Ce e bine să știi despre lacrimile artificiale pentru ochiul umflat și roșu

Ce e bine să știi despre lacrimile artificiale pentru ochiul umflat și roșu

Roșeața oculară și umflătura pielii din zona ochiului denotă prezența unui proces inflamatoriu. Indiferent de cauzele care stau la baza apariției acestuia, lacrimile artificiale îți pot fi de folos.

Acestea vor crea o barieră protectoare pe suprafața expusă a globului ocular și vor acționa împotriva procesului inflamatoriu, scăzând roșeața ochiului.

Totuși, e important să alegi tipul potrivit de lacrimi artificiale pentru ochiul umflat și roșu. Chiar dacă toate îți scad gradul de disconfort din această situație, unele au o eficiență mult mai mare în tratarea simptomelor cu care te confrunți.

Cauzele ochiului umflat și roșu

Aspectul roșu al ochilor are la bază un fenomen de dilatație al micilor vase de sânge de pe suprafața oculară. Acest proces fiziologic poate fi pus pe seama unor afecțiuni sau a unor factori de mediu. Sindromul ochiului uscat, conjunctivita, alergiile, expunerea la substanțe chimice iritante, existența unei răni sau anumite afecțiuni, precum ulcerul, blefarita sau cheratita – toate includ în simptomatologia specifică ochiul roșu.

Uneori, roșeața este însoțită de un alt simptom relativ comun, dar care poate indica și o afecțiune mai gravă: umflătura din zona ochilor. Există mai multe motive pentru care te poți confrunta cu umflătura pleoapelor. 

De obicei, ochiul umflat și roșu este cauzat de alergii. Expunerea la alergeni poate avea ca rezultat conjunctivita alergică, care se manifestă prin inflamarea conjunctivei, acea membrană transparentă care îmbracă globul ocular. Ochii devin roșii și înlăcrimați, apar diferite senzații de disconfort ocular, pleoapele sunt mai umflate decât de obicei, nasul este congestionat și gâtul iritat.

Ochiul roșu este un simptom comun al sindromului de ochi uscat. În mod normal, acesta nu se manifestă prin pleoape umflate, ci prin ochi obosiți, iritați, înlăcrimați și chiar dureroși. Totuși, dacă sindromul de ochi uscat persistă de-a lungul timpului fără a fi tratat, prin schimbări în stilul de viață și utilizarea de lacrimi artificiale, acesta poate duce la diferite procese inflamatorii la nivelul ochiului. 

Atunci când ochiului îi lipsesc substanțele ce compun filmul lacrimal, este mai vulnerabil, având o protecție deficitară față de bacterii, virusuri și poluanți. De aceea, producția insuficientă a filmului lacrimal pe termen lung poate genera infecții oculare și diferite procese inflamatorii locale. Cu alte cuvinte, ochiul uscat cronic poate fi o cauză pentru ochiul umflat și roșu

Infecțiile oculare și conjunctivita includ, de asemenea, în simptomatologia lor ochii umflați și roșii. Alte afecțiuni mai puțin comune care au ca rezultat roșeața și umflătura la nivelul ochiului pot fi: herpesul ocular, salazionul, canalul lacrimal blocat. Alternativ, ochiul poate fi roșu și umflat ca rezultat al unei loviri, traume sau zgârieturi. 

Rolul lacrimilor artificiale în tratarea ochiului umflat și roșu

Indiferent de cauza ochiului umflat și roșu, lacrimile artificiale îți pot reda confortul ocular și, în anumite cazuri, pot trata simptomele, restabilind caracteristicile fiziologice optime. Lacrimile artificiale oferă un nivel adecvat de hidratare, necesară pentru ochi sănătoși.

Mai mult decât atât, substanțele active din lacrimile artificiale pot fi de ajutor în tratarea ochiului umflat și roșu. Spre exemplu, picăturile de ochi cu acid hialuronic au un efect regenerativ, ajutând la vindecarea leziunilor, și un efect puternic hidratant, asigurând o lubrifiere mai îndelungată a ochiului față de alte tipuri de lacrimi artificiale.

Astfel, dacă roșeața ochiului este cauzată de leziuni sau de iritație generată de uscăciune cronică, lacrimile artificiale cu acid hialuronic sunt recomandate, pentru o vindecare mai rapidă, respectiv pentru hidratarea și calmarea ochiului. 

De asemenea, anumite tipuri de lacrimi artificiale au fost concepute special pentru o acțiune eficientă împotriva proceselor inflamatorii. Pentru ochiul umflat și roșu cauzat de alergii, conjunctivite bacteriene și de complicații ale sindromul ochiului uscat, sunt recomandate lacrimile artificiale cu ectoină.

Ectoina este o moleculă cu origine naturală, cu rol puternic hidratant, antioxidant și antiinflamator. Prin urmare, atunci când folosești lacrimi artificiale cu ectoină, nu doar ajuți ochiul să se simtă din nou comod, ci țintești direct procesul de inflamație responsabil pentru ochiul umflat și roșu.

