Acidul hialuronic și ochiul uscat

Acidul hialuronic și ochiul uscat

Află beneficiile acidului hialuronic în tratarea ochiului uscat! 

Sindromul de ochi uscat poate avea efecte foarte neplăcute asupra vederii, generând o stare de disconfort accentuat la nivelul ochilor, precum și o scădere a performanței vizuale. În cazul în care rămâne netratat, acesta poate chiar să ducă la declanșarea unor boli sau afecțiuni severe, cu un impact puternic asupra calității vieții cotidiene.

Din fericire, sindromul de ochi uscat poate fi combătut cu succes cu ajutorul acidului hialuronic, un compus natural, accesibil și sigur, care va suplimenta filmul lacrimal al ochiului, ameliorând starea de disconfort a acestuia. 

Proprietățile deosebite cu care este înzestrat acidul hialuronic fac din el un ajutor eficient împotriva simptomelor de ochi uscat. Acesta are o contribuție importantă la reducerea sau chiar eliminarea efectelor negative ale sindromului de ochi uscat, precum și la prevenția declanșării altor afecțiuni de vedere. 

Simptomele sindromului de ochi uscat pot fi foarte supărătoare și persistente, ducând la o stare menținută de disconfort.

Astfel, acest sindrom poate cauza instalarea de mâncărimi, iritație și inflamație la nivelul ochilor, declanșând, de asemenea, înroșirea acestora. În plus, în numeroase cazuri, sindromul de ochi uscat va genera instalarea senzației de corp străin la nivelul ochiului, lucru care va accentua puternic starea de disconfort, întrucât va antrena ștergerea sau frecarea excesivă a ochiului, contribuind suplimentar la uscarea acestuia.

Cauzele și efectele negative ale sindromului de ochi uscat

Persoanele afectate de sindromul de ochi uscat sunt numeroase și foarte diversificate, această condiție putând afecta oameni de toate vârstele și profesiile.

Cu toate acestea, printre cauzele principale ale sindromului de ochi uscat se numără vârsta, mediul de viață, dieta sau intervențiile chirurgicale oftalmologice.

În unele cazuri, chiar și medicația poate conduce la declanșarea sindromului de ochi uscat, lucru care face ca această afecțiune să fie una foarte comună în rândul populației generale. 

Uscarea ochiului se datorează, în primul rând, apariției unei disfuncții a filmului lacrimal, atunci când acesta nu mai reușește să asigure o umiditate corespunzătoare la nivelul ochiului.

În consecință, stratul de apă, lipide, mucus și molecule cu rol antimicrobian care formează filmul lacrimal se subțiază, iar gradul de protecție conferit ochiului scade. 

Cum este și de așteptat, această reducție a filmului lacrimal conduce în mod inevitabil la instalarea senzației de mâncărime, iritație sau inflamație și chiar la formarea unor micro leziuni la nivelul ochiului, lucru ce accentuează și mai mult starea de disconfort ocular.

Mai mult, această condiție induce o stare de vulnerabilitate la nivelul ochiului, crescând gradul său de expunere la alergii, infecții sau alte afecțiuni.

Proprietățile și beneficiile acidului hialuronic

Utilizarea de acid hialuronic se numără cu siguranță printre cele mai eficiente metode de a contracara efectele sindromului de ochi uscat, împreună cu o dietă echilibrată și un stil de viață sănătos.

Acest compus poate fi întâlnit în numeroase zone ale organismului, unde este sintetizat în mod natural pentru a îmbunătăți nivelul de hidratare. Astfel, putem întâlni acid hialuronic în piele, articulații, precum și în interiorul ochilor. Oriunde se găsește, acesta are rolul de a menține un nivel optim de umiditate. 

Spre deosebire de alți compuși, acidul hialuronic are proprietatea deosebită de a reține umezeala într-un mod foarte eficient; mai precis, acidul hialuronic poate reține de 1000 de ori greutatea sa în apă, lucru care îl face un umectant foarte puternic, perfect pentru a asigura cei mai buni parametri de umiditate în filmul lacrimal. 

De asemenea, acidul hialuronic are rolul de a stabiliza filmul lacrimal, transformându-l într-un veritabil scut împotriva alergenilor, bacteriilor și razelor ultraviolete și asigurând astfel protecția ochiului împotriva unei largi diversități de afecțiuni de vedere. 

Nu în ultimul rând, acidul hialuronic are capacitatea de a stimula și accelera procesul de vindecare al rănilor, zgârieturilor sau micro leziunilor de la nivelul ochiului, sprijinind proliferarea celulelor epiteliale din țesutul ocular.

Această proprietate face ca acidul hialuronic să fie un ajutor eficient și pentru susținerea procesului de vindecare postoperator, lucru valabil în special pentru persoanele care au trecut printr-o intervenție chirurgicală oftalmologică.

Protejează-ți ochii de simptomele ochiului uscat. Alege lacrimile artificiale cu acid hialuronic din gama Hylo!

