Ce e bine să știi despre lacrimile artificiale pentru ochiul umflat și roșu

Ce e bine să știi despre lacrimile artificiale pentru ochiul umflat și roșu

Roșeața oculară și umflătura pielii din zona ochiului denotă prezența unui proces inflamatoriu. Indiferent de cauzele care stau la baza apariției acestuia, lacrimile artificiale îți pot fi de folos.

Acestea vor crea o barieră protectoare pe suprafața expusă a globului ocular și vor acționa împotriva procesului inflamatoriu, scăzând roșeața ochiului.

Totuși, e important să alegi tipul potrivit de lacrimi artificiale pentru ochiul umflat și roșu. Chiar dacă toate îți scad gradul de disconfort din această situație, unele au o eficiență mult mai mare în tratarea simptomelor cu care te confrunți.

Cauzele ochiului umflat și roșu

Aspectul roșu al ochilor are la bază un fenomen de dilatație al micilor vase de sânge de pe suprafața oculară. Acest proces fiziologic poate fi pus pe seama unor afecțiuni sau a unor factori de mediu. Sindromul ochiului uscat, conjunctivita, alergiile, expunerea la substanțe chimice iritante, existența unei răni sau anumite afecțiuni, precum ulcerul, blefarita sau cheratita – toate includ în simptomatologia specifică ochiul roșu.

Uneori, roșeața este însoțită de un alt simptom relativ comun, dar care poate indica și o afecțiune mai gravă: umflătura din zona ochilor. Există mai multe motive pentru care te poți confrunta cu umflătura pleoapelor. 

De obicei, ochiul umflat și roșu este cauzat de alergii. Expunerea la alergeni poate avea ca rezultat conjunctivita alergică, care se manifestă prin inflamarea conjunctivei, acea membrană transparentă care îmbracă globul ocular. Ochii devin roșii și înlăcrimați, apar diferite senzații de disconfort ocular, pleoapele sunt mai umflate decât de obicei, nasul este congestionat și gâtul iritat.

Ochiul roșu este un simptom comun al sindromului de ochi uscat. În mod normal, acesta nu se manifestă prin pleoape umflate, ci prin ochi obosiți, iritați, înlăcrimați și chiar dureroși. Totuși, dacă sindromul de ochi uscat persistă de-a lungul timpului fără a fi tratat, prin schimbări în stilul de viață și utilizarea de lacrimi artificiale, acesta poate duce la diferite procese inflamatorii la nivelul ochiului. 

Atunci când ochiului îi lipsesc substanțele ce compun filmul lacrimal, este mai vulnerabil, având o protecție deficitară față de bacterii, virusuri și poluanți. De aceea, producția insuficientă a filmului lacrimal pe termen lung poate genera infecții oculare și diferite procese inflamatorii locale. Cu alte cuvinte, ochiul uscat cronic poate fi o cauză pentru ochiul umflat și roșu

Infecțiile oculare și conjunctivita includ, de asemenea, în simptomatologia lor ochii umflați și roșii. Alte afecțiuni mai puțin comune care au ca rezultat roșeața și umflătura la nivelul ochiului pot fi: herpesul ocular, salazionul, canalul lacrimal blocat. Alternativ, ochiul poate fi roșu și umflat ca rezultat al unei loviri, traume sau zgârieturi. 

Rolul lacrimilor artificiale în tratarea ochiului umflat și roșu

Indiferent de cauza ochiului umflat și roșu, lacrimile artificiale îți pot reda confortul ocular și, în anumite cazuri, pot trata simptomele, restabilind caracteristicile fiziologice optime. Lacrimile artificiale oferă un nivel adecvat de hidratare, necesară pentru ochi sănătoși.

Mai mult decât atât, substanțele active din lacrimile artificiale pot fi de ajutor în tratarea ochiului umflat și roșu. Spre exemplu, picăturile de ochi cu acid hialuronic au un efect regenerativ, ajutând la vindecarea leziunilor, și un efect puternic hidratant, asigurând o lubrifiere mai îndelungată a ochiului față de alte tipuri de lacrimi artificiale.

Astfel, dacă roșeața ochiului este cauzată de leziuni sau de iritație generată de uscăciune cronică, lacrimile artificiale cu acid hialuronic sunt recomandate, pentru o vindecare mai rapidă, respectiv pentru hidratarea și calmarea ochiului. 

De asemenea, anumite tipuri de lacrimi artificiale au fost concepute special pentru o acțiune eficientă împotriva proceselor inflamatorii. Pentru ochiul umflat și roșu cauzat de alergii, conjunctivite bacteriene și de complicații ale sindromul ochiului uscat, sunt recomandate lacrimile artificiale cu ectoină.

Ectoina este o moleculă cu origine naturală, cu rol puternic hidratant, antioxidant și antiinflamator. Prin urmare, atunci când folosești lacrimi artificiale cu ectoină, nu doar ajuți ochiul să se simtă din nou comod, ci țintești direct procesul de inflamație responsabil pentru ochiul umflat și roșu.

