4 lucruri pe care trebuie să le știi despre ochiul uscat

4 lucruri pe care trebuie să le știi despre ochiul uscat

Toată lumea s-a confruntat la un moment dat cu ochii uscați. Poate că ați fost într-o cameră plină de fum sau ați petrecut prea mult timp uitându-vă la un ecran. Oricare ar fi cauza, ochii uscați pot fi enervanți și chiar dureroși. Dar pentru unii oameni, ochii uscați sunt o afecțiune cronică ce necesită tratament. Acest lucru este cunoscut sub numele de sindromul de ochi uscat.

 

Glandele lacrimale
Sindromul de ochi uscat apare atunci când lacrimile nu reușesc să asigure o lubrifiere adecvată pentru ochi.

Luăm de la sine înțeles că ochii noștri vor fi umezi și confortabili, dar adevărul este că glandele noastre lacrimale lucrează din greu pentru a se asigura că acesta este cazul. Lacrimile sunt alcătuite din lipide, apă și mucus și formează o peliculă cu mai multe straturi care ajută la menținerea ochiului umed și neted. Clipirile pleoapelor noastre ajută la răspândirea lacrimilor pe suprafața ochiului, iar această peliculă se reface în mod constant. Atunci când calitatea sau cantitatea de lacrimi este insuficientă sau când filmul lacrimal este fragil, ne confruntăm cu ochiul uscat.

 

Factori ce influențează
Există o serie de factori care pot contribui la simptomele de ochi uscat. De exemplu, anumite medicamente (pentru răceli, alergii și durere, diuretice, antidepresive, neuroleptice, somnifere, beta-blocante, tratamente hormonale) pot face ca glandele lacrimale să producă mai puține lacrimi.

De asemenea, afecțiuni precum artrita sau bolile tiroidiene pot duce la simptome de ochi uscat. În plus, intervenția chirurgicală LASIK și purtarea pe termen lung a lentilelor de contact pot provoca, de asemenea, uscăciune.

 

Femeile sunt mai predispuse decât bărbații
Aproape 1 din 6 subiecți din Europa sau SUA și chiar 1 din 3 subiecți din Asia spun că au avut simptome asemănătoare cu ochiul uscat.

Femeile sunt mai afectate decât bărbații, iar simptomele de ochi uscat devin mai frecvente odată cu înaintarea în vârstă.

 

Sindromul de ochi uscat poate fi testat
Există o serie de teste diferite care pot fi folosite pentru a evalua deficiența lacrimală. Probabil că oftalmologul dumneavoastră va începe prin a vă face un istoric atent și prin a vă evalua simptomele. El sau ea va efectua apoi unul sau mai multe dintre următoarele teste:
– Testul Schirmer: Acest test măsoară cantitatea de lacrimi care sunt produse într-o anumită perioadă de timp.
– BUT (timpul de rupere): Acest test măsoară timpul pe care lacrimile îl petrec pe suprafața oculară înainte de a se disipa.
– Colorația cu roz bengal: Acest test evaluează starea de sănătate a corneei (suprafața frontală clară a ochiului). Se aplică un colorant pe suprafața ochiului, iar orice zonă afectată va apărea sub formă de pete.

– Colorația cu fluoresceină: Acest test este similar cu colorarea cu Roz Bengal, dar folosește un colorant diferit. Acesta poate ajuta la evaluarea sindromului de ochi uscat, precum și a altor afecțiuni care pot provoca leziuni ale ochiului.

 

 

Un Hylo pentru fiecare. În funcție de sindromul uscat de care suferiți alegeți lacrima artificială potrivită!
Hylo Comod este o lacrimă cu o formulă unică datorită căreia se asigură protectia suprafaței oculare.
Hylo Comod este singura lacrimă ce conține acid hialuronic cu greutate moleculară mare, ce persistă pentru mai mult timp și stimulează vindecarea leziunilor epiteliale.

Dacă ești aici pentru că te confrunți cu sindromul de ochi uscat și nu știi exact ce produs îți este potrivit, poți afla mai multe detalii despre cauze și simptome, mai jos.

Office eye syndrome

Dacă petreci ore în șir în fața ecranelor și resimți oboseală oculară, aici poți afla cauzele, simptomele și soluția adecvată.

Inflamație/ iritație a suprafeței oculare

Dacă te confrunți cu conjunctivite bacteriene, alergice sau ochi uscat, află aici despre cauze, simptome și soluții.

