4 lucruri pe care trebuie să le știi despre ochiul uscat

Cum știm că avem ochiul uscat?

Cum știm că avem ochiul uscat? Sindromul de ochi uscat poate fi testat. Citește articolul pentru a afla cum se poate determina cu exactitate prezența acestei afecțiuni.

4 lucruri pe care trebuie să le știi despre ochiul uscat

Toată lumea s-a confruntat la un moment dat cu senzația de ochi uscat. Poate că ați fost într-o cameră plină de fum sau ați petrecut prea mult timp uitându-vă la un ecran.

Oricare ar fi cauza, ochii uscați pot fi enervanți și chiar dureroși. Dar pentru unii oameni, ochii uscați sunt o afecțiune cronică ce necesită tratament.

Acest lucru este cunoscut sub numele de sindromul de ochi uscat.

Glandele lacrimale

Sindromul de ochi uscat apare atunci când lacrimile nu reușesc să asigure o lubrifiere adecvată pentru ochi.

Luăm de la sine înțeles că ochii noștri vor fi umezi și confortabili, dar adevărul este că glandele noastre lacrimale lucrează din greu pentru a se asigura că acest lucru se întâmplă.

Lacrimile sunt alcătuite din lipide, apă și mucus și formează o peliculă cu mai multe straturi care ajută la menținerea ochiului umed și neted.

Clipitul ajută la răspândirea lacrimilor pe suprafața ochiului, iar această peliculă se reface în mod constant. Atunci când calitatea sau cantitatea de lacrimi este insuficientă sau când filmul lacrimal este fragil, ne confruntăm cu ochiul uscat.

Factori ce influențează apariția ochiului uscat

Există o serie de factori care pot contribui la simptomele de ochi uscat.

De exemplu, anumite medicamente (pentru răceli, alergii și durere, diuretice, antidepresive, neuroleptice, somnifere, beta-blocante, tratamente hormonale) pot face ca glandele lacrimale să producă mai puține lacrimi.

De asemenea, afecțiuni precum artrita sau bolile tiroidiene pot duce la simptome de ochi uscat.

În plus, intervenția chirurgicală LASIK și purtarea pe termen lung a lentilelor de contact pot provoca, de asemenea, uscăciune.

Statistici

Femeile sunt mai afectate decât bărbații, iar simptomele de ochi uscat devin mai frecvente odată cu înaintarea în vârstă.

Aproape 1 din 6 subiecți din Europa sau Statele Unite ale Americii și chiar 1 din 3 subiecți din Asia spun că au avut simptome asemănătoare cu ochiul uscat.

Sindromul de ochi uscat poate fi testat

Există o serie de teste diferite care pot fi folosite pentru a evalua deficiența lacrimală.

Probabil că oftalmologul dumneavoastră va începe prin a vă face un istoric atent și prin a vă evalua simptomele.

El sau ea va efectua apoi unul sau mai multe dintre următoarele teste:

Testul Schirmer

Acest test măsoară cantitatea de lacrimi care sunt produse într-o anumită perioadă de timp.

BUT (timpul de rupere)

Acest test măsoară timpul pe care lacrimile îl petrec pe suprafața oculară înainte de a se disipa.

Colorația cu roz bengal

Acest test evaluează starea de sănătate a corneei (suprafața frontală clară a ochiului).

Se aplică un colorant pe suprafața ochiului, iar orice zonă afectată va apărea sub formă de pete.

Un Hylo pentru fiecare!

În funcție de sindromul uscat de care suferiți alegeți lacrima artificială potrivită!

Hylo Comod este o lacrimă cu o formulă unică datorită căreia se asigură protectia suprafaței oculare.

Hylo Comod este singura lacrimă ce conține acid hialuronic cu greutate moleculară mare, ce persistă pentru mai mult timp și stimulează vindecarea leziunilor epiteliale.

Află aici cum îți poți crește șansele de a avea o viață sănătoasă și, implicit, o acuitate vizuală ridicată!

Dacă ești aici pentru că te confrunți cu sindromul de ochi uscat și nu știi exact ce produs îți este potrivit, poți afla mai multe detalii despre cauze și simptome, mai jos.

Office eye syndrome

Dacă petreci ore în șir în fața ecranelor și resimți oboseală oculară, aici poți afla cauzele, simptomele și soluția adecvată.

