A venit vara. Ai grijă de ochii tăi!

Protejează-ți ochii de soare!

A venit vara! Citește articolul pentru a înțelege efectul razelor ultraviolete asupra ochilor și protejează-ți ochii de soare!

Ai grijă de ochii tăi!

Pe cât ne dorim un bronz frumos, pe atât de sănătos este să avem grijă nu doar de pielea noastră, cât și de ochii noștri.

Aceștia sunt unele dintre cele mai sensibile organe din corpul nostru și sunt, de asemenea, foarte susceptibili de a fi afectați de razele UV.

Expunerea la soare fără ochelari de soare poate duce la o serie de anomalii oftalmologice, cum ar fi cataracta, oftalmia sau tumorile maligne.

În plus, razele UV pot provoca, de asemenea, deteriorarea corneei și a retinei, ducând la probleme de vedere.

Ce fel de probleme de vedere?

Oftalmia

Este o afecțiune care rezultă în urma unei arsuri a corneei de către razele ultraviolete.

Uneori este denumită „arsură solară a ochiului” și poate apărea după expunerea la lumina puternică a soarelui.

Simptomele apar de obicei la câteva ore după expunere și pot include durere, roșeață și lăcrimare.

În cazurile severe, oftalmia poate duce la vedere încețoșată și chiar la orbire.

Oftalmia este o afecțiune care poate fi prevenită, așa că este important să vă luați măsuri de precauție atunci când petreceți timp în aer liber.

Cataracta

Este o afecțiune care deteriorează cristalinul. Rolul cristalinului este de a focaliza lumina pe retină, ceea ce ne permite apoi să vedem clar, atât de departe, cât și de aproape.

Cataracta se poate dezvolta la un singur ochi sau la ambii ochi și nu se dezvoltă întotdeauna în același timp. Dacă nu este tratată, cataracta poate duce la orbire totală.

Degenerescența maculară legată de vârstă (DMLV)

Este o afecțiune care afectează, în general, persoanele în vârstă.

Vederea centrală se deteriorează treptat, liniile drepte sunt văzute ca fiind curbe și o pată neagră este proiectată pe obiectul privit.

Deși nu există un tratament pentru DMLV, diagnosticarea și tratamentul timpuriu pot încetini progresia bolii și pot ajuta la păstrarea vederii. (Citiți mai multe despre cum puteți preveni DMLV-ul).

Orbirea zăpezii

Mai este cunoscută și ca fotokeratită și fotoconjunctivită. Deși denumirea nu ne duce cu gândul la vară, este o afecțiune cauzată de expunerea ochilor la razele ultraviolete.

Simptomele includ inflamarea corneei și a conjunctivei, durere, orbire temporară și roșeață.

Orbirea de zăpadă este cel mai frecvent întâlnită la persoanele care petrec timp la altitudini mari, cum ar fi alpiniștii și schiorii.

Cu toate acestea, poate apărea, de asemenea, la persoanele care lucrează în aer liber sau care locuiesc în climatele însorite.

Razele ultraviolete sunt prezente chiar și în zilele înnorate, așa că este important să purtați întotdeauna ochelari de soare sau ochelari de protecție atunci când sunteți în aer liber.

Chiar dacă nu resimțiți efecte imediate în urma expunerii la razele UV, daunele sunt cumulative și pot duce la probleme grave mai târziu în viață.

Un Hylo pentru fiecare

Aveți grijă de ochii voștri cu lacrima artificială potrivită.

Datorită acidului hialuronic cu greutate moleculară mare din gama Hylo, ochiul este protejat și îngrijit, zi de zi.

Dacă ești aici pentru că te confrunți cu sindromul de ochi uscat și nu știi exact ce produs îți este potrivit, poți afla mai multe detalii despre cauze și simptome, mai jos.

Office eye syndrome

Dacă petreci ore în șir în fața ecranelor și resimți oboseală oculară, aici poți afla cauzele, simptomele și soluția adecvată.

Inflamație/ iritație a suprafeței oculare

Dacă te confrunți cu conjunctivite bacteriene, alergice sau ochi uscat, află aici despre cauze, simptome și soluții.

