7 meserii periculoase pentru ochii tăi

Siguranță pentru ochii tăi

 

Cum oferi o siguranță pentru ochii tăi la locul de muncă? Află care sunt cele mai riscante job-uri pentru sănătatea ochilor.

 

Protejează-ți ochii!

 

Viața profesională aduce cu sine provocări diverse, iar un aspect adesea neglijat este impactul asupra sănătății ochilor. Anumite meserii pot expune ochii la riscuri semnificative, de la cornee zgâriată până la expunere la lumină intensă și pericole pentru retină. Iată câteva dintre cele mai periculoase meserii pentru ochii tăi:

 

1. Constructori și Muncitori în Construcții

 

Activitățile de construcții implică deseori utilizarea uneltelor și materialelor care pot genera particule fine de lemn, metal sau beton, precum și la riscul de a fi loviți de obiecte aflate în mișcare. Purtați întotdeauna echipament de protecție, cum ar fi ochelarii de protecție, pentru a preveni zgârieturile la nivelul suprafeței oculare. Dacă aveți senzația de corp străin în ochi sau nisip în ochi, recomandarea este să mergeți la un consult oftalmologic, pentru a nu risca să zgâriați corneea.

 

2. Lucrători în Industria Metalurgică

 

Oamenii care lucrează cu metale pot fi expuși la scântei, fragmente metalice și substanțe chimice agresive. Ochelarii de protecție sunt esențiali pentru a preveni rănile oculare și a proteja împotriva expunerii la substanțe nocive. Câteva semnale de alarmă care ar putea să vă indice prezența unei zgârieturi la nivelul ochiului sunt ochii roșii, usturime, lăcrimare excesivă sau senzație de corp străin. Dacă prezentați unul dintre aceste simptome, este esențial să mergeți la un consult oftalmologic, pentru a evita complicațiile.

 

3. Lucrători în Industria Chimică

 

Manipularea substanțelor chimice pot fi deosebit de periculoase, prezentând riscuri mari pentru sănătatea ochilor. Substanțele chimice pot provoca arsuri oculare și leziuni permanente. Ochelarii de protecție specializați sunt esențiali pentru siguranța ochilor.

 

4. Electricieni

 

Electricienii lucrează cu energie electrică și fire expuse, ceea ce poate pune ochii în pericol. Riscul de electrocutare și expunerea la scântei sunt amenințări serioase pentru ochii persoanelor din acest domeniu.

 

Siguranță pentru ochi

5. Lăcătuși și Sudori

 

Activitățile care implică sudură sau lucrul cu materiale fierbinți pot genera lumină intensă, care poate afecta retina. Utilizați echipament de protecție, cum ar fi măști de sudură, pentru a preveni leziunile oculare cauzate de lumina puternică sau de scântei. În caz cotnrar, lucrul fără echipament de protecție poate duce la zgârieturi și leziuni ale suprafeței oculare și chiar la apariția fotofobiei.

 

6. Lucrători în Agricultură

 

Folosirea mașinilor agricole, expunerea la praf și substanțe chimice agricole reprezintă riscuri pentru ochi. Ochelarii de protecție și măștile de praf sunt esențiale pentru protecția ochilor în agricultură.

 

7. Medici și Asistenți Medicali

 

În domeniul sănătății, riscurile ce pot apărea sunt mai puțin legate de traume de contact sau de fragmente care pot ajunge în ochi, și mai mult despre infecțiile virale și bacteriene ce pot fi contractate la nivelul ochilor. Infecțiile pot apărea ca urmare a expunerii la diverse fluide corporale. Chiar și medicii dentiști pot fi expuși la riscuri, tocmai de aceea se recomandă purtarea echipamentului de protecție, în timpul fiecărui tratament al pacientului.

În orice mediu de lucru expus la riscuri pentru ochi, este crucial să se acorde atenție măsurilor de siguranță și să se utilizeze echipamentul de protecție adecvat pentru a menține vederea sănătoasă și funcțională pe termen lung.

De asemenea, lacrimile artificiale cu acid hialuronic cu greutate moleculară mare sunt un aliat de nădejde pentru menținerea confortului ocular.

Hylo Care îmbină beneficiile acidului hialuronic cu cele ale dexpantenolului, pentru ca ochii tăi să fie mereu în cea mai bună formă!

Hemoragia subconjunctivală

Pată roșie în ochi   Dacă ai avut vreodată o pată roșie în ochi, află acum ce reprezintă și...

De ce să spunem „NU” genelor false?

Genele false dăunează ochilor?   Te-ai întrebat vreodată dacă genele false dăunează ochilor?...

Regulamentul concursului „Hylo – Adevărat sau Fals”

Regulamentul concursului AMD NOBEL PHARMACEUTICAL SRL „Hylo – Adevărat sau Fals”    ...

Epilarea definitivă cu laser, o revoluție în cosmetologie sau o cauză de afectare oculară?

Epilarea laser afectează vederea?   Află și tu, de la un medic oftalmolog, dacă epilarea...

Plângi în timp ce mănânci?

Sindromul lacrimilor de crocodil   Ai mai auzit până acum de sindromul lacrimilor de...

Înotul cu lentilele de contact și igiena acestora

Apa și lentilele de contact   Apa și lentilele de contact fac casă bună împreună? Află de la...

„M-a tras Curentul” – Între Mit și Realitate

M-a tras curentul la ochi   Ce să fac atunci când m-a tras curentul la ochi? Oare este...

5 lucruri de știut despre filmul lacrimal

Ce sunt lacrimile? Dacă nici tu nu știi exact ce sunt lacrimile, îți lăsăm aici câteva informații...

Miokimia sau Zvâcnirea Involuntară a Pleoapelor

De ce mi se zbate ochiul?   Dacă și tu te-ai întrebat vreodată „De ce mi se zbate ochiul?”,...

Ambliopia sau ochiul leneș

Ce e ambliopia?   Află de la Dr. Mădălina Bîlha, medic specialist oftalmolog la Clinica...