Cum știi că ochii sunt obosiți?

De ce ne obosesc ochii?

Dna. Dr. Alina Gheorghe, medic oftalmolog, ne explică de ce ne obosesc ochii și cum putem preveni sau trata această stare de disconfort.

Alina Gheorghe este reprezentantul României la European Board of Ophthalmology, face parte din echipa de transplant și predă la Universitatea de Medicină și Farmacie „Dr. Carol Davila” din București.

Ca întotdeauna puteți găsi interviul integral aici.

De asemenea, puteți găsi mai multe detalii despre dna. Dr. Alina Gheorghe, cu un simplu click aici.

Când trebuie să fim atenți la ochii obosiți?

Este un lucru bine știut că oboseala se răsfrânge asupra întregului corp, inclusiv a ochilor. Atunci când ochii sunt obosiți, se înroșesc, ne ustură sau ne dor.

Acest lucru se întâmplă din cauza faptului că filmul lacrimal nu mai este de o calitate optimă sau nu mai este în cantitate suficientă.

Filmul lacrimal este responsabil de hrănirea și oxigenarea ochilor, iar atunci când acesta este supus la stres, își pierde din proprietăți.

Ochii obosiți ne transmit că poate este nevoie de o schimbare, sau mai degrabă, o educare, a stilului nostru de viață, așa că ar trebui să acordăm o deosebită atenție acestei stări.

Ori de câte ori când începem să acuzăm simptome de ochi obosiți, ar trebui să ne acordăm pauze de la lucrul cotidian.

Când apar ochii obosiți?

Ochii obosiți apar de fiecare dată când clipim mai rar, când avem acțiuni ce necesită atenția și concentrarea noastră, fie că vorbim de lucru făcut de aproape, de condus, de scris.

Acest fenomen a început să se observe din ce în ce mai des, în conformitate cu stilul nostru de viață.

Ochii obosiți pot fi observați mai cu seamă seara, după o zi de lucru, atunci când simptomele nu mai pot fi ameliorate.

Cu toate acestea, ochii obosiți pot apărea în orice moment al zilei, atunci când ne concentrăm și clipim mai rar.

Ce rol are acidul hialuronic pentru ochii obosiți?

Acidul hialuronic are un rol benefic oriunde în organismul nostru, fie că e vorba de piele, articulații sau chiar ochi.

Iar atunci când ne referim la ochi, ne referim atât la corpul vitros (adică partea interioară a ochiului), cât și la suprafața oculară (mai precis, filmul lacrimal).

Tocmai de aceea, în ultimii 25 de ani s-au dezvoltat lacrimi artificiale pe bază de acid hialuronic.

Acest acid hialuronic are rol benefic în hidratarea ochilor, printr-o mai bună legare a moleculelor de apă.

De asemenea, are proprietăți anti-inflamatoare și este un bun transportor al vitaminelor, necesare pentru o hrănire optimă a suprafeței oculare.

Se recomandă folosirea de lacrimi artificiale ce conțin acid hialuronic cu greutate moleculară mare.

Acesta păstrează cel mai bine echilibrul vâscozității filmului lacrimal și păstrează un grad optim de hidratare a suprafeței oculare.

Altfel spus, acidul hialuronic cu greutate moleculară mare din compoziția lacrimilor artificiale ne ajută ochii să fie mai limpezi și mai odihniți.

Poate ajuta folosirea de lacrimi artificiale?

Conform dnei. Dr. Alina Gheorghe: „De fiecare dată când avem ochi obosiți, înroșiți, când ne ustură, când ne mănâncă și când ne dor, când avem fenomene tranzitorii de ceață este bine să folosim lacrimi artificiale.”

Bineînțeles, lacrimile artificiale ar trebui folosite în conformitate cu prescripția medicului oftalmolog.

Gama Hylo are în compoziția sa acid hialuronic cu greutate moleculară mare, ce asigură o hidratare corespunzătoare a suprafeței oculare.

Dacă ești aici pentru că te confrunți cu sindromul de ochi uscat și nu știi exact ce produs îți este potrivit, poți afla mai multe detalii despre cauze și simptome, mai jos.

Office eye syndrome

Dacă petreci ore în șir în fața ecranelor și resimți oboseală oculară, aici poți afla cauzele, simptomele și soluția adecvată.

