului de ochi uscat se numără vârsta, mediul de viață, dieta sau intervențiile chirurgicale oftalmologice.

În unele cazuri, chiar și medicația poate conduce la declanșarea sindromului de ochi uscat, lucru care face ca această afecțiune să fie una foarte comună în rândul populației generale. 

Uscarea ochiului se datorează, în primul rând, apariției unei disfuncții a filmului lacrimal, atunci când acesta nu mai reușește să asigure o umiditate corespunzătoare la nivelul ochiului.

În consecință, stratul de apă, lipide, mucus și molecule cu rol antimicrobian care formează filmul lacrimal se subțiază, iar gradul de protecție conferit ochiului scade. 

Cum este și de așteptat, această reducție a filmului lacrimal conduce în mod inevitabil la instalarea senzației de mâncărime, iritație sau inflamație și chiar la formarea unor micro leziuni la nivelul ochiului, lucru ce accentuează și mai mult starea de disconfort ocular.

Mai mult, această condiție induce o stare de vulnerabilitate la nivelul ochiului, crescând gradul său de expunere la alergii, infecții sau alte afecțiuni.

Proprietățile și beneficiile acidului hialuronic

Utilizarea de acid hialuronic se numără cu siguranță printre cele mai eficiente metode de a contracara efectele sindromului de ochi uscat, împreună cu o dietă echilibrată și un stil de viață sănătos.

Acest compus poate fi întâlnit în numeroase zone ale organismului, unde este sintetizat în mod natural pentru a îmbunătăți nivelul de hidratare. Astfel, putem întâlni acid hialuronic în piele, articulații, precum și în interiorul ochilor. Oriunde se găsește, acesta are rolul de a menține un nivel optim de umiditate. 

Spre deosebire de alți compuși, acidul hialuronic are proprietatea deosebită de a reține umezeala într-un mod foarte eficient; mai precis, acidul hialuronic poate reține de 1000 de ori greutatea sa în apă, lucru care îl face un umectant foarte puternic, perfect pentru a asigura cei mai buni parametri de umiditate în filmul lacrimal. 

De asemenea, acidul hialuronic are rolul de a stabiliza filmul lacrimal, transformându-l într-un veritabil scut împotriva alergenilor, bacteriilor și razelor ultraviolete și asigurând astfel protecția ochiului împotriva unei largi diversități de afecțiuni de vedere. 

Nu în ultimul rând, acidul hialuronic are capacitatea de a stimula și accelera procesul de vindecare al rănilor, zgârieturilor sau micro leziunilor de la nivelul ochiului, sprijinind proliferarea celulelor epiteliale din țesutul ocular.

Această proprietate face ca acidul hialuronic să fie un ajutor eficient și pentru susținerea procesului de vindecare postoperator, lucru valabil în special pentru persoanele care au trecut printr-o intervenție chirurgicală oftalmologică.

Protejează-ți ochii de simptomele ochiului uscat. Alege lacrimile artificiale cu acid hialuronic din gama Hylo!

Află mai mult!  

Presbiopia

Ce e presbiopia? Dacă ai trecut de 40 de ani, atunci trebuie să afli ce e presbiopia. Află mai...

Hemoragia subconjunctivală

Pată roșie în ochi   Dacă ai avut vreodată o pată roșie în ochi, află acum ce reprezintă și...

De ce să spunem „NU” genelor false?

Genele false dăunează ochilor?   Te-ai întrebat vreodată dacă genele false dăunează ochilor?...

Regulamentul concursului „Hylo – Adevărat sau Fals”

Regulamentul concursului AMD NOBEL PHARMACEUTICAL SRL „Hylo – Adevărat sau Fals”    ...

Epilarea definitivă cu laser, o revoluție în cosmetologie sau o cauză de afectare oculară?

Epilarea laser afectează vederea?   Află și tu, de la un medic oftalmolog, dacă epilarea...

Plângi în timp ce mănânci?

Sindromul lacrimilor de crocodil   Ai mai auzit până acum de sindromul lacrimilor de...

Înotul cu lentilele de contact și igiena acestora

Apa și lentilele de contact   Apa și lentilele de contact fac casă bună împreună? Află de la...

„M-a tras Curentul” – Între Mit și Realitate

M-a tras curentul la ochi   Ce să fac atunci când m-a tras curentul la ochi? Oare este...

5 lucruri de știut despre filmul lacrimal

Ce sunt lacrimile? Dacă nici tu nu știi exact ce sunt lacrimile, îți lăsăm aici câteva informații...

Miokimia sau Zvâcnirea Involuntară a Pleoapelor

De ce mi se zbate ochiul?   Dacă și tu te-ai întrebat vreodată „De ce mi se zbate ochiul?”,...