Ce e bine să știi despre lacrimile artificiale pentru ochiul umflat și roșu

Ochi umflat și roșu

Ce fac în caz de ochi umflat și roșu? Află și tu cum îți poți ajuta ochii să îți recapete starea de confort.

Roșeața oculară și umflătura pielii din zona ochiului denotă prezența unui proces inflamatoriu. Indiferent de cauzele care stau la baza apariției acestuia, lacrimile artificiale îți pot fi de folos.

Acestea vor crea o barieră protectoare pe suprafața expusă a globului ocular și vor acționa împotriva procesului inflamatoriu, scăzând roșeața ochiului.

Totuși, e important să alegi tipul potrivit de lacrimi artificiale pentru ochiul umflat și roșu. Chiar dacă toate îți scad gradul de disconfort din această situație, unele au o eficiență mult mai mare în tratarea simptomelor cu care te confrunți.

Cauzele ochiului umflat și roșu

Aspectul roșu al ochilor are la bază un fenomen de dilatație al micilor vase de sânge de pe suprafața oculară. Acest proces fiziologic poate fi pus pe seama unor afecțiuni sau a unor factori de mediu.

Sindromul ochiului uscat, conjunctivita, alergiile, expunerea la substanțe chimice iritante, existența unei răni sau anumite afecțiuni, precum ulcerul, blefarita sau cheratita – toate includ în simptomatologia specifică ochiul roșu.

Uneori, roșeața este însoțită de un alt simptom relativ comun, dar care poate indica și o afecțiune mai gravă: umflătura din zona ochilor. Există mai multe motive pentru care te poți confrunta cu umflătura pleoapelor.

De obicei, ochiul umflat și roșu este cauzat de alergii. Expunerea la alergeni poate avea ca rezultat conjunctivita alergică, care se manifestă prin inflamarea conjunctivei, acea membrană transparentă care îmbracă globul ocular.

Ochii devin roșii și înlăcrimați, apar diferite senzații de disconfort ocular, pleoapele sunt mai umflate decât de obicei, nasul este congestionat și gâtul iritat.

Ochiul roșu este un simptom comun al sindromului de ochi uscat. În mod normal, acesta nu se manifestă prin pleoape umflate, ci prin ochi obosiți, iritați, înlăcrimați și chiar dureroși.

Totuși, dacă sindromul de ochi uscat persistă de-a lungul timpului fără a fi tratat, prin schimbări în stilul de viață și utilizarea de lacrimi artificiale, acesta poate duce la diferite procese inflamatorii la nivelul ochiului.

Atunci când ochiului îi lipsesc substanțele ce compun filmul lacrimal, este mai vulnerabil, având o protecție deficitară față de bacterii, virusuri și poluanți.

De aceea, producția insuficientă a filmului lacrimal pe termen lung poate genera infecții oculare și diferite procese inflamatorii locale. Cu alte cuvinte, ochiul uscat cronic poate fi o cauză pentru ochiul umflat și roșu.

Infecțiile oculare și conjunctivita includ, de asemenea, în simptomatologia lor ochii umflați și roșii. Alte afecțiuni mai puțin comune care au ca rezultat roșeața și umflătura la nivelul ochiului pot fi: herpesul ocular, șalazionul, canalul lacrimal blocat. Alternativ, ochiul poate fi roșu și umflat ca rezultat al unei loviri, traume sau zgârieturi.

Rolul lacrimilor artificiale în tratarea ochiului umflat și roșu

Indiferent de cauza ochiului umflat și roșu, lacrimile artificiale îți pot reda confortul ocular și, în anumite cazuri, pot trata simptomele, restabilind caracteristicile fiziologice optime. Lacrimile artificiale oferă un nivel adecvat de hidratare, necesară pentru ochi sănătoși.

Mai mult decât atât, substanțele active din lacrimile artificiale pot fi de ajutor în tratarea ochiului umflat și roșu.

Spre exemplu, picăturile de ochi cu acid hialuronic au un efect regenerativ, ajutând la vindecarea leziunilor, și un efect puternic hidratant, asigurând o lubrifiere mai îndelungată a ochiului față de alte tipuri de lacrimi artificiale.

Astfel, dacă roșeața ochiului este cauzată de leziuni sau de iritație generată de uscăciune cronică, lacrimile artificiale cu acid hialuronic sunt recomandate, pentru o vindecare mai rapidă, respectiv pentru hidratarea și calmarea ochiului.

De asemenea, anumite tipuri de lacrimi artificiale au fost concepute special pentru o acțiune eficientă împotriva proceselor inflamatorii.

Pentru ochiul umflat și roșu cauzat de alergii, conjunctivite bacteriene și de complicații ale sindromul ochiului uscat, sunt recomandate lacrimile artificiale cu ectoină.

Ectoina este o moleculă cu origine naturală, cu rol puternic hidratant, antioxidant și antiinflamator. Prin urmare, atunci când folosești lacrimi artificiale cu ectoină, nu doar ajuți ochiul să se simtă din nou comod, ci țintești direct procesul de inflamație responsabil pentru ochiul umflat și roșu.

HYLO DUAL®, lacrimile artificiale cu acid hialuronic și ectoină, luptă împotriva inflamației care cauzează ochiul umflat și roșu, restabilind confortul ocular. 

Află mai mult!  

5 lucruri de știut despre filmul lacrimal

Ce sunt lacrimile? Dacă nici tu nu știi exact ce sunt lacrimile, îți lăsăm aici câteva informații...

Miokimia sau Zvâcnirea Involuntară a Pleoapelor

De ce mi se zbate ochiul?   Dacă și tu te-ai întrebat vreodată „De ce mi se zbate ochiul?”,...

7 meserii periculoase pentru ochii tăi

Siguranță pentru ochii tăi   Cum oferi o siguranță pentru ochii tăi la locul de muncă? Află...

Ambliopia sau ochiul leneș

Ce e ambliopia?   Află de la Dr. Mădălina Bîlha, medic specialist oftalmolog la Clinica...

Genele false și sănătatea ochilor

Cum se poartă genele false? Află și tu de la Dr. Lorena Cioracsim, medic oftalmolog, cum se poartă...

Beneficiile utilizării picăturilor pentru ochiul roșu

Lacrimi artificiale pentru ochiul roșuTu știi că poți folosi lacrimi artificiale pentru ochiul...

Distrofii corneene

Boli ale corneei Află mai multe despre cum poți să previi diverse boli ale corneei, sau distrofii...

Lentilele de contact moi, tu știi să le folosești corect?

Folosirea corectă a lentilelor de contact Află și tu de la Dna. Dr. Lorena Cioracsim, chirurg...

Cum ne demachiem?

Machiaj pentru ochi fericiți Cum ar trebui să aplicăm machiajul, pentru a nu influența sănătatea...

Lăcrimarea excesivă

De ce apare lăcrimarea excesivă?De ce apare lăcrimarea excesivă? Află de la Dna. Dr. Amelia Popa,...