Lentilele de contact sunt confortabile?

Lentilele de contact sunt în mod normal foarte confortabile. Pentru persoanele cu ochi uscați, acestea pot înrăutăți simptomele, cum ar fi senzația de arsură sau mâncărime.

De aceea vei găsi în acest articol câteva sfaturi despre cum să ai grijă de ochii tăi dacă ești purtător de lentile de contact.

  1.     Igienă corespunzătoare

Întotdeauna igienizarea mâinilor este importantă. Înainte de a introduce sau a scoate lentilele de contact, spală-te bine pe mâini. Folosește întotdeauna apă din abundență atunci când clătești, deoarece reziduurile de săpun se pot usca, ceea ce va provoca în cele din urmă disconfort în timp.

Dacă dorești să ieși din casă machiată, este mai bine dacă te machiezi după ce ați introdus lentilele. În caz contrar există riscul ca rimelul sau eyelinerul să ajungă sub ele și să provoace pete care ar putea îngreuna vederea mai târziu.

 

  1.     Aplică corect lentila

Mai întâi, pui lentila de contact pe degetul arătător. Asigură-te că este așezată corect și orientată în sus, cu interiorul gol spre tine – acest lucru va ajuta la evitarea acumulării de resturi în față sau dedesubt. Apoi, luați cealaltă mână pentru a trage ușor în jos pleoapa inferioară, astfel încât să existe mai mult spațiu pentru a introduce lentila.

În cele din urmă, poți trage pleoapa superioară peste lentilele de contact pentru ca acestea să nu fie împinse afară prin clipit, cu ajutorul degetului mare și al celui arătător.

 

  1.     Clipește

Există cazuri când lentila se poate mișca și se produce un disconfort. Încearcă să clipești de câteva ori și nu ar trebui să mai simți nimic. De asemenea, după introducerea lentilelor de contact e posibil să simțiti că există un corp străin în ochi.

De regulă se duce senzația în 20 de secunde de la introducerea lentilelor de contact. Dacă nu dispare în maxim 10 minute ar putea fi mai multe motive, iar cel mai frecvent este introducerea incorectă. De aceea se reiau pasul 1 și 2.

 

  1.     Cât timp este indicat să porți lentilele de contact, pe zi?

Dacă intenționezi să le porți de dimineața până seara târziu, ar trebui să discuți cu medicul oftalmolog despre acest lucru, pentru a alege cea mai bună variantă.

 

  1.     E nevoie de pauză?

Dacă te confrunți cu ochi uscați, o opțiune bună este să luați pauză de la lentilele de contact, când se poate: de exemplu acasă, poți folosi ochelari, în locul lentilelor. Dacă acest lucru nu funcționează din anumite motive sau nu este confortabil pentru tine, încearcă să folosești picături lubrifiante pentru ochi, astfel încât să nu se ajungă la zgârieturi ale suprafeței oculare.

 

  1.     Ochi uscați și picăturile lubrifiante potrivite

Picăturile oftalmice lubrifiante sunt o adevărată binecuvântare pentru ochii uscați. Dar, din păcate, nu toate pot fi folosite cu lentile de contact, iar unele pot face ca vederea să devină încețoșată la utilizare. Din fericire, produsele din gama HYLO EYE CARE® se pot folosi fără grijă și pot fi reaplicate la fiecare 4 ore.

Acestea sunt, de asemenea, soluții excelente dacă purtați ochelari  și petreceți mult timp în fața ecranelor sau dacă aveți probleme, de la zgârieturi, senzație de nisip în ochi, etc.

Descoperă produsul potrivit ție aici. (https://www.hylo.ro/)

 

  1.     Depozitarea corectă

Depozitarea lor este importantă pentru a te asigura că și igienizarea este făcută corect.  În primul rând, lasă lentilele peste noapte într-o soluție dezinfectantă adecvată, astfel încât murdăria și germenii să fie îndepărtați de pe ele. Când ți le dai jos este important să fi curat pe mâini.

Pentru a face acest lucru în mod corespunzător, este important ca ochii să nu reacționeze cu substanțe iritante, cum ar fi detergentul sau săpunul, care pot provoca roșeață, precum și încețoșare atunci când privești obiecte apropiate – nu este ceva ce ne dorim!

Înainte de a le introduce în ochi folosește soluție dezinfectantă până lentila este complet acoperită.

 

Dacă ești aici pentru că te confrunți cu sindromul de ochi uscat și nu știi exact ce produs îți este potrivit, poți afla mai multe detalii despre cauze și simptome, mai jos.

