Câtă apă bei pe zi?

Câtă apă bei pe zi?

Tuturor ni s-a spus că trebuie să bem opt pahare de apă pe zi pentru a ne menține sănătoși și hidratați.

Dar de unde vine acest sfat? Potrivit celor mai mulți experți, regula celor opt pahare este mai mult o linie directoare decât o regulă strictă și rapidă.

Cantitatea de apă pe care trebuie să o bem depinde de o serie de factori, inclusiv de nivelul nostru de activitate, de climatul în care trăim și de starea noastră generală de sănătate.

Există câteva lucruri de care să ținem cont și care ne pot ajuta să ne asigurăm că bem suficientă apă.

De exemplu, persoanele care locuiesc în climate calde sau care fac exerciții fizice în mod regulat trebuie să bea mai multă apă decât cele care locuiesc în climate mai reci sau care duc un stil de viață sedentar.

Deși opt pahare pe zi este un obiectiv bun de atins, este important să ne amintim că vă puteți obține doza zilnică de apă din alte surse, cum ar fi fructele și legumele.

Fiecare celulă, țesut și organ din corpul tău are nevoie de apă pentru a funcționa corect.

De exemplu, apa:

-reglează temperatura corpului

-lubrifiază și amortizează articulațiile

-protejează țesuturile sensibile

-scapă de deșeuri prin urinare, transpirație și tranzit intestinal

Pierdeți apă în mod constant pe parcursul zilei, așa că este important să vă refaceți lichidele bând multe lichide și consumând alimente care conțin apă.

Dacă nu consumați suficientă apă, vă puteți confrunta cu deshidratare, ceea ce poate duce la epuizare, amețeli și dureri de cap.

Deshidratarea severă poate pune în pericol viața. Pentru a vă asigura că consumați suficientă apă, acordați atenție semnelor de sete și beți înainte de a vă simți setea.

Pentru a obține cele mai mari beneficii pentru sănătate de la apă, alegeți apa plată în locul băuturilor zaharoase, cum ar fi sifonul sau sucul. Apa este esențială pentru o stare de sănătate bună, așa că asigurați-vă că beți cât mai mult!

Efectul apei asupra vederii

Menținerea unei vederi sănătoase necesită mai mult decât o vedere de 20/20.

De fapt, o hidratare adecvată este esențială pentru a vă menține ochii sănătoși și pentru a funcționa la maximum.

Atunci când nu beți suficientă apă, canalele lacrimale din ochi pot deveni uscate și iritate. Acest lucru poate duce la roșeață, mâncărime și chiar vedere încețoșată.

În plus, deshidratarea vă poate face mai predispus la dezvoltarea unor afecțiuni oculare grave, cum ar fi degenerescența maculară și cataracta.

Făcând un efort conștient de a bea mai multă apă, puteți contribui la menținerea sănătății ochilor și la reducerea riscului de a dezvolta probleme de vedere pe parcurs.

Ia lângă paharul de apă și un Hylo potrivit nevoile tale. Hidratează-ți ochii și protejează-i de uscăciunea oculară.

Datorită acidului hialuronic cu greutate moleculară mare, Hylo Comod are grijă de ochii tăi pe termen lung.

Dacă ești aici pentru că te confrunți cu sindromul de ochi uscat și nu știi exact ce produs îți este potrivit, poți afla mai multe detalii despre cauze și simptome, mai jos.

Office eye syndrome

Dacă petreci ore în șir în fața ecranelor și resimți oboseală oculară, aici poți afla cauzele, simptomele și soluția adecvată.

Inflamație/ iritație a suprafeței oculare

Dacă te confrunți cu conjunctivite bacteriene, alergice sau ochi uscat, află aici despre cauze, simptome și soluții.

Răni/zgârieturi ale suprafeței oculare

Dacă au apărut eroziuni la nivelul suprafeței oculare și nu știi cum să scapi de acest disconfort, poți descoperii soluții, aici.