Inflamație/ iritație a suprafeței oculare

Dacă te confrunți cu conjunctivite bacteriene, alergice sau ochi uscat, află aici despre cauze, simptome și soluții.

Răni/zgârieturi ale suprafeței oculare

Dacă au apărut eroziuni la nivelul suprafeței oculare și nu știi cum să scapi de acest disconfort, poți descoperii soluții, aici.

Ochi uscat sever & post-chirurgical

Dacă senzația de arsură, mâncărime, „nisip în ochi”, usturime sau roșeață oculară este continuă, află care sunt cauzele și descoperă soluțiile.

Pentru orice întrebare ne puteți scrie în această secțiune.

De asemenea, nu ezitați să ne contactați la:

clienti@amdnobel.ro

0720.277.538

031.104.0016

Ochiul uscat – deșert pentru ochii noștri

Cauze și tratament pentru ochiul uscatDna. Dr. Oana Chiscoci, medic oftalmolog, ne va prezenta cele mai importante cauze și tratament pentru ochiul uscat. Pe Dna. Dr. Oana Chiscoci o puteți găsi la Clinica Profilaxis din Timișoara. De asemenea, puteți găsi aici întreg...

Vrei să scapi de ochelari?

Cum corectăm dioptriile?V-ați întrebat vreodată cum corectăm dioptriile? Una dintre metode este prin chirurgia refractivă laser. Dl. Dr. Dorin Nicula, medic primar oftalmolog, ne va oferi mai multe detalii. Pe dl. Dr. Dorin Nicula îl puteți găsi la Clinica Oculens,...

Blefarita – cauze, simptome și tratament

Ce este blefarita?Ce este blefarita și cum ne afectează vederea? Dna. Dr. Tatiana Tănase, medic oftalmolog, ne prezintă această disfuncție oculară. Mai jos puteți vizualiza întreg interviul, după cum v-am obișnuit, iar pentru a programa un consult oftalmologic, puteți...

Cataracta – tratament și recuperare

Cum se tratează cataracta?Dna. Dr. Raluca Iancu, medic primar oftalmolog, ne descrie cum se tratează cataracta și cât durează recuperarea. Dr. Iancu activează în cadrul Spitalului Universitar de Urgență București, având o experiență vastă în tratarea de glaucom și...

Chirurgia refractivă – beneficii, riscuri și precauții

Beneficii și riscuri în chirurgia refractivăCare sunt posibilele beneficii și riscuri în chirurgia refractivă? Află de la dna. Dr. Dana Preoteasa, medic primar oftalmolog la Spitalul de Oftalmologie Onioptic. Poți găsi aici interviul integral, în care se prezintă mai...

Cum știi că ochii sunt obosiți?

De ce ne obosesc ochii?Dna. Dr. Alina Gheorghe, medic oftalmolog, ne explică de ce ne obosesc ochii și cum putem preveni sau trata această stare de disconfort. Alina Gheorghe este reprezentantul României la European Board of Ophthalmology, face parte din echipa de...

Cauzele și tratamentul șalazionului

Cauzele și tratamentul șalazionuluiCare sunt cauzele și tratamentul șalazionului? Vine în ajutorul nostru și ne oferă un răspuns dna. Dr. Victoria Damian, medic specialist oftalmolog. Desigur, puteți găsi interviul integral cu dna. Dr. Victoria Damian, aici.Ce este...

Despre strabismul congenital

Riscurile și tratamentul strabismului congenitalAflă de la dna. Dr. Luminița Teodorescu, medic primar oftalmolog la Clinica Oftalmix SOP și formator în domeniul oftalmologiei, despre riscurile și tratamentul strabismului congenital. De asemenea, după cum te-am...

Conjunctivita alergică – o problemă recurentă? (Partea 2)

Tratamentul conjunctivitei alergice și igiena oculară În cea de-a doua parte a interviului cu Dna. Dr. Farah Constantin, aflăm mai multe despre tratamentul conjunctivitei alergice și igiena oculară corespunzătoare. Poți găsi aici partea a doua a interviului cu Dr....

De ce avem ochii obosiți?

Lacrimi artificiale pentru ochi obosițiAflă de la Dr. Sînziana Istrate, Asistent universitar la Facultatea de Medicină și Farmacie „Carol Davila”, medic primar oftalmolog la Clinica Bine și Clinica Optissima, de ce să folosim lacrimi artificiale pentru a ține sub...