Câtă apă bei pe zi?

Câtă apă bei pe zi?

Tuturor ni s-a spus că trebuie să bem opt pahare de apă pe zi pentru a ne menține sănătoși și hidratați.

Dar de unde vine acest sfat? Potrivit celor mai mulți experți, regula celor opt pahare este mai mult o linie directoare decât o regulă strictă și rapidă.

Cantitatea de apă pe care trebuie să o bem depinde de o serie de factori, inclusiv de nivelul nostru de activitate, de climatul în care trăim și de starea noastră generală de sănătate.

Există câteva lucruri de care să ținem cont și care ne pot ajuta să ne asigurăm că bem suficientă apă.

De exemplu, persoanele care locuiesc în climate calde sau care fac exerciții fizice în mod regulat trebuie să bea mai multă apă decât cele care locuiesc în climate mai reci sau care duc un stil de viață sedentar.

Deși opt pahare pe zi este un obiectiv bun de atins, este important să ne amintim că vă puteți obține doza zilnică de apă din alte surse, cum ar fi fructele și legumele.

Fiecare celulă, țesut și organ din corpul tău are nevoie de apă pentru a funcționa corect.

De exemplu, apa:

-reglează temperatura corpului

-lubrifiază și amortizează articulațiile

-protejează țesuturile sensibile

-scapă de deșeuri prin urinare, transpirație și tranzit intestinal

Pierdeți apă în mod constant pe parcursul zilei, așa că este important să vă refaceți lichidele bând multe lichide și consumând alimente care conțin apă.

Dacă nu consumați suficientă apă, vă puteți confrunta cu deshidratare, ceea ce poate duce la epuizare, amețeli și dureri de cap.

Deshidratarea severă poate pune în pericol viața. Pentru a vă asigura că consumați suficientă apă, acordați atenție semnelor de sete și beți înainte de a vă simți setea.

Pentru a obține cele mai mari beneficii pentru sănătate de la apă, alegeți apa plată în locul băuturilor zaharoase, cum ar fi sifonul sau sucul. Apa este esențială pentru o stare de sănătate bună, așa că asigurați-vă că beți cât mai mult!

Efectul apei asupra vederii

Menținerea unei vederi sănătoase necesită mai mult decât o vedere de 20/20.

De fapt, o hidratare adecvată este esențială pentru a vă menține ochii sănătoși și pentru a funcționa la maximum.

Atunci când nu beți suficientă apă, canalele lacrimale din ochi pot deveni uscate și iritate. Acest lucru poate duce la roșeață, mâncărime și chiar vedere încețoșată.

În plus, deshidratarea vă poate face mai predispus la dezvoltarea unor afecțiuni oculare grave, cum ar fi degenerescența maculară și cataracta.

Făcând un efort conștient de a bea mai multă apă, puteți contribui la menținerea sănătății ochilor și la reducerea riscului de a dezvolta probleme de vedere pe parcurs.

Ia lângă paharul de apă și un Hylo potrivit nevoile tale. Hidratează-ți ochii și protejează-i de uscăciunea oculară.

Datorită acidului hialuronic cu greutate moleculară mare, Hylo Comod are grijă de ochii tăi pe termen lung.

Dacă ești aici pentru că te confrunți cu sindromul de ochi uscat și nu știi exact ce produs îți este potrivit, poți afla mai multe detalii despre cauze și simptome, mai jos.

Office eye syndrome

Dacă petreci ore în șir în fața ecranelor și resimți oboseală oculară, aici poți afla cauzele, simptomele și soluția adecvată.

Inflamație/ iritație a suprafeței oculare

Dacă te confrunți cu conjunctivite bacteriene, alergice sau ochi uscat, află aici despre cauze, simptome și soluții.

Răni/zgârieturi ale suprafeței oculare

Dacă au apărut eroziuni la nivelul suprafeței oculare și nu știi cum să scapi de acest disconfort, poți descoperii soluții, aici.