HYLO DUAL®, lacrimile artificiale cu acid hialuronic și ectoină, luptă împotriva inflamației care cauzează ochiul umflat și roșu, restabilind confortul ocular. 

Află mai mult!  

Dacă ești aici pentru că te confrunți cu sindromul de ochi uscat și nu știi exact ce produs îți este potrivit, poți afla mai multe detalii despre cauze și simptome, mai jos.

Office eye syndrome

Dacă petreci ore în șir în fața ecranelor și resimți oboseală oculară, aici poți afla cauzele, simptomele și soluția adecvată.

Inflamație/ iritație a suprafeței oculare

Dacă te confrunți cu conjunctivite bacteriene, alergice sau ochi uscat, află aici despre cauze, simptome și soluții.

Răni/zgârieturi ale suprafeței oculare

Dacă au apărut eroziuni la nivelul suprafeței oculare și nu știi cum să scapi de acest disconfort, poți descoperii soluții, aici.

Ochi uscat sever & post-chirurgical

Dacă senzația de arsură, mâncărime, „nisip în ochi”, usturime sau roșeață oculară este continuă, află care sunt cauzele și descoperă soluțiile.

Pentru orice întrebare ne puteți scrie în această secțiune.

De asemenea, nu ezitați să ne contactați la:

clienti@amdnobel.ro

0720.277.538

031.104.0016

Niciodată prea mic pentru un consult oftalmologic (Partea III/V)

În partea a treia a articolului aflăm de la doamna dr. Daniela Cioplean cum se manifestă bolile oftalmologice la copii și la ce trebuie să fie atenți părinții.  Dacă vrei să vizualizezi interviul integral, îți lăsăm link aici.Î: CE SE RECOMANDĂ ÎN ACEST CAZ?  BOLILE...

Niciodată prea mic pentru un consult oftalmologic (Partea II/V)

Niciodată prea mic pentru un consult oftalmologic (Partea II/V)În partea a doua din interviul cu Dna. Dr. Daniela Cioplean vom afla dacă bolile oftalmologice se pot moșteni de la părinți la copii.  Îți lăsăm aici link unde poți găsi interviul în întregime.Î: CE SE...

Acidul hialuronic și ochiul uscat

Acidul hialuronic și ochiul uscatAflă beneficiile acidului hialuronic în tratarea ochiului uscat!  Sindromul de ochi uscat poate avea efecte foarte neplăcute asupra vederii, generând o stare de disconfort accentuat la nivelul ochilor, precum și o scădere a...

Niciodată prea mic pentru un consult oftalmologic (Partea I/V)

NICIODATĂ PREA MIC PENTRU UN CONSULT OFTALMOLOGIC (I/IV)Află despre necesitatea unui control oftalmologic timpuriu, de la medicul primar oftalmolog Daniela Cioplean.Î: Cine sunt?R: Sunt medic oftalmo-pediatru. Oftalmo-pediatria este o noțiune care a pătruns relativ...

Totul despre lacrimile artificiale cu acid hialuronic cu greutate moleculară mare

Totul despre lacrimile artificiale cu acid hialuronic cu greutate moleculară mareBeneficiile acidului hialuronic la nivelul pielii sunt larg cunoscute, însă este mai puțin știut faptul că acesta are efecte deosebit de favorabile și pentru ochi. Atunci când folosești...

Ce e bine să știi despre lacrimile artificiale pentru ochiul umflat și roșu

Ce e bine să știi despre lacrimile artificiale pentru ochiul umflat și roșuRoșeața oculară și umflătura pielii din zona ochiului denotă prezența unui proces inflamatoriu. Indiferent de cauzele care stau la baza apariției acestuia, lacrimile artificiale îți pot fi de...

Arta de a clipi

ARTA DE A CLIPIClipitul este esențial pentru vederea optimă.Rolul clipitului pentru o vedere optimăDeși poate părea un gest banal, clipitul este o parte importantă a rutinei de îngrijire a ochilor. Cu toții clipim, dar de ce facem asta și de ce aduce acest mic gest...

Cri-cri-cri, toamnă gri, iar ai adus alergii!

Cri-cri-cri, toamnă gri, iar ai adus alergii! Toamna este sezonul alergiilor. Odată cu venirea toamnei, în viețile noastre își fac loc nu numai puloverele călduroase și latte-urile cu aromă de dovleac, cât și bine cunoscutele alergii. Deși anotimpul consacrat...

7 tulburări de vedere care necesită consult oftalmologic

Majoritatea oamenilor se confruntă la un moment dat în viață cu tulburări de vedere. Din fericire, în multe situații nu este ceva grav și un tratament aplicat la timp, chiar la birou sau acasă, poate rezolva problema tulburării de vedere. Însă, dacă problema nu...

Nisip în ochi

“Boala ochiului uscat” sau “Sindromul de ochi uscat” reprezintă o boală multifactorială a suprafeței oculare, caracterizată printr-o producție deficitară de lacrimi și/sau o evaporare excesivă a lacrimilor, care duce la pierderea homeostaziei filmului lacrimal. 8...