A venit vara. Ai grijă de ochii tăi!

A venit vara. Ai grijă de ochii tăi!

Pe cât ne dorim un bronz frumos, pe atât de sănătos este să avem grijă nu doar de pielea noastră, cât și de ochii noștri.

Aceștia sunt unele dintre cele mai sensibile organe din corpul nostru și sunt, de asemenea, foarte susceptibili de a fi afectați de razele UV.

Expunerea la soare fără ochelari de soare poate duce la o serie de anomalii oftalmologice, cum ar fi cataracta, oftalmia sau tumorile maligne.

În plus, razele UV pot provoca, de asemenea, deteriorarea corneei și a retinei, ducând la probleme de vedere.

Oftalmia este o afecțiune care rezultă în urma unei arsuri a corneei de către razele ultraviolete. Uneori este denumită „arsură solară a ochiului” și poate apărea după expunerea la lumina puternică a soarelui. Simptomele apar de obicei la câteva ore după expunere și pot include durere, roșeață și lăcrimare. În cazurile severe, oftalmia poate duce la vedere încețoșată și chiar la orbire.

Oftalmia este o afecțiune care poate fi prevenită, așa că este important să vă luați măsuri de precauție atunci când petreceți timp în aer liber.

Cataracta este o afecțiune care deteriorează cristalinul. Rolul cristalinului este de a focaliza lumina pe retină, ceea ce ne permite apoi să vedem clar, atât de departe, cât și de aproape. Cataracta se poate dezvolta la un singur ochi sau la ambii ochi și nu se dezvoltă întotdeauna în același timp. Dacă nu este tratată, cataracta poate duce la orbire totală.

Degenerescența maculară legată de vârstă (DMLV) este o afecțiune care afectează, în general, persoanele în vârstă. Vederea centrală se deteriorează treptat, liniile drepte sunt văzute ca fiind curbe și o pată neagră este proiectată pe obiectul privit.

DMLV este principala cauză de orbire pentru persoanele de peste 50 de ani. Se crede că supraexpunerea la soare este și ea implicată în dezvoltarea acestei boli.

Deși nu există un tratament pentru DMLV, diagnosticarea și tratamentul timpuriu pot încetini progresia bolii și pot ajuta la păstrarea vederii. (Citiți mai multe despre cum puteți preveni DMLV-ul).

Orbirea zăpezii, cunoscută și sub numele de fotokeratită și fotoconjunctivită, este o afecțiune cauzată de expunerea ochilor la razele ultraviolete. Simptomele includ inflamarea corneei și a conjunctivei, durere, orbire temporară și roșeață. Orbirea de zăpadă este cel mai frecvent întâlnită la persoanele care petrec timp la altitudini mari, cum ar fi alpiniștii și schiorii. Cu toate acestea, poate apărea, de asemenea, la persoanele care lucrează în aer liber sau care locuiesc în climatele însorite. Razele ultraviolete sunt prezente chiar și în zilele înnorate, așa că este important să purtați întotdeauna ochelari de soare sau ochelari de protecție atunci când sunteți în aer liber.

Chiar dacă nu resimțiți efecte imediate în urma expunerii la razele UV, daunele sunt cumulative și pot duce la probleme grave mai târziu în viață.

Un Hylo pentru fiecare, înseamnă să aveți grijă de ochii voștri cu lacrima artificială potrivită.

Datorită acidului hialuronic cu greutate moleculară mare ochiul este protejat și îngrijit, zi de zi.

Dacă ești aici pentru că te confrunți cu sindromul de ochi uscat și nu știi exact ce produs îți este potrivit, poți afla mai multe detalii despre cauze și simptome, mai jos.

Office eye syndrome

Dacă petreci ore în șir în fața ecranelor și resimți oboseală oculară, aici poți afla cauzele, simptomele și soluția adecvată.

Inflamație/ iritație a suprafeței oculare

Dacă te confrunți cu conjunctivite bacteriene, alergice sau ochi uscat, află aici despre cauze, simptome și soluții.

Răni/zgârieturi ale suprafeței oculare

Dacă au apărut eroziuni la nivelul suprafeței oculare și nu știi cum să scapi de acest disconfort, poți descoperii soluții, aici.

