Efectele adverse la purtarea lentilelor de contact

Efectele adverse la purtarea lentilelor de contact

Majoritatea oamenilor se gândesc la lentilele de contact ca la o modalitate sigură și convenabilă de a-și îmbunătăți vederea.

Și, în cea mai mare parte, au dreptate. Lentilele de contact sunt realizate dintr-un material moale și flexibil, care este sigur pentru ochi și poate fi purtat fără probleme timp de mulți ani.

Cu toate acestea, există câteva lucruri de care trebuie să țineți cont atunci când purtați lentile de contact. În primul rând, este important să le curățați în mod regulat pentru a preveni infecțiile.

În al doilea rând, nu ar trebui să dormiți niciodată cu lentilele, cu excepția cazului în care acestea sunt special concepute în acest scop.

Aveți grijă pe ce perioadă de timp le purtați

Purtarea lentilelor de contact pentru perioade lungi de timp poate avea unele consecințe grave. Unul dintre motive este că acestea blochează oxigenul către ochi. Atunci când le purtați noaptea, de exemplu, riscați să vă deteriorați corneea și chiar să orbiți. În plus, purtarea lentilelor pe termen lung poate duce, de asemenea, la uscăciunea ochilor, precum și la un risc crescut de infecții și alte probleme oculare. Din aceste motive, este important să urmați recomandările medicului dumneavoastră cu privire la frecvența și durata purtării lentilelor. Procedând astfel, veți contribui la asigurarea faptului că ochii dumneavoastră rămân sănătoși și fără potențiale probleme.

Aveți grijă cum le manevrați

Purtarea lentilelor de contact este o modalitate excelentă de a vă îmbunătăți vederea, dar este important să aveți grijă de lentilele dvs. în mod corespunzător pentru a evita infecțiile. Întotdeauna spălați-vă bine pe mâini înainte de a vă manipula lentilele și aveți grijă să nu le zgâriați cu unghiile. De asemenea, este important să folosiți o soluție specială pentru a vă curăța lentilele, mai degrabă decât apă de la robinet sau salivă. Urmând aceste sfaturi simple, vă puteți asigura că lentilele dumneavoastră de contact rămân curate și sigure.

Aveți grijă cum vă machiați

Folosirea machiajului este o modalitate excelentă de a vă pune în valoare frumusețea naturală, dar este important să fiți atenți atunci când folosiți produse de înfrumusețare în jurul ochilor. Mascara, fardul de ochi și eyelinerul pot fi iritante pentru ochi, așa că este important să nu împărțiți niciodată aceste produse cu alții. Dacă aveți ochii sensibili, optați pentru rimel rezistent la apă pentru a vă asigura că nu vă curge în ochi. În plus, fiți atentă la ordinea în care vă aplicați machiajul. Puneți-vă întotdeauna lentilele de contact înainte de a aplica orice fel de machiaj în jurul ochilor. Urmând aceste sfaturi simple, vă puteți bucura de purtarea machiajului fără să vă faceți griji că vă veți irita ochii.

Aveți grijă cum alegeți soluția de curatare.

Este important să fiți atenți atunci când alegeți o soluție pentru lentilele de contact. O soluție greșită poate deteriora lentilele și poate provoca iritații oculare. Există mai mulți factori care trebuie luați în considerare atunci când alegeți o soluție, cum ar fi tipul de material al lentilelor, perioada de timp în care le purtați și dacă aveți ochi sensibili. Dacă nu sunteți sigur ce soluție este potrivită pentru dumneavoastră, cereți sfatul optometristului dumneavoastră. Aceștia vă pot ajuta să găsiți o soluție care să vă păstreze lentilele curate și confortabile pe tot parcursul zilei.

Aveți grijă la ochii uscați

Folosirea excesivă sau incorectă a lentilelor de contact poate cauza uscarea ochilor, deoarece aceștia nu mai sunt capabili să preia oxigen. Aceasta poate fi o problemă în situații în care există puțină umiditate, cum ar fi în avion, sau atunci când folosiți antihistaminice sau consumați alcool. Pentru a vă lubrifia ochii folosiți Hylo Comod, ce protejează și îngrijește intens suprafața oculară, zi de zi.

Hylo Comod are un sistem unic, având integrate 15 componente, acesta rămânând steril în permanență, datorită valvelor de sterilitate de argint. Deși nu conține conservanți, inovația sistemului nu permite contaminarea conținutului la folosire.

Dacă ești aici pentru că te confrunți cu sindromul de ochi uscat și nu știi exact ce produs îți este potrivit, poți afla mai multe detalii despre cauze și simptome, mai jos.