Răni/zgârieturi ale suprafeței oculare

Dacă au apărut eroziuni la nivelul suprafeței oculare și nu știi cum să scapi de acest disconfort, poți descoperii soluții, aici.

Ochi uscat sever & post-chirurgical

Dacă senzația de arsură, mâncărime, „nisip în ochi”, usturime sau roșeață oculară este continuă, află care sunt cauzele și descoperă soluțiile.

Pentru orice întrebare ne puteți scrie în această secțiune.

De asemenea, nu ezitați să ne contactați la:

clienti@amdnobel.ro

0720.277.538

031.104.0016

Niciodată prea mic pentru un consult oftalmologic (Partea III/V)

În partea a treia a articolului aflăm de la doamna dr. Daniela Cioplean cum se manifestă bolile oftalmologice la copii și la ce trebuie să fie atenți părinții.  Dacă vrei să vizualizezi interviul integral, îți lăsăm link aici.Î: CE SE RECOMANDĂ ÎN ACEST CAZ?  BOLILE...

Niciodată prea mic pentru un consult oftalmologic (Partea II/V)

Niciodată prea mic pentru un consult oftalmologic (Partea II/V)În partea a doua din interviul cu Dna. Dr. Daniela Cioplean vom afla dacă bolile oftalmologice se pot moșteni de la părinți la copii.  Îți lăsăm aici link unde poți găsi interviul în întregime.Î: CE SE...

Acidul hialuronic și ochiul uscat

Acidul hialuronic și ochiul uscatAflă beneficiile acidului hialuronic în tratarea ochiului uscat!  Sindromul de ochi uscat poate avea efecte foarte neplăcute asupra vederii, generând o stare de disconfort accentuat la nivelul ochilor, precum și o scădere a...

Niciodată prea mic pentru un consult oftalmologic (Partea I/V)

NICIODATĂ PREA MIC PENTRU UN CONSULT OFTALMOLOGIC (I/IV)Află despre necesitatea unui control oftalmologic timpuriu, de la medicul primar oftalmolog Daniela Cioplean.Î: Cine sunt?R: Sunt medic oftalmo-pediatru. Oftalmo-pediatria este o noțiune care a pătruns relativ...

Totul despre lacrimile artificiale cu acid hialuronic cu greutate moleculară mare

Totul despre lacrimile artificiale cu acid hialuronic cu greutate moleculară mareBeneficiile acidului hialuronic la nivelul pielii sunt larg cunoscute, însă este mai puțin știut faptul că acesta are efecte deosebit de favorabile și pentru ochi. Atunci când folosești...

Ce e bine să știi despre lacrimile artificiale pentru ochiul umflat și roșu

Ce e bine să știi despre lacrimile artificiale pentru ochiul umflat și roșuRoșeața oculară și umflătura pielii din zona ochiului denotă prezența unui proces inflamatoriu. Indiferent de cauzele care stau la baza apariției acestuia, lacrimile artificiale îți pot fi de...

Arta de a clipi

ARTA DE A CLIPIClipitul este esențial pentru vederea optimă.Rolul clipitului pentru o vedere optimăDeși poate părea un gest banal, clipitul este o parte importantă a rutinei de îngrijire a ochilor. Cu toții clipim, dar de ce facem asta și de ce aduce acest mic gest...

Cri-cri-cri, toamnă gri, iar ai adus alergii!

Cri-cri-cri, toamnă gri, iar ai adus alergii! Toamna este sezonul alergiilor. Odată cu venirea toamnei, în viețile noastre își fac loc nu numai puloverele călduroase și latte-urile cu aromă de dovleac, cât și bine cunoscutele alergii. Deși anotimpul consacrat...

7 tulburări de vedere care necesită consult oftalmologic

Majoritatea oamenilor se confruntă la un moment dat în viață cu tulburări de vedere. Din fericire, în multe situații nu este ceva grav și un tratament aplicat la timp, chiar la birou sau acasă, poate rezolva problema tulburării de vedere. Însă, dacă problema nu...

Nisip în ochi

“Boala ochiului uscat” sau “Sindromul de ochi uscat” reprezintă o boală multifactorială a suprafeței oculare, caracterizată printr-o producție deficitară de lacrimi și/sau o evaporare excesivă a lacrimilor, care duce la pierderea homeostaziei filmului lacrimal. 8...