Ochi uscat sever & post-chirurgical

Dacă senzația de arsură, mâncărime, „nisip în ochi”, usturime sau roșeață oculară este continuă, află care sunt cauzele și descoperă soluțiile.

Pentru orice întrebare ne puteți scrie în această secțiune.

De asemenea, nu ezitați să ne contactați la:

clienti@amdnobel.ro

0720.277.538

031.104.0016

Niciodată prea mic pentru un consult oftalmologic (Partea III/V)

În partea a treia a articolului aflăm de la doamna dr. Daniela Cioplean cum se manifestă bolile oftalmologice la copii și la ce trebuie să fie atenți părinții.  Dacă vrei să vizualizezi interviul integral, îți lăsăm link aici.Î: CE SE RECOMANDĂ ÎN ACEST CAZ?  BOLILE...

Niciodată prea mic pentru un consult oftalmologic (Partea II/V)

Niciodată prea mic pentru un consult oftalmologic (Partea II/V)În partea a doua din interviul cu Dna. Dr. Daniela Cioplean vom afla dacă bolile oftalmologice se pot moșteni de la părinți la copii.  Îți lăsăm aici link unde poți găsi interviul în întregime.Î: CE SE...

Acidul hialuronic și ochiul uscat

Acidul hialuronic și ochiul uscatAflă beneficiile acidului hialuronic în tratarea ochiului uscat!  Sindromul de ochi uscat poate avea efecte foarte neplăcute asupra vederii, generând o stare de disconfort accentuat la nivelul ochilor, precum și o scădere a...

Niciodată prea mic pentru un consult oftalmologic (Partea I/V)

NICIODATĂ PREA MIC PENTRU UN CONSULT OFTALMOLOGIC (I/IV)Află despre necesitatea unui control oftalmologic timpuriu, de la medicul primar oftalmolog Daniela Cioplean.Î: Cine sunt?R: Sunt medic oftalmo-pediatru. Oftalmo-pediatria este o noțiune care a pătruns relativ...

Totul despre lacrimile artificiale cu acid hialuronic cu greutate moleculară mare

Totul despre lacrimile artificiale cu acid hialuronic cu greutate moleculară mareBeneficiile acidului hialuronic la nivelul pielii sunt larg cunoscute, însă este mai puțin știut faptul că acesta are efecte deosebit de favorabile și pentru ochi. Atunci când folosești...

Ce e bine să știi despre lacrimile artificiale pentru ochiul umflat și roșu

Ce e bine să știi despre lacrimile artificiale pentru ochiul umflat și roșuRoșeața oculară și umflătura pielii din zona ochiului denotă prezența unui proces inflamatoriu. Indiferent de cauzele care stau la baza apariției acestuia, lacrimile artificiale îți pot fi de...

Arta de a clipi

ARTA DE A CLIPIClipitul este esențial pentru vederea optimă.Rolul clipitului pentru o vedere optimăDeși poate părea un gest banal, clipitul este o parte importantă a rutinei de îngrijire a ochilor. Cu toții clipim, dar de ce facem asta și de ce aduce acest mic gest...

Cri-cri-cri, toamnă gri, iar ai adus alergii!

Cri-cri-cri, toamnă gri, iar ai adus alergii! Toamna este sezonul alergiilor. Odată cu venirea toamnei, în viețile noastre își fac loc nu numai puloverele călduroase și latte-urile cu aromă de dovleac, cât și bine cunoscutele alergii. Deși anotimpul consacrat...

7 tulburări de vedere care necesită consult oftalmologic

Majoritatea oamenilor se confruntă la un moment dat în viață cu tulburări de vedere. Din fericire, în multe situații nu este ceva grav și un tratament aplicat la timp, chiar la birou sau acasă, poate rezolva problema tulburării de vedere. Însă, dacă problema nu...

Nisip în ochi

“Boala ochiului uscat” sau “Sindromul de ochi uscat” reprezintă o boală multifactorială a suprafeței oculare, caracterizată printr-o producție deficitară de lacrimi și/sau o evaporare excesivă a lacrimilor, care duce la pierderea homeostaziei filmului lacrimal. 8...