Office eye syndrome

Dacă petreci ore în șir în fața ecranelor și resimți oboseală oculară, aici poți afla cauzele, simptomele și soluția adecvată.

Inflamație/ iritație a suprafeței oculare

Dacă te confrunți cu conjunctivite bacteriene, alergice sau ochi uscat, află aici despre cauze, simptome și soluții.

Răni/zgârieturi ale suprafeței oculare

Dacă au apărut eroziuni la nivelul suprafeței oculare și nu știi cum să scapi de acest disconfort, poți descoperii soluții, aici.

Ochi uscat sever & post-chirurgical

Dacă senzația de arsură, mâncărime, „nisip în ochi”, usturime sau roșeață oculară este continuă, află care sunt cauzele și descoperă soluțiile.

Ochi roșu post lezional

Dacă ați suferit leziuni oculare, keratite virale sau conjuntivite virale, poate vreți să descoperiți și o soluție pentru aceste probleme.

Pentru orice întrebare ne puteți scrie în această secțiune.

De asemenea, nu ezitați să ne contactați la:

clienti@amdnobel.ro

0720.277.538

031.104.0016

Clipitul

Clipitul   Clipitul se definește ca un fenomen complex și coordonat de închidere și deschidere a pleoapelor care poate fi profund afectat de diverși stimuli interni sau externi. Clipitul poate să fie complet sau incomplet. Un clipit complet implică mișcarea...

Ce înseamnă „nisipul în ochi”?

Ce înseamnă „nisipul în ochi”?   Termenul de „nisip în ochi” reprezintă relatarea pacientului ce se prezintă la medicul oftalmolog pentru disconfort ocular. Acesta este un simptom și mai putem întâlni: senzație de corp străin, arsuri, uscăciune, scăderea...

Câtă apă bei pe zi?

Câtă apă bei pe zi? Tuturor ni s-a spus că trebuie să bem opt pahare de apă pe zi pentru a ne menține sănătoși și hidratați. Dar de unde vine acest sfat? Potrivit celor mai mulți experți, regula celor opt pahare este mai mult o linie directoare decât o regulă strictă...

4 lucruri pe care trebuie să le știi despre ochiul uscat

4 lucruri pe care trebuie să le știi despre ochiul uscat Toată lumea s-a confruntat la un moment dat cu ochii uscați. Poate că ați fost într-o cameră plină de fum sau ați petrecut prea mult timp uitându-vă la un ecran. Oricare ar fi cauza, ochii uscați pot fi...

A venit vara. Ai grijă de ochii tăi!

A venit vara. Ai grijă de ochii tăi! Pe cât ne dorim un bronz frumos, pe atât de sănătos este să avem grijă nu doar de pielea noastră, cât și de ochii noștri. Aceștia sunt unele dintre cele mai sensibile organe din corpul nostru și sunt, de asemenea, foarte...

Efectele adverse la purtarea lentilelor de contact

Efectele adverse la purtarea lentilelor de contact Majoritatea oamenilor se gândesc la lentilele de contact ca la o modalitate sigură și convenabilă de a-și îmbunătăți vederea. Și, în cea mai mare parte, au dreptate. Lentilele de contact sunt realizate dintr-un...

Pilulele contraceptive și apariția ochiului uscat

Pilulele contraceptive și apariția ochiului uscat Contraceptivele au fost întotdeauna un subiect controversat în rândul femeilor, mai ales că există o mulțime de mituri despre ele, cum ar fi acela că duc la creșterea în greutate, tulburări menstruale etc. Cu toate...

Îmi lăcrimează ochii. Am nevoie de lacrimi artificiale?

Îmi lăcrimează ochii. Am nevoie de lacrimi artificiale? Ați observat vreodată că vă lăcrimează ochii fără un motiv aparent? Este un fenomen comun și există câteva cauze posibile. De exemplu, dacă vă aflați în aer liber într-o zi cu vânt, vântul vă poate face ochii să...

Protejează-ți ochii de lumina soarelui

Protejează-ți ochii de lumina soarelui A purta ochelari de soare nu înseamnă doar a arăta bine, ci și a îți proteja ochii de razele UV dăunătoare ale soarelui. De fapt, ochelarii de soare pot contribui, de asemenea, la îmbunătățirea vederii și la ameliorarea oboselii...

Alergiile oculare și părul de animale

Alergiile oculare și părul de animale Multe persoane suferă de alergii la părul de animale, în special la blană sau pene. Aceste alergii sunt rezultatul expunerii la firul de păr sau la particule mici de piele de animale. Există multe tipuri diferite de păr de...