Lentilele de contact sunt confortabile?

Lentilele de contact sunt în mod normal foarte confortabile. Pentru persoanele cu ochi uscați, acestea pot înrăutăți simptomele, cum ar fi senzația de arsură sau mâncărime.

De aceea vei găsi în acest articol câteva sfaturi despre cum să ai grijă de ochii tăi dacă ești purtător de lentile de contact.

  1.     Igienă corespunzătoare

Întotdeauna igienizarea mâinilor este importantă. Înainte de a introduce sau a scoate lentilele de contact, spală-te bine pe mâini. Folosește întotdeauna apă din abundență atunci când clătești, deoarece reziduurile de săpun se pot usca, ceea ce va provoca în cele din urmă disconfort în timp.

Dacă dorești să ieși din casă machiată, este mai bine dacă te machiezi după ce ați introdus lentilele. În caz contrar există riscul ca rimelul sau eyelinerul să ajungă sub ele și să provoace pete care ar putea îngreuna vederea mai târziu.

 

  1.     Aplică corect lentila

Mai întâi, pui lentila de contact pe degetul arătător. Asigură-te că este așezată corect și orientată în sus, cu interiorul gol spre tine – acest lucru va ajuta la evitarea acumulării de resturi în față sau dedesubt. Apoi, luați cealaltă mână pentru a trage ușor în jos pleoapa inferioară, astfel încât să existe mai mult spațiu pentru a introduce lentila.

În cele din urmă, poți trage pleoapa superioară peste lentilele de contact pentru ca acestea să nu fie împinse afară prin clipit, cu ajutorul degetului mare și al celui arătător.

 

  1.     Clipește

Există cazuri când lentila se poate mișca și se produce un disconfort. Încearcă să clipești de câteva ori și nu ar trebui să mai simți nimic. De asemenea, după introducerea lentilelor de contact e posibil să simțiti că există un corp străin în ochi.

De regulă se duce senzația în 20 de secunde de la introducerea lentilelor de contact. Dacă nu dispare în maxim 10 minute ar putea fi mai multe motive, iar cel mai frecvent este introducerea incorectă. De aceea se reiau pasul 1 și 2.

 

  1.     Cât timp este indicat să porți lentilele de contact, pe zi?

Dacă intenționezi să le porți de dimineața până seara târziu, ar trebui să discuți cu medicul oftalmolog despre acest lucru, pentru a alege cea mai bună variantă.

 

  1.     E nevoie de pauză?

Dacă te confrunți cu ochi uscați, o opțiune bună este să luați pauză de la lentilele de contact, când se poate: de exemplu acasă, poți folosi ochelari, în locul lentilelor. Dacă acest lucru nu funcționează din anumite motive sau nu este confortabil pentru tine, încearcă să folosești picături lubrifiante pentru ochi, astfel încât să nu se ajungă la zgârieturi ale suprafeței oculare.

 

  1.     Ochi uscați și picăturile lubrifiante potrivite

Picăturile oftalmice lubrifiante sunt o adevărată binecuvântare pentru ochii uscați. Dar, din păcate, nu toate pot fi folosite cu lentile de contact, iar unele pot face ca vederea să devină încețoșată la utilizare. Din fericire, produsele din gama HYLO EYE CARE® se pot folosi fără grijă și pot fi reaplicate la fiecare 4 ore.

Acestea sunt, de asemenea, soluții excelente dacă purtați ochelari  și petreceți mult timp în fața ecranelor sau dacă aveți probleme, de la zgârieturi, senzație de nisip în ochi, etc.

Descoperă produsul potrivit ție aici. (https://www.hylo.ro/)

 

  1.     Depozitarea corectă

Depozitarea lor este importantă pentru a te asigura că și igienizarea este făcută corect.  În primul rând, lasă lentilele peste noapte într-o soluție dezinfectantă adecvată, astfel încât murdăria și germenii să fie îndepărtați de pe ele. Când ți le dai jos este important să fi curat pe mâini.

Pentru a face acest lucru în mod corespunzător, este important ca ochii să nu reacționeze cu substanțe iritante, cum ar fi detergentul sau săpunul, care pot provoca roșeață, precum și încețoșare atunci când privești obiecte apropiate – nu este ceva ce ne dorim!

Înainte de a le introduce în ochi folosește soluție dezinfectantă până lentila este complet acoperită.

 

5 lucruri de știut despre filmul lacrimal

Ce sunt lacrimile? Dacă nici tu nu știi exact ce sunt lacrimile, îți lăsăm aici câteva informații...

Miokimia sau Zvâcnirea Involuntară a Pleoapelor

De ce mi se zbate ochiul?   Dacă și tu te-ai întrebat vreodată „De ce mi se zbate ochiul?”,...

7 meserii periculoase pentru ochii tăi

Siguranță pentru ochii tăi   Cum oferi o siguranță pentru ochii tăi la locul de muncă? Află...

Ambliopia sau ochiul leneș

Ce e ambliopia?   Află de la Dr. Mădălina Bîlha, medic specialist oftalmolog la Clinica...

Genele false și sănătatea ochilor

Cum se poartă genele false? Află și tu de la Dr. Lorena Cioracsim, medic oftalmolog, cum se poartă...

Beneficiile utilizării picăturilor pentru ochiul roșu

Lacrimi artificiale pentru ochiul roșuTu știi că poți folosi lacrimi artificiale pentru ochiul...

Distrofii corneene

Boli ale corneei Află mai multe despre cum poți să previi diverse boli ale corneei, sau distrofii...

Lentilele de contact moi, tu știi să le folosești corect?

Folosirea corectă a lentilelor de contact Află și tu de la Dna. Dr. Lorena Cioracsim, chirurg...

Cum ne demachiem?

Machiaj pentru ochi fericiți Cum ar trebui să aplicăm machiajul, pentru a nu influența sănătatea...

Lăcrimarea excesivă

De ce apare lăcrimarea excesivă?De ce apare lăcrimarea excesivă? Află de la Dna. Dr. Amelia Popa,...