Răni/zgârieturi ale suprafeței oculare

Dacă au apărut eroziuni la nivelul suprafeței oculare și nu știi cum să scapi de acest disconfort, poți descoperii soluții, aici.

Ochi uscat sever & post-chirurgical

Dacă senzația de arsură, mâncărime, „nisip în ochi”, usturime sau roșeață oculară este continuă, află care sunt cauzele și descoperă soluțiile.

Pentru orice întrebare ne puteți scrie în această secțiune.

De asemenea, nu ezitați să ne contactați la:

clienti@amdnobel.ro

0720.277.538

031.104.0016

Ochiul uscat – deșert pentru ochii noștri

Cauze și tratament pentru ochiul uscatDna. Dr. Oana Chiscoci, medic oftalmolog, ne va prezenta cele mai importante cauze și tratament pentru ochiul uscat. Pe Dna. Dr. Oana Chiscoci o puteți găsi la Clinica Profilaxis din Timișoara. De asemenea, puteți găsi aici întreg...

Vrei să scapi de ochelari?

Cum corectăm dioptriile?V-ați întrebat vreodată cum corectăm dioptriile? Una dintre metode este prin chirurgia refractivă laser. Dl. Dr. Dorin Nicula, medic primar oftalmolog, ne va oferi mai multe detalii. Pe dl. Dr. Dorin Nicula îl puteți găsi la Clinica Oculens,...

Blefarita – cauze, simptome și tratament

Ce este blefarita?Ce este blefarita și cum ne afectează vederea? Dna. Dr. Tatiana Tănase, medic oftalmolog, ne prezintă această disfuncție oculară. Mai jos puteți vizualiza întreg interviul, după cum v-am obișnuit, iar pentru a programa un consult oftalmologic, puteți...

Cataracta – tratament și recuperare

Cum se tratează cataracta?Dna. Dr. Raluca Iancu, medic primar oftalmolog, ne descrie cum se tratează cataracta și cât durează recuperarea. Dr. Iancu activează în cadrul Spitalului Universitar de Urgență București, având o experiență vastă în tratarea de glaucom și...

Chirurgia refractivă – beneficii, riscuri și precauții

Beneficii și riscuri în chirurgia refractivăCare sunt posibilele beneficii și riscuri în chirurgia refractivă? Află de la dna. Dr. Dana Preoteasa, medic primar oftalmolog la Spitalul de Oftalmologie Onioptic. Poți găsi aici interviul integral, în care se prezintă mai...

Cum știi că ochii sunt obosiți?

De ce ne obosesc ochii?Dna. Dr. Alina Gheorghe, medic oftalmolog, ne explică de ce ne obosesc ochii și cum putem preveni sau trata această stare de disconfort. Alina Gheorghe este reprezentantul României la European Board of Ophthalmology, face parte din echipa de...

Cauzele și tratamentul șalazionului

Cauzele și tratamentul șalazionuluiCare sunt cauzele și tratamentul șalazionului? Vine în ajutorul nostru și ne oferă un răspuns dna. Dr. Victoria Damian, medic specialist oftalmolog. Desigur, puteți găsi interviul integral cu dna. Dr. Victoria Damian, aici.Ce este...

Despre strabismul congenital

Riscurile și tratamentul strabismului congenitalAflă de la dna. Dr. Luminița Teodorescu, medic primar oftalmolog la Clinica Oftalmix SOP și formator în domeniul oftalmologiei, despre riscurile și tratamentul strabismului congenital. De asemenea, după cum te-am...

Conjunctivita alergică – o problemă recurentă? (Partea 2)

Tratamentul conjunctivitei alergice și igiena oculară În cea de-a doua parte a interviului cu Dna. Dr. Farah Constantin, aflăm mai multe despre tratamentul conjunctivitei alergice și igiena oculară corespunzătoare. Poți găsi aici partea a doua a interviului cu Dr....

De ce avem ochii obosiți?

Lacrimi artificiale pentru ochi obosițiAflă de la Dr. Sînziana Istrate, Asistent universitar la Facultatea de Medicină și Farmacie „Carol Davila”, medic primar oftalmolog la Clinica Bine și Clinica Optissima, de ce să folosim lacrimi artificiale pentru a ține sub...