Câtă apă bei pe zi?

Nu uita să bei apă!

Tot corpul nostru, inclusiv ochii, au nevoie de o hidratare corespunzătoare pe parcursul zilei, așa că nu uita să bei apă suficientă!

Câtă apă bei pe zi?

Tuturor ni s-a spus că trebuie să bem opt pahare de apă pe zi pentru a ne menține sănătoși și hidratați.

Dar de unde vine acest sfat? Potrivit celor mai mulți experți, regula celor opt pahare este mai mult o linie directoare decât o regulă strictă și rapidă.

Cantitatea de apă pe care trebuie să o bem depinde de o serie de factori, inclusiv de nivelul nostru de activitate, de climatul în care trăim și de starea noastră generală de sănătate.

Există câteva lucruri de care să ținem cont și care ne pot ajuta să ne asigurăm că bem suficientă apă.

De exemplu, persoanele care locuiesc în climate calde sau care fac exerciții fizice în mod regulat trebuie să bea mai multă apă decât cele care locuiesc în climate mai reci sau care duc un stil de viață sedentar.

Deși opt pahare pe zi este un obiectiv bun de atins, este important să ne amintim că ne putem obține doza zilnică de apă din alte surse, cum ar fi fructele și legumele.

Fiecare celulă, țesut și organ din corpul tău are nevoie de apă pentru a funcționa corect.

De exemplu, apa:

-reglează temperatura corpului,

-lubrifiază și amortizează articulațiile,

-protejează țesuturile sensibile,

-scapă de deșeuri prin urinare, transpirație și tranzit intestinal.

Pierdeți apă în mod constant pe parcursul zilei, așa că este important să vă refaceți lichidele bând multe lichide și consumând alimente care conțin apă.

Dacă nu consumați suficientă apă, vă puteți confrunta cu deshidratare, ceea ce poate duce la epuizare, amețeli și dureri de cap.

Deshidratarea severă poate pune în pericol viața. Pentru a vă asigura că ați consumat suficientă apă pe parcursul zilei, acordați atenție semnelor de sete și beți apă chiar dacă nu simțiți senzația de sete.

Pentru a obține cele mai mari beneficii pentru sănătate de la apă, alegeți apa plată în locul băuturilor zaharoase sau acidulate. Apa este esențială pentru o stare de sănătate bună, așa că asigurați-vă că beți îndeajuns!

Efectul apei asupra vederii

O hidratare adecvată este esențială pentru a vă menține ochii sănătoși și pentru a funcționa la maximum.

Atunci când nu beți suficientă apă, canalele lacrimale din ochi pot deveni uscate și iritate. Acest lucru poate duce la roșeață, mâncărime și chiar vedere încețoșată.

În plus, deshidratarea vă poate face mai predispus la dezvoltarea unor afecțiuni oculare grave, cum ar fi degenerescența maculară și cataracta.

Făcând un efort conștient de a bea mai multă apă, puteți contribui la menținerea sănătății ochilor și la reducerea riscului de a dezvolta probleme de vedere pe parcurs.

Ia lângă paharul de apă și un Hylo potrivit nevoilor tale. Hidratează-ți ochii și protejează-i de uscăciunea oculară.

Datorită acidului hialuronic cu greutate moleculară mare, Hylo Comod are grijă de ochii tăi pe termen lung.

Poți citi mai multe articole interesante din lumea oftalmologiei pe blogul nostru!

Dacă ești aici pentru că te confrunți cu sindromul de ochi uscat și nu știi exact ce produs îți este potrivit, poți afla mai multe detalii despre cauze și simptome, mai jos.

Office eye syndrome

Dacă petreci ore în șir în fața ecranelor și resimți oboseală oculară, aici poți afla cauzele, simptomele și soluția adecvată.

Inflamație/ iritație a suprafeței oculare

Dacă te confrunți cu conjunctivite bacteriene, alergice sau ochi uscat, află aici despre cauze, simptome și soluții.

Răni/zgârieturi ale suprafeței oculare

Dacă au apărut eroziuni la nivelul suprafeței oculare și nu știi cum să scapi de acest disconfort, poți descoperii soluții, aici.