Inflamație/ iritație a suprafeței oculare

Dacă te confrunți cu conjunctivite bacteriene, alergice sau ochi uscat, află aici despre cauze, simptome și soluții.

Răni/zgârieturi ale suprafeței oculare

Dacă au apărut eroziuni la nivelul suprafeței oculare și nu știi cum să scapi de acest disconfort, poți descoperii soluții, aici.

Ochi uscat sever & post-chirurgical

Dacă senzația de arsură, mâncărime, „nisip în ochi”, usturime sau roșeață oculară este continuă, află care sunt cauzele și descoperă soluțiile.

Pentru orice întrebare ne puteți scrie în această secțiune.

De asemenea, nu ezitați să ne contactați la:

clienti@amdnobel.ro

0720.277.538

031.104.0016

Ochiul uscat – deșert pentru ochii noștri

Cauze și tratament pentru ochiul uscatDna. Dr. Oana Chiscoci, medic oftalmolog, ne va prezenta cele mai importante cauze și tratament pentru ochiul uscat. Pe Dna. Dr. Oana Chiscoci o puteți găsi la Clinica Profilaxis din Timișoara. De asemenea, puteți găsi aici întreg...

Vrei să scapi de ochelari?

Cum corectăm dioptriile?V-ați întrebat vreodată cum corectăm dioptriile? Una dintre metode este prin chirurgia refractivă laser. Dl. Dr. Dorin Nicula, medic primar oftalmolog, ne va oferi mai multe detalii. Pe dl. Dr. Dorin Nicula îl puteți găsi la Clinica Oculens,...

Blefarita – cauze, simptome și tratament

Ce este blefarita?Ce este blefarita și cum ne afectează vederea? Dna. Dr. Tatiana Tănase, medic oftalmolog, ne prezintă această disfuncție oculară. Mai jos puteți vizualiza întreg interviul, după cum v-am obișnuit, iar pentru a programa un consult oftalmologic, puteți...

Cataracta – tratament și recuperare

Cum se tratează cataracta?Dna. Dr. Raluca Iancu, medic primar oftalmolog, ne descrie cum se tratează cataracta și cât durează recuperarea. Dr. Iancu activează în cadrul Spitalului Universitar de Urgență București, având o experiență vastă în tratarea de glaucom și...

Chirurgia refractivă – beneficii, riscuri și precauții

Beneficii și riscuri în chirurgia refractivăCare sunt posibilele beneficii și riscuri în chirurgia refractivă? Află de la dna. Dr. Dana Preoteasa, medic primar oftalmolog la Spitalul de Oftalmologie Onioptic. Poți găsi aici interviul integral, în care se prezintă mai...

Cum știi că ochii sunt obosiți?

De ce ne obosesc ochii?Dna. Dr. Alina Gheorghe, medic oftalmolog, ne explică de ce ne obosesc ochii și cum putem preveni sau trata această stare de disconfort. Alina Gheorghe este reprezentantul României la European Board of Ophthalmology, face parte din echipa de...

Cauzele și tratamentul șalazionului

Cauzele și tratamentul șalazionuluiCare sunt cauzele și tratamentul șalazionului? Vine în ajutorul nostru și ne oferă un răspuns dna. Dr. Victoria Damian, medic specialist oftalmolog. Desigur, puteți găsi interviul integral cu dna. Dr. Victoria Damian, aici.Ce este...

Despre strabismul congenital

Riscurile și tratamentul strabismului congenitalAflă de la dna. Dr. Luminița Teodorescu, medic primar oftalmolog la Clinica Oftalmix SOP și formator în domeniul oftalmologiei, despre riscurile și tratamentul strabismului congenital. De asemenea, după cum te-am...

Conjunctivita alergică – o problemă recurentă? (Partea 2)

Tratamentul conjunctivitei alergice și igiena oculară În cea de-a doua parte a interviului cu Dna. Dr. Farah Constantin, aflăm mai multe despre tratamentul conjunctivitei alergice și igiena oculară corespunzătoare. Poți găsi aici partea a doua a interviului cu Dr....

De ce avem ochii obosiți?

Lacrimi artificiale pentru ochi obosițiAflă de la Dr. Sînziana Istrate, Asistent universitar la Facultatea de Medicină și Farmacie „Carol Davila”, medic primar oftalmolog la Clinica Bine și Clinica Optissima, de ce să folosim lacrimi artificiale pentru a ține sub...