Ochi uscat sever & post-chirurgical

Dacă senzația de arsură, mâncărime, „nisip în ochi”, usturime sau roșeață oculară este continuă, află care sunt cauzele și descoperă soluțiile.

Pentru orice întrebare ne puteți scrie în această secțiune.

De asemenea, nu ezitați să ne contactați la:

clienti@amdnobel.ro

0720.277.538

031.104.0016

Niciodată prea mic pentru un consult oftalmologic (Partea III/V)

În partea a treia a articolului aflăm de la doamna dr. Daniela Cioplean cum se manifestă bolile oftalmologice la copii și la ce trebuie să fie atenți părinții.  Dacă vrei să vizualizezi interviul integral, îți lăsăm link aici.Î: CE SE RECOMANDĂ ÎN ACEST CAZ?  BOLILE...

Niciodată prea mic pentru un consult oftalmologic (Partea II/V)

Niciodată prea mic pentru un consult oftalmologic (Partea II/V)În partea a doua din interviul cu Dna. Dr. Daniela Cioplean vom afla dacă bolile oftalmologice se pot moșteni de la părinți la copii.  Îți lăsăm aici link unde poți găsi interviul în întregime.Î: CE SE...

Acidul hialuronic și ochiul uscat

Acidul hialuronic și ochiul uscatAflă beneficiile acidului hialuronic în tratarea ochiului uscat!  Sindromul de ochi uscat poate avea efecte foarte neplăcute asupra vederii, generând o stare de disconfort accentuat la nivelul ochilor, precum și o scădere a...

Niciodată prea mic pentru un consult oftalmologic (Partea I/V)

NICIODATĂ PREA MIC PENTRU UN CONSULT OFTALMOLOGIC (I/IV)Află despre necesitatea unui control oftalmologic timpuriu, de la medicul primar oftalmolog Daniela Cioplean.Î: Cine sunt?R: Sunt medic oftalmo-pediatru. Oftalmo-pediatria este o noțiune care a pătruns relativ...

Totul despre lacrimile artificiale cu acid hialuronic cu greutate moleculară mare

Totul despre lacrimile artificiale cu acid hialuronic cu greutate moleculară mareBeneficiile acidului hialuronic la nivelul pielii sunt larg cunoscute, însă este mai puțin știut faptul că acesta are efecte deosebit de favorabile și pentru ochi. Atunci când folosești...

Ce e bine să știi despre lacrimile artificiale pentru ochiul umflat și roșu

Ce e bine să știi despre lacrimile artificiale pentru ochiul umflat și roșuRoșeața oculară și umflătura pielii din zona ochiului denotă prezența unui proces inflamatoriu. Indiferent de cauzele care stau la baza apariției acestuia, lacrimile artificiale îți pot fi de...

Arta de a clipi

ARTA DE A CLIPIClipitul este esențial pentru vederea optimă.Rolul clipitului pentru o vedere optimăDeși poate părea un gest banal, clipitul este o parte importantă a rutinei de îngrijire a ochilor. Cu toții clipim, dar de ce facem asta și de ce aduce acest mic gest...

Cri-cri-cri, toamnă gri, iar ai adus alergii!

Cri-cri-cri, toamnă gri, iar ai adus alergii! Toamna este sezonul alergiilor. Odată cu venirea toamnei, în viețile noastre își fac loc nu numai puloverele călduroase și latte-urile cu aromă de dovleac, cât și bine cunoscutele alergii. Deși anotimpul consacrat...

7 tulburări de vedere care necesită consult oftalmologic

Majoritatea oamenilor se confruntă la un moment dat în viață cu tulburări de vedere. Din fericire, în multe situații nu este ceva grav și un tratament aplicat la timp, chiar la birou sau acasă, poate rezolva problema tulburării de vedere. Însă, dacă problema nu...

Nisip în ochi

“Boala ochiului uscat” sau “Sindromul de ochi uscat” reprezintă o boală multifactorială a suprafeței oculare, caracterizată printr-o producție deficitară de lacrimi și/sau o evaporare excesivă a lacrimilor, care duce la pierderea homeostaziei filmului lacrimal. 8...