Office eye syndrome

Dacă petreci ore în șir în fața ecranelor și resimți oboseală oculară, aici poți afla cauzele, simptomele și soluția adecvată.

Inflamație/ iritație a suprafeței oculare

Dacă te confrunți cu conjunctivite bacteriene, alergice sau ochi uscat, află aici despre cauze, simptome și soluții.

Răni/zgârieturi ale suprafeței oculare

Dacă au apărut eroziuni la nivelul suprafeței oculare și nu știi cum să scapi de acest disconfort, poți descoperii soluții, aici.

Ochi uscat sever & post-chirurgical

Dacă senzația de arsură, mâncărime, „nisip în ochi”, usturime sau roșeață oculară este continuă, află care sunt cauzele și descoperă soluțiile.

Pentru orice întrebare ne puteți scrie în această secțiune.

De asemenea, nu ezitați să ne contactați la:

clienti@amdnobel.ro

0720.277.538

031.104.0016

Ochiul uscat – deșert pentru ochii noștri

Cauze și tratament pentru ochiul uscatDna. Dr. Oana Chiscoci, medic oftalmolog, ne va prezenta cele mai importante cauze și tratament pentru ochiul uscat. Pe Dna. Dr. Oana Chiscoci o puteți găsi la Clinica Profilaxis din Timișoara. De asemenea, puteți găsi aici întreg...

Vrei să scapi de ochelari?

Cum corectăm dioptriile?V-ați întrebat vreodată cum corectăm dioptriile? Una dintre metode este prin chirurgia refractivă laser. Dl. Dr. Dorin Nicula, medic primar oftalmolog, ne va oferi mai multe detalii. Pe dl. Dr. Dorin Nicula îl puteți găsi la Clinica Oculens,...

Blefarita – cauze, simptome și tratament

Ce este blefarita?Ce este blefarita și cum ne afectează vederea? Dna. Dr. Tatiana Tănase, medic oftalmolog, ne prezintă această disfuncție oculară. Mai jos puteți vizualiza întreg interviul, după cum v-am obișnuit, iar pentru a programa un consult oftalmologic, puteți...

Cataracta – tratament și recuperare

Cum se tratează cataracta?Dna. Dr. Raluca Iancu, medic primar oftalmolog, ne descrie cum se tratează cataracta și cât durează recuperarea. Dr. Iancu activează în cadrul Spitalului Universitar de Urgență București, având o experiență vastă în tratarea de glaucom și...

Chirurgia refractivă – beneficii, riscuri și precauții

Beneficii și riscuri în chirurgia refractivăCare sunt posibilele beneficii și riscuri în chirurgia refractivă? Află de la dna. Dr. Dana Preoteasa, medic primar oftalmolog la Spitalul de Oftalmologie Onioptic. Poți găsi aici interviul integral, în care se prezintă mai...

Cum știi că ochii sunt obosiți?

De ce ne obosesc ochii?Dna. Dr. Alina Gheorghe, medic oftalmolog, ne explică de ce ne obosesc ochii și cum putem preveni sau trata această stare de disconfort. Alina Gheorghe este reprezentantul României la European Board of Ophthalmology, face parte din echipa de...

Cauzele și tratamentul șalazionului

Cauzele și tratamentul șalazionuluiCare sunt cauzele și tratamentul șalazionului? Vine în ajutorul nostru și ne oferă un răspuns dna. Dr. Victoria Damian, medic specialist oftalmolog. Desigur, puteți găsi interviul integral cu dna. Dr. Victoria Damian, aici.Ce este...

Despre strabismul congenital

Riscurile și tratamentul strabismului congenitalAflă de la dna. Dr. Luminița Teodorescu, medic primar oftalmolog la Clinica Oftalmix SOP și formator în domeniul oftalmologiei, despre riscurile și tratamentul strabismului congenital. De asemenea, după cum te-am...

Conjunctivita alergică – o problemă recurentă? (Partea 2)

Tratamentul conjunctivitei alergice și igiena oculară În cea de-a doua parte a interviului cu Dna. Dr. Farah Constantin, aflăm mai multe despre tratamentul conjunctivitei alergice și igiena oculară corespunzătoare. Poți găsi aici partea a doua a interviului cu Dr....

De ce avem ochii obosiți?

Lacrimi artificiale pentru ochi obosițiAflă de la Dr. Sînziana Istrate, Asistent universitar la Facultatea de Medicină și Farmacie „Carol Davila”, medic primar oftalmolog la Clinica Bine și Clinica Optissima, de ce să folosim lacrimi artificiale pentru a ține sub...