HYLO DUAL®, lacrimile artificiale cu acid hialuronic și ectoină, luptă împotriva inflamației care cauzează ochiul umflat și roșu, restabilind confortul ocular. 

Află mai mult!  

Dacă ești aici pentru că te confrunți cu sindromul de ochi uscat și nu știi exact ce produs îți este potrivit, poți afla mai multe detalii despre cauze și simptome, mai jos.

Office eye syndrome

Dacă petreci ore în șir în fața ecranelor și resimți oboseală oculară, aici poți afla cauzele, simptomele și soluția adecvată.

Inflamație/ iritație a suprafeței oculare

Dacă te confrunți cu conjunctivite bacteriene, alergice sau ochi uscat, află aici despre cauze, simptome și soluții.

Răni/zgârieturi ale suprafeței oculare

Dacă au apărut eroziuni la nivelul suprafeței oculare și nu știi cum să scapi de acest disconfort, poți descoperii soluții, aici.

Ochi uscat sever & post-chirurgical

Dacă senzația de arsură, mâncărime, „nisip în ochi”, usturime sau roșeață oculară este continuă, află care sunt cauzele și descoperă soluțiile.

Pentru orice întrebare ne puteți scrie în această secțiune.

De asemenea, nu ezitați să ne contactați la:

clienti@amdnobel.ro

0720.277.538

031.104.0016

Ochiul uscat – deșert pentru ochii noștri

Cauze și tratament pentru ochiul uscatDna. Dr. Oana Chiscoci, medic oftalmolog, ne va prezenta cele mai importante cauze și tratament pentru ochiul uscat. Pe Dna. Dr. Oana Chiscoci o puteți găsi la Clinica Profilaxis din Timișoara. De asemenea, puteți găsi aici întreg...

Vrei să scapi de ochelari?

Cum corectăm dioptriile?V-ați întrebat vreodată cum corectăm dioptriile? Una dintre metode este prin chirurgia refractivă laser. Dl. Dr. Dorin Nicula, medic primar oftalmolog, ne va oferi mai multe detalii. Pe dl. Dr. Dorin Nicula îl puteți găsi la Clinica Oculens,...

Blefarita – cauze, simptome și tratament

Ce este blefarita?Ce este blefarita și cum ne afectează vederea? Dna. Dr. Tatiana Tănase, medic oftalmolog, ne prezintă această disfuncție oculară. Mai jos puteți vizualiza întreg interviul, după cum v-am obișnuit, iar pentru a programa un consult oftalmologic, puteți...

Cataracta – tratament și recuperare

Cum se tratează cataracta?Dna. Dr. Raluca Iancu, medic primar oftalmolog, ne descrie cum se tratează cataracta și cât durează recuperarea. Dr. Iancu activează în cadrul Spitalului Universitar de Urgență București, având o experiență vastă în tratarea de glaucom și...

Chirurgia refractivă – beneficii, riscuri și precauții

Beneficii și riscuri în chirurgia refractivăCare sunt posibilele beneficii și riscuri în chirurgia refractivă? Află de la dna. Dr. Dana Preoteasa, medic primar oftalmolog la Spitalul de Oftalmologie Onioptic. Poți găsi aici interviul integral, în care se prezintă mai...

Cum știi că ochii sunt obosiți?

De ce ne obosesc ochii?Dna. Dr. Alina Gheorghe, medic oftalmolog, ne explică de ce ne obosesc ochii și cum putem preveni sau trata această stare de disconfort. Alina Gheorghe este reprezentantul României la European Board of Ophthalmology, face parte din echipa de...

Cauzele și tratamentul șalazionului

Cauzele și tratamentul șalazionuluiCare sunt cauzele și tratamentul șalazionului? Vine în ajutorul nostru și ne oferă un răspuns dna. Dr. Victoria Damian, medic specialist oftalmolog. Desigur, puteți găsi interviul integral cu dna. Dr. Victoria Damian, aici.Ce este...

Despre strabismul congenital

Riscurile și tratamentul strabismului congenitalAflă de la dna. Dr. Luminița Teodorescu, medic primar oftalmolog la Clinica Oftalmix SOP și formator în domeniul oftalmologiei, despre riscurile și tratamentul strabismului congenital. De asemenea, după cum te-am...

Conjunctivita alergică – o problemă recurentă? (Partea 2)

Tratamentul conjunctivitei alergice și igiena oculară În cea de-a doua parte a interviului cu Dna. Dr. Farah Constantin, aflăm mai multe despre tratamentul conjunctivitei alergice și igiena oculară corespunzătoare. Poți găsi aici partea a doua a interviului cu Dr....

De ce avem ochii obosiți?

Lacrimi artificiale pentru ochi obosițiAflă de la Dr. Sînziana Istrate, Asistent universitar la Facultatea de Medicină și Farmacie „Carol Davila”, medic primar oftalmolog la Clinica Bine și Clinica Optissima, de ce să folosim lacrimi artificiale pentru a ține sub...