Tu vs laptop? Cine câștiga?

Tu vs laptop? Cine câștiga?

 

Nu este o surpriză faptul că Office Eye Syndrome este în creștere. La urma urmei, ne petrecem cea mai mare parte a zilei în fața unui ecran și dacă se folosește perioade lungi de timp, atunci factorii de risc cresc foarte mult!

Ce se întâmplă în urma utilizării excesive?

Poate fi oboseala oculară, care provoacă vedere încețoșată, precum și uscăciunea ochilor din cauza lipsei clipitului, în timp ce te concentrezi fără pauze pentru relaxare (care ar fi o idee bună!).

Alte simptome includ durerile de cap cauzate de expunerea intensă la lumină, cum ar fi cele întâlnite în timpul sesiunilor de navigare nocturnă, când ar fi fost de preferat un iluminat mai slab.

Dacă te-ai confruntat cu Office Eye Syndrome, s-ar putea să fie momentul să renunți la niște timp petrecut în fața ecranului. Modul în care privim ecranele este important pentru a înțelege cauzele și simptomele ce pot apărea, precum și schimbările care ar putea ajuta la prevenirea lor.

 

Cum recunoști Office Eye Syndrome?

Dacă simți că te confrunți cu următoarele:

–        Încețoșare – mai ales dacă folosiți un ecran toată ziua; imagini neclare pe care este dificil să le focusezi.

–        Vedere dublă

–        Dureri de cap

–        Mâncărime oculară

–        Ochi roșii

 

Atunci când te uiți la un ecran, ochii tăi trebuie să lucreze mai mult pentru a se concentra. Acest lucru se datorează faptului că textul de pe aceste ecrane nu este la fel de clar sau contrastat ca atunci când citești de pe o pagină.

Acest lucru poate provoca o serioasă oboseală a ochilor după perioade lungi de timp petrecute în fața lui – așa că asigură-te că, indiferent de dispozitivele pe care le folosești, ai suficientă lumină disponibilă în apropiere.

Cei care petrec mai mult de două ore la rând în fața ecranelor sunt predispuși la Office Eye Syndrome.

 

laptop

Ce alți factori de risc sunt asociați?

–        Privitul la un ecran prea mult în fiecare zi. Acest lucru poate fi din cauza luminii care intră în ochi și este procesată de fotoreceptorii din retină

–        Iluminatul necorespunzător

–        Reflexii în ecranul laptopului

–        Ochelari prescriși greșit

–        Unghi incorect pentru privirea ecranului

 

Ce să faci ca să câștigi bătălia?

 

  1.     Clipește

Clipitul este un reflex natural care ajută la prevenirea uscăciunii. Asta se întâmplă prin răspândirea lacrimilor, care „umezesc” suprafața oculară.

A face haz de necaz pe seama persoanelor care petrec ore întregi la calculator fără să clipească nu se va învechi niciodată, deoarece știm cu toții cât de greu (sau mai degrabă „ușor”) poate fi să petreci timpul uitându-te la ecrane.

 

  1.     Poziționează corect laptopul sau calculatorul

Pentru a evita oboseala ochilor, plasează ecranul la o distanță de 50 până la 70 de centimetri de ochi.

A sta prea aproape poate crește riscul de oboseală digitală a ochilor. De asemenea, poți modifica cât de mare apare textul, contrastul și luminozitatea sau dimensiunea fontului de pe dispozitiv, menținând în același timp lizibilitatea fără efort.

 

  1.     Folosește ochelarii potriviți

Dacă porți ochelari de vedere, asigură-te că rețeta este corectă. Purtarea unui tip greșit de ochelari poate îngreuna focalizarea corectă a ochilor și poate ajunge să îți dea și dureri de cap!

 

  1.     Ia pauză

Fă pauză la fiecare 20 de minute, după regula 20-20. La fiecare 2 ore încercă să îți iei o pauză de 15 minute. În acea pauză, nu schimba ecranul laptopului pe un alt ecran.

 

  1.     Folosește picături lubrifiante pentru ochi

Picăturile oftalmice lubrifiante sunt concepute special pentru a-ți menține ochii „hidratați”. Există multe mărci de picături pentru ochi, însă este indicat să le folosești pe cele fără conservanți pentru a minimiza riscurile apariției unor reacții.

Pe cât posibil folosește lacrimi artificiale cu acid hialuronic. Persistența acestor picături lubrifiante pentru ochi crește odată cu creșterea greutății moleculare și a concentrației. Acidul hialuronic cu greutate moleculară mare calmează rapid toate simptomele neplăcute ale ochiului uscat și protejează împotriva efectelor inflamației suprafeței oculare.

