Niciodată prea mic pentru un consult oftalmologic (Partea V/V)

„Acordați atenție sporită ochilor copiilor voștri!” este îndemnul pe care dna. Dr. Daniela Cioplean îl transmite tuturor tinerilor părinți, pentru a putea depista din timp orice afecțiune oftalmologică și a o putea corecta în timp util.

Dacă vrei să vizualizezi interviul integral, îți lăsăm link aici.

Î: PENTRU CEI CARE VIN LA TIMP LA CONSULT, VIAȚA E „ROZ”?

R: În general, da, dar nu în toate situațiile. Sunt situații catastrofale în care practic nu poți să faci nimic. Și aceasta este cea mai dureroasă parte din profesia noastră.

Anul trecut am avut o fetiță cu anoftalmie bilaterală, care s-a născut fără ambii ochi. Nu mai ai ce să faci în momentul respectiv pentru vederea copilului respectiv.

Ce poți să faci este să găsești soluții cosmetice pentru ca orbitele respective să se dezvolte normal și ulterior să îi îndrumăm către device-uri care să suplinească lipsa vederii, întrucât sunt practic nevăzători.

Există niște mijloace foarte interesante, dar care în prezent nu sunt valabile sau nu sunt accesibile copiilor, ci doar adulților care nu văd și care vor să se reintegreze profesional. Doar pentru aceștia există resurse financiare.

Un copil de 6 ani, de exemplu, dacă vrea să obțină un device din acesta care să-l ajute să vadă, părinții trebuie să scoată din buzunar în jur de 5000 de euro.

Î: CE MESAJ AVEȚI PENTRU CEI DE ACASĂ?

Observați-vă atent copilașii, uitați-vă atent în ochii lor. Orice lucru vi se pare în neregulă, semnalați medicului oftalmolog specializat pe copii.

Pentru că majoritatea lucrurilor depistate la timp în domeniul oftalmo-pediatriei, pot fi, dacă nu vindecate complet sau tratate complet, măcar îmbunătățite.

Pentru orice fel de problemă, în principiu, dacă este depistată la timp, există soluții și există posibilitatea ca noi să facem viața acelui copil mai bună. Cu siguranță.

Nici măcar în situația despre care am vorbit, în care, să zicem, par toate lucrurile pierdute pe lumea asta, chiar și în situația respectivă, putem face foarte multe, din alte puncte de vedere, din punct de vedere psihologic, chiar din punct de vedere al gândirii.

Există implante, există tot felul de lucruri, în prezent, care se pot face și progresează enorm partea de tehnologie, inclusiv la copiii care printr-un ghinion teribil nu văd, chiar și acolo, pentru ei, eu cred că există speranță în următorii ani să poată să se descurce și să poată să aibă o profesie și să nu fie opriți în drumul lor și în abilitățile lor și în posibilitățile lor de carieră, de faptul că nu văd sau că văd mult mai slab.

Puteți găsi celelalte părți din interviul cu dna. Dr. Daniela Cioplean aici (I, II, III, IV).

Și nu uitați că o puteți găsi pe dna. Dr. Cioplean, aici.

Dacă ești aici pentru că te confrunți cu sindromul de ochi uscat și nu știi exact ce produs îți este potrivit, poți afla mai multe detalii despre cauze și simptome, mai jos.

Office eye syndrome

Dacă petreci ore în șir în fața ecranelor și resimți oboseală oculară, aici poți afla cauzele, simptomele și soluția adecvată.

Inflamație/ iritație a suprafeței oculare

Dacă te confrunți cu conjunctivite bacteriene, alergice sau ochi uscat, află aici despre cauze, simptome și soluții.

Răni/zgârieturi ale suprafeței oculare

Dacă au apărut eroziuni la nivelul suprafeței oculare și nu știi cum să scapi de acest disconfort, poți descoperii soluții, aici.

Ochi uscat sever & post-chirurgical

Dacă senzația de arsură, mâncărime, „nisip în ochi”, usturime sau roșeață oculară este continuă, află care sunt cauzele și descoperă soluțiile.

Pentru orice întrebare ne puteți scrie în această secțiune.

De asemenea, nu ezitați să ne contactați la:

clienti@amdnobel.ro

0720.277.538

031.104.0016

Despre strabismul congenital

Riscurile și tratamentul strabismului congenitalAflă de la dna. Dr. Luminița Teodorescu, medic primar oftalmolog la Clinica Oftalmix SOP și formator în domeniul oftalmologiei, despre riscurile și tratamentul strabismului congenital. De asemenea, după cum te-am...

Conjunctivita alergică – o problemă recurentă? (Partea 2)

Tratamentul conjunctivitei alergice și igiena oculară În cea de-a doua parte a interviului cu Dna. Dr. Farah Constantin, aflăm mai multe despre tratamentul conjunctivitei alergice și igiena oculară corespunzătoare. Poți găsi aici partea a doua a interviului cu Dr....

De ce avem ochii obosiți?

Lacrimi artificiale pentru ochi obosițiAflă de la Dr. Sînziana Istrate, Asistent universitar la Facultatea de Medicină și Farmacie „Carol Davila”, medic primar oftalmolog la Clinica Bine și Clinica Optissima, de ce să folosim lacrimi artificiale pentru a ține sub...

Conjunctivita alergică – o problemă recurentă?

Cum ținem sub control conjunctivita alergică?Conjunctivita alergică este o afecțiune oculară destul de des întâlnită în țara noastră, indiferent de categoria de vârstă sau gen. Aceasta se manifestă prin lăcrimare excesivă, prurit, senzație de corp străin în ochi și...

Importanța prevenirii afecțiunilor oftalmologice

Prevenția poate salva funcționalitateaAflă de la un medic oftalmolog cum prevenția poate salva funcționalitatea ochilor. Dr. Bogdan Cucu ne îndeamnă să mergem la un consult oftalmologic, indiferent de vârstă sau simptome. Poți afla mai multe despre experiența în...

Usturimea Oculară

De ce ne ustură ochii?Află în acest articol de ce ne ustură ochii, cele mai des întâlnite cauze care duc la această senzație de disconfort, dar și cum o putem ameliora.Ce este usturimea oculară?Senzația de usturime la nivelul ochilor este un simptom destul de...

Lentilele de contact – o problemă importantă

Purtarea corespunzătoare a lentilelor de contactAflă informații importante despre purtarea corespunzătoare a lentilelor de contact, chiar de la un medic oftalmolog!O soluție practicăVederea pentru fiecare dintre noi este importantă și căutăm adesea tot felul de metode...

Senzație de corp străin la nivelul ochiului?

Senzația de corp străin în ochiProbabil majoritatea oamenilor s-a confruntat, cel puțin o dată în viață, cu senzația de corp străin în ochi. Dar ce reprezintă de fapt această senzație, când apare ea, pot exista complicații? Pentru a găsi un răspuns cât mai cuprinzător...

Niciodată prea mic pentru un consult oftalmologic (Partea V/V)

„Acordați atenție sporită ochilor copiilor voștri!” este îndemnul pe care dna. Dr. Daniela Cioplean îl transmite tuturor tinerilor părinți, pentru a putea depista din timp orice afecțiune oftalmologică și a o putea corecta în timp util. Dacă vrei să vizualizezi...

Niciodată prea mic pentru un consult oftalmologic (Partea IV/V)

În partea a patra a interviului, dna. dr. Daniela Cioplean subliniază importanța unui control oftalmologic timpuriu, pentru a putea preveni și trata eventualele afecțiuni ale copilului nostru. Dacă vrei să vizualizezi interviul integral, îți lăsăm link aici.Î: CE...