Ochi uscat sever & post-chirurgical

Dacă senzația de arsură, mâncărime, „nisip în ochi”, usturime sau roșeață oculară este continuă, află care sunt cauzele și descoperă soluțiile.

Ochi roșu post lezional

Dacă ați suferit leziuni oculare, keratite virale sau conjuntivite virale, poate vreți să descoperiți și o soluție pentru aceste probleme.

Pentru orice întrebare ne puteți scrie în această secțiune.

De asemenea, nu ezitați să ne contactați la:

clienti@amdnobel.ro

0720.277.538

031.104.0016

Clipitul

Clipitul   Clipitul se definește ca un fenomen complex și coordonat de închidere și deschidere a pleoapelor care poate fi profund afectat de diverși stimuli interni sau externi. Clipitul poate să fie complet sau incomplet. Un clipit complet implică mișcarea...

Ce înseamnă „nisipul în ochi”?

Ce înseamnă „nisipul în ochi”?   Termenul de „nisip în ochi” reprezintă relatarea pacientului ce se prezintă la medicul oftalmolog pentru disconfort ocular. Acesta este un simptom și mai putem întâlni: senzație de corp străin, arsuri, uscăciune, scăderea...

Câtă apă bei pe zi?

Câtă apă bei pe zi? Tuturor ni s-a spus că trebuie să bem opt pahare de apă pe zi pentru a ne menține sănătoși și hidratați. Dar de unde vine acest sfat? Potrivit celor mai mulți experți, regula celor opt pahare este mai mult o linie directoare decât o regulă strictă...

4 lucruri pe care trebuie să le știi despre ochiul uscat

4 lucruri pe care trebuie să le știi despre ochiul uscat Toată lumea s-a confruntat la un moment dat cu ochii uscați. Poate că ați fost într-o cameră plină de fum sau ați petrecut prea mult timp uitându-vă la un ecran. Oricare ar fi cauza, ochii uscați pot fi...

A venit vara. Ai grijă de ochii tăi!

A venit vara. Ai grijă de ochii tăi! Pe cât ne dorim un bronz frumos, pe atât de sănătos este să avem grijă nu doar de pielea noastră, cât și de ochii noștri. Aceștia sunt unele dintre cele mai sensibile organe din corpul nostru și sunt, de asemenea, foarte...

Efectele adverse la purtarea lentilelor de contact

Efectele adverse la purtarea lentilelor de contact Majoritatea oamenilor se gândesc la lentilele de contact ca la o modalitate sigură și convenabilă de a-și îmbunătăți vederea. Și, în cea mai mare parte, au dreptate. Lentilele de contact sunt realizate dintr-un...

Pilulele contraceptive și apariția ochiului uscat

Pilulele contraceptive și apariția ochiului uscat Contraceptivele au fost întotdeauna un subiect controversat în rândul femeilor, mai ales că există o mulțime de mituri despre ele, cum ar fi acela că duc la creșterea în greutate, tulburări menstruale etc. Cu toate...

Îmi lăcrimează ochii. Am nevoie de lacrimi artificiale?

Îmi lăcrimează ochii. Am nevoie de lacrimi artificiale? Ați observat vreodată că vă lăcrimează ochii fără un motiv aparent? Este un fenomen comun și există câteva cauze posibile. De exemplu, dacă vă aflați în aer liber într-o zi cu vânt, vântul vă poate face ochii să...

Protejează-ți ochii de lumina soarelui

Protejează-ți ochii de lumina soarelui A purta ochelari de soare nu înseamnă doar a arăta bine, ci și a îți proteja ochii de razele UV dăunătoare ale soarelui. De fapt, ochelarii de soare pot contribui, de asemenea, la îmbunătățirea vederii și la ameliorarea oboselii...

Alergiile oculare și părul de animale

Alergiile oculare și părul de animale Multe persoane suferă de alergii la părul de animale, în special la blană sau pene. Aceste alergii sunt rezultatul expunerii la firul de păr sau la particule mici de piele de animale. Există multe tipuri diferite de păr de...