Ochi uscat sever & post-chirurgical

Dacă senzația de arsură, mâncărime, „nisip în ochi”, usturime sau roșeață oculară este continuă, află care sunt cauzele și descoperă soluțiile.

Pentru orice întrebare ne puteți scrie în această secțiune.

De asemenea, nu ezitați să ne contactați la:

clienti@amdnobel.ro

0720.277.538

031.104.0016

Ochiul uscat – deșert pentru ochii noștri

Cauze și tratament pentru ochiul uscatDna. Dr. Oana Chiscoci, medic oftalmolog, ne va prezenta cele mai importante cauze și tratament pentru ochiul uscat. Pe Dna. Dr. Oana Chiscoci o puteți găsi la Clinica Profilaxis din Timișoara. De asemenea, puteți găsi aici întreg...

Vrei să scapi de ochelari?

Cum corectăm dioptriile?V-ați întrebat vreodată cum corectăm dioptriile? Una dintre metode este prin chirurgia refractivă laser. Dl. Dr. Dorin Nicula, medic primar oftalmolog, ne va oferi mai multe detalii. Pe dl. Dr. Dorin Nicula îl puteți găsi la Clinica Oculens,...

Blefarita – cauze, simptome și tratament

Ce este blefarita?Ce este blefarita și cum ne afectează vederea? Dna. Dr. Tatiana Tănase, medic oftalmolog, ne prezintă această disfuncție oculară. Mai jos puteți vizualiza întreg interviul, după cum v-am obișnuit, iar pentru a programa un consult oftalmologic, puteți...

Cataracta – tratament și recuperare

Cum se tratează cataracta?Dna. Dr. Raluca Iancu, medic primar oftalmolog, ne descrie cum se tratează cataracta și cât durează recuperarea. Dr. Iancu activează în cadrul Spitalului Universitar de Urgență București, având o experiență vastă în tratarea de glaucom și...

Chirurgia refractivă – beneficii, riscuri și precauții

Beneficii și riscuri în chirurgia refractivăCare sunt posibilele beneficii și riscuri în chirurgia refractivă? Află de la dna. Dr. Dana Preoteasa, medic primar oftalmolog la Spitalul de Oftalmologie Onioptic. Poți găsi aici interviul integral, în care se prezintă mai...

Cum știi că ochii sunt obosiți?

De ce ne obosesc ochii?Dna. Dr. Alina Gheorghe, medic oftalmolog, ne explică de ce ne obosesc ochii și cum putem preveni sau trata această stare de disconfort. Alina Gheorghe este reprezentantul României la European Board of Ophthalmology, face parte din echipa de...

Cauzele și tratamentul șalazionului

Cauzele și tratamentul șalazionuluiCare sunt cauzele și tratamentul șalazionului? Vine în ajutorul nostru și ne oferă un răspuns dna. Dr. Victoria Damian, medic specialist oftalmolog. Desigur, puteți găsi interviul integral cu dna. Dr. Victoria Damian, aici.Ce este...

Despre strabismul congenital

Riscurile și tratamentul strabismului congenitalAflă de la dna. Dr. Luminița Teodorescu, medic primar oftalmolog la Clinica Oftalmix SOP și formator în domeniul oftalmologiei, despre riscurile și tratamentul strabismului congenital. De asemenea, după cum te-am...

Conjunctivita alergică – o problemă recurentă? (Partea 2)

Tratamentul conjunctivitei alergice și igiena oculară În cea de-a doua parte a interviului cu Dna. Dr. Farah Constantin, aflăm mai multe despre tratamentul conjunctivitei alergice și igiena oculară corespunzătoare. Poți găsi aici partea a doua a interviului cu Dr....

De ce avem ochii obosiți?

Lacrimi artificiale pentru ochi obosițiAflă de la Dr. Sînziana Istrate, Asistent universitar la Facultatea de Medicină și Farmacie „Carol Davila”, medic primar oftalmolog la Clinica Bine și Clinica Optissima, de ce să folosim lacrimi artificiale pentru a ține sub...