Acidul hialuronic și ochiul uscat

Acidul hialuronic și ochiul uscat

Află beneficiile acidului hialuronic în tratarea ochiului uscat! 

Sindromul de ochi uscat poate avea efecte foarte neplăcute asupra vederii, generând o stare de disconfort accentuat la nivelul ochilor, precum și o scădere a performanței vizuale. În cazul în care rămâne netratat, acesta poate chiar să ducă la declanșarea unor boli sau afecțiuni severe, cu un impact puternic asupra calității vieții cotidiene.

Din fericire, sindromul de ochi uscat poate fi combătut cu succes cu ajutorul acidului hialuronic, un compus natural, accesibil și sigur, care va suplimenta filmul lacrimal al ochiului, ameliorând starea de disconfort a acestuia. 

Proprietățile deosebite cu care este înzestrat acidul hialuronic fac din el un ajutor eficient împotriva simptomelor de ochi uscat. Acesta are o contribuție importantă la reducerea sau chiar eliminarea efectelor negative ale sindromului de ochi uscat, precum și la prevenția declanșării altor afecțiuni de vedere. 

Simptomele sindromului de ochi uscat pot fi foarte supărătoare și persistente, ducând la o stare menținută de disconfort.

Astfel, acest sindrom poate cauza instalarea de mâncărimi, iritație și inflamație la nivelul ochilor, declanșând, de asemenea, înroșirea acestora. În plus, în numeroase cazuri, sindromul de ochi uscat va genera instalarea senzației de corp străin la nivelul ochiului, lucru care va accentua puternic starea de disconfort, întrucât va antrena ștergerea sau frecarea excesivă a ochiului, contribuind suplimentar la uscarea acestuia.

Cauzele și efectele negative ale sindromului de ochi uscat

Persoanele afectate de sindromul de ochi uscat sunt numeroase și foarte diversificate, această condiție putând afecta oameni de toate vârstele și profesiile.

Cu toate acestea, printre cauzele principale ale sindromului de ochi uscat se numără vârsta, mediul de viață, dieta sau intervențiile chirurgicale oftalmologice.

În unele cazuri, chiar și medicația poate conduce la declanșarea sindromului de ochi uscat, lucru care face ca această afecțiune să fie una foarte comună în rândul populației generale. 

Uscarea ochiului se datorează, în primul rând, apariției unei disfuncții a filmului lacrimal, atunci când acesta nu mai reușește să asigure o umiditate corespunzătoare la nivelul ochiului.

În consecință, stratul de apă, lipide, mucus și molecule cu rol antimicrobian care formează filmul lacrimal se subțiază, iar gradul de protecție conferit ochiului scade. 

Cum este și de așteptat, această reducție a filmului lacrimal conduce în mod inevitabil la instalarea senzației de mâncărime, iritație sau inflamație și chiar la formarea unor micro leziuni la nivelul ochiului, lucru ce accentuează și mai mult starea de disconfort ocular.

Mai mult, această condiție induce o stare de vulnerabilitate la nivelul ochiului, crescând gradul său de expunere la alergii, infecții sau alte afecțiuni.

Proprietățile și beneficiile acidului hialuronic

Utilizarea de acid hialuronic se numără cu siguranță printre cele mai eficiente metode de a contracara efectele sindromului de ochi uscat, împreună cu o dietă echilibrată și un stil de viață sănătos.

Acest compus poate fi întâlnit în numeroase zone ale organismului, unde este sintetizat în mod natural pentru a îmbunătăți nivelul de hidratare. Astfel, putem întâlni acid hialuronic în piele, articulații, precum și în interiorul ochilor. Oriunde se găsește, acesta are rolul de a menține un nivel optim de umiditate. 

Spre deosebire de alți compuși, acidul hialuronic are proprietatea deosebită de a reține umezeala într-un mod foarte eficient; mai precis, acidul hialuronic poate reține de 1000 de ori greutatea sa în apă, lucru care îl face un umectant foarte puternic, perfect pentru a asigura cei mai buni parametri de umiditate în filmul lacrimal. 

De asemenea, acidul hialuronic are rolul de a stabiliza filmul lacrimal, transformându-l într-un veritabil scut împotriva alergenilor, bacteriilor și razelor ultraviolete și asigurând astfel protecția ochiului împotriva unei largi diversități de afecțiuni de vedere. 

Nu în ultimul rând, acidul hialuronic are capacitatea de a stimula și accelera procesul de vindecare al rănilor, zgârieturilor sau micro leziunilor de la nivelul ochiului, sprijinind proliferarea celulelor epiteliale din țesutul ocular.

Această proprietate face ca acidul hialuronic să fie un ajutor eficient și pentru susținerea procesului de vindecare postoperator, lucru valabil în special pentru persoanele care au trecut printr-o intervenție chirurgicală oftalmologică.