Află mai mult!  

Dacă ești aici pentru că te confrunți cu sindromul de ochi uscat și nu știi exact ce produs îți este potrivit, poți afla mai multe detalii despre cauze și simptome, mai jos.

Office eye syndrome

Dacă petreci ore în șir în fața ecranelor și resimți oboseală oculară, aici poți afla cauzele, simptomele și soluția adecvată.

Inflamație/ iritație a suprafeței oculare

Dacă te confrunți cu conjunctivite bacteriene, alergice sau ochi uscat, află aici despre cauze, simptome și soluții.

Răni/zgârieturi ale suprafeței oculare

Dacă au apărut eroziuni la nivelul suprafeței oculare și nu știi cum să scapi de acest disconfort, poți descoperii soluții, aici.

Ochi uscat sever & post-chirurgical

Dacă senzația de arsură, mâncărime, „nisip în ochi”, usturime sau roșeață oculară este continuă, află care sunt cauzele și descoperă soluțiile.

Pentru orice întrebare ne puteți scrie în această secțiune.

De asemenea, nu ezitați să ne contactați la:

clienti@amdnobel.ro

0720.277.538

031.104.0016

Niciodată prea mic pentru un consult oftalmologic (Partea III/V)

În partea a treia a articolului aflăm de la doamna dr. Daniela Cioplean cum se manifestă bolile oftalmologice la copii și la ce trebuie să fie atenți părinții.  Dacă vrei să vizualizezi interviul integral, îți lăsăm link aici.Î: CE SE RECOMANDĂ ÎN ACEST CAZ?  BOLILE...

Niciodată prea mic pentru un consult oftalmologic (Partea II/V)

Niciodată prea mic pentru un consult oftalmologic (Partea II/V)În partea a doua din interviul cu Dna. Dr. Daniela Cioplean vom afla dacă bolile oftalmologice se pot moșteni de la părinți la copii.  Îți lăsăm aici link unde poți găsi interviul în întregime.Î: CE SE...

Acidul hialuronic și ochiul uscat

Acidul hialuronic și ochiul uscatAflă beneficiile acidului hialuronic în tratarea ochiului uscat!  Sindromul de ochi uscat poate avea efecte foarte neplăcute asupra vederii, generând o stare de disconfort accentuat la nivelul ochilor, precum și o scădere a...

Niciodată prea mic pentru un consult oftalmologic (Partea I/V)

NICIODATĂ PREA MIC PENTRU UN CONSULT OFTALMOLOGIC (I/IV)Află despre necesitatea unui control oftalmologic timpuriu, de la medicul primar oftalmolog Daniela Cioplean.Î: Cine sunt?R: Sunt medic oftalmo-pediatru. Oftalmo-pediatria este o noțiune care a pătruns relativ...

Totul despre lacrimile artificiale cu acid hialuronic cu greutate moleculară mare

Totul despre lacrimile artificiale cu acid hialuronic cu greutate moleculară mareBeneficiile acidului hialuronic la nivelul pielii sunt larg cunoscute, însă este mai puțin știut faptul că acesta are efecte deosebit de favorabile și pentru ochi. Atunci când folosești...

Ce e bine să știi despre lacrimile artificiale pentru ochiul umflat și roșu

Ce e bine să știi despre lacrimile artificiale pentru ochiul umflat și roșuRoșeața oculară și umflătura pielii din zona ochiului denotă prezența unui proces inflamatoriu. Indiferent de cauzele care stau la baza apariției acestuia, lacrimile artificiale îți pot fi de...

Arta de a clipi

ARTA DE A CLIPIClipitul este esențial pentru vederea optimă.Rolul clipitului pentru o vedere optimăDeși poate părea un gest banal, clipitul este o parte importantă a rutinei de îngrijire a ochilor. Cu toții clipim, dar de ce facem asta și de ce aduce acest mic gest...

Cri-cri-cri, toamnă gri, iar ai adus alergii!

Cri-cri-cri, toamnă gri, iar ai adus alergii! Toamna este sezonul alergiilor. Odată cu venirea toamnei, în viețile noastre își fac loc nu numai puloverele călduroase și latte-urile cu aromă de dovleac, cât și bine cunoscutele alergii. Deși anotimpul consacrat...

7 tulburări de vedere care necesită consult oftalmologic

Majoritatea oamenilor se confruntă la un moment dat în viață cu tulburări de vedere. Din fericire, în multe situații nu este ceva grav și un tratament aplicat la timp, chiar la birou sau acasă, poate rezolva problema tulburării de vedere. Însă, dacă problema nu...

Nisip în ochi

“Boala ochiului uscat” sau “Sindromul de ochi uscat” reprezintă o boală multifactorială a suprafeței oculare, caracterizată printr-o producție deficitară de lacrimi și/sau o evaporare excesivă a lacrimilor, care duce la pierderea homeostaziei filmului lacrimal. 8...