Office eye syndrome – Kilometri întregi de ecrane!

O slujbă de birou este o muncă grea pentru ochii tăi: aceștia devin uscați de la privitul în monitor toată ziua. Aerul prea rece sau prea cald poate aduce, de asemenea, o povară suplimentară pe lângă toate celelalte, deoarece poate apărea usturimea sau senzația de arsură oculară mai mult decât de obicei! Dacă aveți #officeeyesyndrome s-ar putea să aveți unele dificultăți în a vedea clar din cauza inflamației.

Ameliorarea va veni dacă există condiții de mediu corect stabilite, cu niveluri de umiditate suficient de ridicate pentru ca nimeni să nu aibă probleme în a-și desfășura munca.Clipitul rar provoacă uscarea ochilor. Deși pare o mișcare minusculă, acest reflex de clipit are un scop important pentru sănătatea și bunăstarea noastră!

Cu regularitatea acestor „efecte de ștergător de parbriz” care apar în medie la fiecare 8 secunde, filmul lacrimal va fi reînnoit, ceea ce ajută la protecția împotriva oricăror amenințări potențiale, cum ar fi particulele de praf. Când ochii sunt uscați, încep să lăcrimeze. Acest lucru poate părea paradoxal, însă există o explicație foarte logică: din cauza clipitului mai puțin intens, particulele rămân în ochi, deoarece nu sunt „spălate” de lacrimi. Aceste corpuri străine agravează orice iritație deja existentă, așa că produceți mai mult lichid lacrimal (lacrimi), fără ca acest lucru să îmbunătățească lubrifierea, deoarece toate acestea se scurg direct, fără să ne facă nimic bun!

 

Atunci când te simți obosit, vederea ta poate fi încețoșată și distorsionată. Aceasta este una dintre cele mai frecvente cauze ale oboselii oculare – atunci când mușchii din fața retinei se contractă prea mult în timp ce se concentrează asupra unui obiect sau citesc un text care este departe de locul în care trebuie să se concentreze (ceea ce poate provoca o tensiune musculară inutilă).

Există, de asemenea, cazuri în care oamenii suferă de insomnie cronică; acest lucru îi determină să folosească ecranul calculatorului ca lumină de lucru și ca lumină de noapte, ceea ce nu este sănătos! Pentru a evita durerile de cap cauzate de utilizarea excesivă a oricăruia dintre aceste dispozitive fără pauze adecvate la fiecare oră.

Uscăciunea este o problemă serioasă care poate duce la mai multe complicații. De exemplu, bacteriile s-ar putea acumula cu ușurință și ar putea provoca conjunctivită.Cel mai bun mod de a vă relaxa ochii în timp ce lucrați „kilometri întregi” pe ecranul unui computer este să vă mișcați și să vă uitați la ceva diferit timp de doar cinci minute la fiecare oră.

Îndepărtați-vă pentru scurt timp privirea de la monitor, lăsați privirea să se plimbe prin cameră – chiar dacă puteți vedea ceea ce se află în față! În plus față de măsurile pe care le puteți lua, este indicat să folosiți picături lubrifiante pentru ochi în mod regulat.

Gama de produse HYLO EYE CARE® oferă diferite niveluri de intensitate pentru fiecare formă și gravitate a simptomelor: de la probleme ușoare și nepermanente, cum ar fi ochii obosiți sau stresați, care pot fi ameliorate cu Hylo COMOD ®, până la forme foarte severe, care pot fi tratate cu Hylo GEL®.

5 lucruri de știut despre filmul lacrimal

Ce sunt lacrimile? Dacă nici tu nu știi exact ce sunt lacrimile, îți lăsăm aici câteva informații...

Miokimia sau Zvâcnirea Involuntară a Pleoapelor

De ce mi se zbate ochiul?   Dacă și tu te-ai întrebat vreodată „De ce mi se zbate ochiul?”,...

7 meserii periculoase pentru ochii tăi

Siguranță pentru ochii tăi   Cum oferi o siguranță pentru ochii tăi la locul de muncă? Află...

Ambliopia sau ochiul leneș

Ce e ambliopia?   Află de la Dr. Mădălina Bîlha, medic specialist oftalmolog la Clinica...

Genele false și sănătatea ochilor

Cum se poartă genele false? Află și tu de la Dr. Lorena Cioracsim, medic oftalmolog, cum se poartă...

Beneficiile utilizării picăturilor pentru ochiul roșu

Lacrimi artificiale pentru ochiul roșuTu știi că poți folosi lacrimi artificiale pentru ochiul...

Distrofii corneene

Boli ale corneei Află mai multe despre cum poți să previi diverse boli ale corneei, sau distrofii...

Lentilele de contact moi, tu știi să le folosești corect?

Folosirea corectă a lentilelor de contact Află și tu de la Dna. Dr. Lorena Cioracsim, chirurg...

Cum ne demachiem?

Machiaj pentru ochi fericiți Cum ar trebui să aplicăm machiajul, pentru a nu influența sănătatea...

Lăcrimarea excesivă

De ce apare lăcrimarea excesivă?De ce apare lăcrimarea excesivă? Află de la Dna. Dr. Amelia Popa,...