Protejează-ți ochii de simptomele ochiului uscat. Alege lacrimile artificiale cu acid hialuronic din gama Hylo!

Află mai mult!  

Dacă ești aici pentru că te confrunți cu sindromul de ochi uscat și nu știi exact ce produs îți este potrivit, poți afla mai multe detalii despre cauze și simptome, mai jos.

Office eye syndrome

Dacă petreci ore în șir în fața ecranelor și resimți oboseală oculară, aici poți afla cauzele, simptomele și soluția adecvată.

Inflamație/ iritație a suprafeței oculare

Dacă te confrunți cu conjunctivite bacteriene, alergice sau ochi uscat, află aici despre cauze, simptome și soluții.

Răni/zgârieturi ale suprafeței oculare

Dacă au apărut eroziuni la nivelul suprafeței oculare și nu știi cum să scapi de acest disconfort, poți descoperii soluții, aici.

Ochi uscat sever & post-chirurgical

Dacă senzația de arsură, mâncărime, „nisip în ochi”, usturime sau roșeață oculară este continuă, află care sunt cauzele și descoperă soluțiile.

Pentru orice întrebare ne puteți scrie în această secțiune.

De asemenea, nu ezitați să ne contactați la:

clienti@amdnobel.ro

0720.277.538

031.104.0016

Ochiul uscat – deșert pentru ochii noștri

Cauze și tratament pentru ochiul uscatDna. Dr. Oana Chiscoci, medic oftalmolog, ne va prezenta cele mai importante cauze și tratament pentru ochiul uscat. Pe Dna. Dr. Oana Chiscoci o puteți găsi la Clinica Profilaxis din Timișoara. De asemenea, puteți găsi aici întreg...

Vrei să scapi de ochelari?

Cum corectăm dioptriile?V-ați întrebat vreodată cum corectăm dioptriile? Una dintre metode este prin chirurgia refractivă laser. Dl. Dr. Dorin Nicula, medic primar oftalmolog, ne va oferi mai multe detalii. Pe dl. Dr. Dorin Nicula îl puteți găsi la Clinica Oculens,...

Blefarita – cauze, simptome și tratament

Ce este blefarita?Ce este blefarita și cum ne afectează vederea? Dna. Dr. Tatiana Tănase, medic oftalmolog, ne prezintă această disfuncție oculară. Mai jos puteți vizualiza întreg interviul, după cum v-am obișnuit, iar pentru a programa un consult oftalmologic, puteți...

Cataracta – tratament și recuperare

Cum se tratează cataracta?Dna. Dr. Raluca Iancu, medic primar oftalmolog, ne descrie cum se tratează cataracta și cât durează recuperarea. Dr. Iancu activează în cadrul Spitalului Universitar de Urgență București, având o experiență vastă în tratarea de glaucom și...

Chirurgia refractivă – beneficii, riscuri și precauții

Beneficii și riscuri în chirurgia refractivăCare sunt posibilele beneficii și riscuri în chirurgia refractivă? Află de la dna. Dr. Dana Preoteasa, medic primar oftalmolog la Spitalul de Oftalmologie Onioptic. Poți găsi aici interviul integral, în care se prezintă mai...

Cum știi că ochii sunt obosiți?

De ce ne obosesc ochii?Dna. Dr. Alina Gheorghe, medic oftalmolog, ne explică de ce ne obosesc ochii și cum putem preveni sau trata această stare de disconfort. Alina Gheorghe este reprezentantul României la European Board of Ophthalmology, face parte din echipa de...

Cauzele și tratamentul șalazionului

Cauzele și tratamentul șalazionuluiCare sunt cauzele și tratamentul șalazionului? Vine în ajutorul nostru și ne oferă un răspuns dna. Dr. Victoria Damian, medic specialist oftalmolog. Desigur, puteți găsi interviul integral cu dna. Dr. Victoria Damian, aici.Ce este...

Despre strabismul congenital

Riscurile și tratamentul strabismului congenitalAflă de la dna. Dr. Luminița Teodorescu, medic primar oftalmolog la Clinica Oftalmix SOP și formator în domeniul oftalmologiei, despre riscurile și tratamentul strabismului congenital. De asemenea, după cum te-am...

Conjunctivita alergică – o problemă recurentă? (Partea 2)

Tratamentul conjunctivitei alergice și igiena oculară În cea de-a doua parte a interviului cu Dna. Dr. Farah Constantin, aflăm mai multe despre tratamentul conjunctivitei alergice și igiena oculară corespunzătoare. Poți găsi aici partea a doua a interviului cu Dr....

De ce avem ochii obosiți?

Lacrimi artificiale pentru ochi obosițiAflă de la Dr. Sînziana Istrate, Asistent universitar la Facultatea de Medicină și Farmacie „Carol Davila”, medic primar oftalmolog la Clinica Bine și Clinica Optissima, de ce să folosim lacrimi artificiale pentru a ține sub...