 

Descoperă produsul potrivit ție aici: www.hylo.ro

 

Dacă ești aici pentru că te confrunți cu sindromul de ochi uscat și nu știi exact ce produs îți este potrivit, poți afla mai multe detalii despre cauze și simptome, mai jos.

Office eye syndrome

Dacă petreci ore în șir în fața ecranelor și resimți oboseală oculară, aici poți afla cauzele, simptomele și soluția adecvată.

Inflamație/ iritație a suprafeței oculare

Dacă te confrunți cu conjunctivite bacteriene, alergice sau ochi uscat, află aici despre cauze, simptome și soluții.

Răni/zgârieturi ale suprafeței oculare

Dacă au apărut eroziuni la nivelul suprafeței oculare și nu știi cum să scapi de acest disconfort, poți descoperii soluții, aici.

Ochi uscat sever & post-chirurgical

Dacă senzația de arsură, mâncărime, „nisip în ochi”, usturime sau roșeață oculară este continuă, află care sunt cauzele și descoperă soluțiile.

Pentru orice întrebare ne puteți scrie în această secțiune.

De asemenea, nu ezitați să ne contactați la:

clienti@amdnobel.ro

0720.277.538

031.104.0016

Ochiul uscat – deșert pentru ochii noștri

Cauze și tratament pentru ochiul uscatDna. Dr. Oana Chiscoci, medic oftalmolog, ne va prezenta cele mai importante cauze și tratament pentru ochiul uscat. Pe Dna. Dr. Oana Chiscoci o puteți găsi la Clinica Profilaxis din Timișoara. De asemenea, puteți găsi aici întreg...

Vrei să scapi de ochelari?

Cum corectăm dioptriile?V-ați întrebat vreodată cum corectăm dioptriile? Una dintre metode este prin chirurgia refractivă laser. Dl. Dr. Dorin Nicula, medic primar oftalmolog, ne va oferi mai multe detalii. Pe dl. Dr. Dorin Nicula îl puteți găsi la Clinica Oculens,...

Blefarita – cauze, simptome și tratament

Ce este blefarita?Ce este blefarita și cum ne afectează vederea? Dna. Dr. Tatiana Tănase, medic oftalmolog, ne prezintă această disfuncție oculară. Mai jos puteți vizualiza întreg interviul, după cum v-am obișnuit, iar pentru a programa un consult oftalmologic, puteți...

Cataracta – tratament și recuperare

Cum se tratează cataracta?Dna. Dr. Raluca Iancu, medic primar oftalmolog, ne descrie cum se tratează cataracta și cât durează recuperarea. Dr. Iancu activează în cadrul Spitalului Universitar de Urgență București, având o experiență vastă în tratarea de glaucom și...

Chirurgia refractivă – beneficii, riscuri și precauții

Beneficii și riscuri în chirurgia refractivăCare sunt posibilele beneficii și riscuri în chirurgia refractivă? Află de la dna. Dr. Dana Preoteasa, medic primar oftalmolog la Spitalul de Oftalmologie Onioptic. Poți găsi aici interviul integral, în care se prezintă mai...

Cum știi că ochii sunt obosiți?

De ce ne obosesc ochii?Dna. Dr. Alina Gheorghe, medic oftalmolog, ne explică de ce ne obosesc ochii și cum putem preveni sau trata această stare de disconfort. Alina Gheorghe este reprezentantul României la European Board of Ophthalmology, face parte din echipa de...

Cauzele și tratamentul șalazionului

Cauzele și tratamentul șalazionuluiCare sunt cauzele și tratamentul șalazionului? Vine în ajutorul nostru și ne oferă un răspuns dna. Dr. Victoria Damian, medic specialist oftalmolog. Desigur, puteți găsi interviul integral cu dna. Dr. Victoria Damian, aici.Ce este...

Despre strabismul congenital

Riscurile și tratamentul strabismului congenitalAflă de la dna. Dr. Luminița Teodorescu, medic primar oftalmolog la Clinica Oftalmix SOP și formator în domeniul oftalmologiei, despre riscurile și tratamentul strabismului congenital. De asemenea, după cum te-am...

Conjunctivita alergică – o problemă recurentă? (Partea 2)

Tratamentul conjunctivitei alergice și igiena oculară În cea de-a doua parte a interviului cu Dna. Dr. Farah Constantin, aflăm mai multe despre tratamentul conjunctivitei alergice și igiena oculară corespunzătoare. Poți găsi aici partea a doua a interviului cu Dr....

De ce avem ochii obosiți?

Lacrimi artificiale pentru ochi obosițiAflă de la Dr. Sînziana Istrate, Asistent universitar la Facultatea de Medicină și Farmacie „Carol Davila”, medic primar oftalmolog la Clinica Bine și Clinica Optissima, de ce să folosim lacrimi artificiale pentru a ține sub...