Frigul – inamicul ochilor?

Ochi uscat iarna

 

Și tu te confrunți cu sindromul de ochi uscat iarna? Iată cum frigul îți poate afecta calitatea vederii și starea de bine.

Vremea rece este cea care îți face mâinile și picioarele reci, dar nu doar ție. De asemenea, ea vine la pachet și cu pielea uscată, buze crăpate și nu doar atât.

Temperaturile reci și vântul aspru din sezonul rece pot avea un impact semnificativ asupra sănătății oculare. Aerul uscat din timpul iernii poate duce la uscarea ochilor, provocând senzația de usturime, iritație și disconfort. În plus, expunerea la temperaturi scăzute și vânt poate reduce cantitatea de lacrimi, ceea ce poate agrava simptomele sindromului de ochi uscat.

Persoanele care petrec mult timp afară în timpul iernii, în special în condiții de vânt și temperaturi scăzute, sunt mai susceptibile să experimenteze senzație de disconfort la nivelul ochilor. Cea mai bună prevenție împotriva oricăror daune cauzate de vremea rece asupra vederii noastre este de a avea grijă atunci când ieșim afară și de a preveni orice simptom.

La ce să te aștepți când vine vremea rece?

 

Ochi uscat

 

Ochiul uscat poate fi o provocare pentru cei care au activități în lunile de iarnă. Aerul rece duce la mai puțină umiditate, ceea ce duce la uscăciunea ochilor, cât și a altor părți ale corpului, cum ar fi pielea sau părul. Din fericire, există totuși modalități de a rezolva această problemă comună.

  • Bea apă: poate părea simplu, însă uneori uităm să o facem.
  • Lacrimi artificiale: De multe ori, ochiul produce prea puțină umiditate pentru a preveni disconfortul. De asemenea, folosirea încălzirii centrale în locuințe poate contribui la uscarea ochilor, deoarece aerul încălzit poate fi lipsit de umiditate. Acest lucru poate agrava simptomele de ochi uscat și poate face ochii mai iritabili și mai sensibili la alte factori de mediu, precum praful și polenul. Vizitează medicul oftalmolog pentru recomandări cu privire la ce lacrimi ar fi indicat să folosești.
  • Umidificatoarele: pot fi folosite în casele care au sisteme de încălzire centrală și unități de aer condiționat – acestea ajută la combaterea uscăciunii prin adăugarea în atmosfera lor a umidității potrivite.

 

Lăcrimare excesivă

 

Dacă te confrunți cu lăcrimare excesivă, este posibil ca ochii tăi să fi stat mult timp în bătaia vântului și a aerului rece de iarnă. În acest caz, încearcă să faci aceste lucruri:

  • Încearcă ochelari de protecție în timpul sporturilor de iarnă și ochelari de soare când lumina e deranjantă pentru a ajuta ochii să nu se usuce prea tare.
  • Puteți să vă ștergeți ochii cu ajutorul unui șervețel curat.
  • Încercați să evitați machiajul pe cât posibil.

 

Modificări ale vederii

 

Vremea rece poate provoca modificări ale vederii. Acestea pot fi cauzate de uscăciunea ochilor, de pleoapele roșii și umflate sau chiar de lăcrimarea excesivă. Dacă observi o încețoșare temporară a vederii, atunci există lucruri pe care să le faci expuse la punctele 1 și 2, dar dacă nu se rezolvă în termen de 2 săptămâni de la momentul în care a început, e necesar să consulți imediat un oftalmolog!

Este important să-ți protejezi ochii iarna, la fel ca și pielea. Prin adoptarea unor măsuri preventive și menținând o hidratare adecvată a ochilor, putem reduce riscul de a dezvolta simptome ale sindromului de ochi uscat și de a menține ochii sănătoși și confortabili.

Având în compoziția sa acid hialuronic cu greutate moleculară mareHylo vine în ajutorul ochilor tăi și le oferă acea gură de apă de care au nevoie pentru a se simți hidratați!

5 lucruri de știut despre filmul lacrimal

Ce sunt lacrimile? Dacă nici tu nu știi exact ce sunt lacrimile, îți lăsăm aici câteva informații...

Miokimia sau Zvâcnirea Involuntară a Pleoapelor

De ce mi se zbate ochiul?   Dacă și tu te-ai întrebat vreodată „De ce mi se zbate ochiul?”,...

7 meserii periculoase pentru ochii tăi

Siguranță pentru ochii tăi   Cum oferi o siguranță pentru ochii tăi la locul de muncă? Află...

Ambliopia sau ochiul leneș

Ce e ambliopia?   Află de la Dr. Mădălina Bîlha, medic specialist oftalmolog la Clinica...

Genele false și sănătatea ochilor

Cum se poartă genele false? Află și tu de la Dr. Lorena Cioracsim, medic oftalmolog, cum se poartă...

Beneficiile utilizării picăturilor pentru ochiul roșu

Lacrimi artificiale pentru ochiul roșuTu știi că poți folosi lacrimi artificiale pentru ochiul...

Distrofii corneene

Boli ale corneei Află mai multe despre cum poți să previi diverse boli ale corneei, sau distrofii...

Lentilele de contact moi, tu știi să le folosești corect?

Folosirea corectă a lentilelor de contact Află și tu de la Dna. Dr. Lorena Cioracsim, chirurg...

Cum ne demachiem?

Machiaj pentru ochi fericiți Cum ar trebui să aplicăm machiajul, pentru a nu influența sănătatea...

Lăcrimarea excesivă

De ce apare lăcrimarea excesivă?De ce apare lăcrimarea excesivă? Află de la Dna. Dr. Amelia Popa,...