Conjunctivita alergică – o problemă recurentă?

Cum ținem sub control conjunctivita alergică?

Conjunctivita alergică este o afecțiune oculară destul de des întâlnită în țara noastră, indiferent de categoria de vârstă sau gen. Aceasta se manifestă prin lăcrimare excesivă, prurit, senzație de corp străin în ochi și uneori edem palpebral, adică pleoape umflate.

Cum o ținem sub control? Ne răspunde Dna. Dr. Farah Constantin, de la Clinica Alfa Oculus Medical.

De asemenea, poți viziona interviul integral cu Dna. Dr. Farah Constantin, aici.

Este conjunctivita alergică o problemă recurentă?

Conform Dnei. Dr. Constantin, trăim într-un mediu cu foarte multe impurități din atmosferă, începând de la nisip până la praf și impurități.

Mediul acesta este foarte propice conjunctivitei alergice, care este destul de frecventă în zona noastră, în special primăvara și toamna.

Această conjunctivită alergică, de fapt, reprezintă manifestarea reacției alergice la diverși alergeni. precum poluarea din mediul extern, praful, mucegaiurile și părul de animale.

Acești factori provoacă o reacție atât la nivelul mucoasei nazale, cât și la nivelul ochilor.

Referitor la ambrozie, aceasta reprezintă o amenințare reală, dar și un trend. Poate părea mai ușor să dai vina pe ceva ce este în trend, decât pe un lucru așa banal cum este praful sau mucegaiul.

Ce facem în caz de conjunctivită alergică?

Un prim pas în tratarea conjunctivitei alergice este evitarea contactului cu alergenul respectiv. Ideal ar fi să fie cunoscut acest alergen pentru a fi îndepărtat.

Un alt lucru esențial de care trebuie să ținem cont este acela de a nu ne duce mâna la ochi, pentru că de cele mai multe ori mâinile sunt murdare, iar conjunctivita se poate complica, se poate suprainfecta.

În aceste situații vor apărea secrețiile, care nu mai sunt secreții lacrimale, lacrimile nu mai sunt curate, sunt mucoase sau mucopurulente, adică lipesc genele și creează o stare de disconfort.

Este bine de știut că nu trebuie să se panseze acești ochi pentru a nu menține aceste secreții pe ochi. întrucât ele, într-un mediu cald ținut prin pansament, „dospesc” acești microbi, e ca și cum ai pune drojdie în aluat.

De asemenea, în aceste situații nu trebuie să se folosească substanțele vasoconstrictoare. Sunt foarte mulți pacienți care apelează la colirurile (picături oftalmice) care doar albesc ochiul, însă nu elimină cauza.

Astfel, ei ajung să trăiască într-un cerc vicios, în care usucă suprafața oculară și determină complicații pe termen lung, aceste coliruri având doar efect de moment.

Află și tu mai multe despre Hylo Dual, ce îmbină beneficiile acidului hialuronic cu greutate moleculară mare și ale ectoinei, indicat împotriva tuturor iritanților oculari din mediu.

Dacă ești aici pentru că te confrunți cu sindromul de ochi uscat și nu știi exact ce produs îți este potrivit, poți afla mai multe detalii despre cauze și simptome, mai jos.

Office eye syndrome

Dacă petreci ore în șir în fața ecranelor și resimți oboseală oculară, aici poți afla cauzele, simptomele și soluția adecvată.

Inflamație/ iritație a suprafeței oculare

Dacă te confrunți cu conjunctivite bacteriene, alergice sau ochi uscat, află aici despre cauze, simptome și soluții.

Răni/zgârieturi ale suprafeței oculare

Dacă au apărut eroziuni la nivelul suprafeței oculare și nu știi cum să scapi de acest disconfort, poți descoperii soluții, aici.

Ochi uscat sever & post-chirurgical

Dacă senzația de arsură, mâncărime, „nisip în ochi”, usturime sau roșeață oculară este continuă, află care sunt cauzele și descoperă soluțiile.

Pentru orice întrebare ne puteți scrie în această secțiune.

De asemenea, nu ezitați să ne contactați la:

clienti@amdnobel.ro

0720.277.538

031.104.0016

Despre strabismul congenital

Riscurile și tratamentul strabismului congenitalAflă de la dna. Dr. Luminița Teodorescu, medic primar oftalmolog la Clinica Oftalmix SOP și formator în domeniul oftalmologiei, despre riscurile și tratamentul strabismului congenital. De asemenea, după cum te-am...

Conjunctivita alergică – o problemă recurentă? (Partea 2)

Tratamentul conjunctivitei alergice și igiena oculară În cea de-a doua parte a interviului cu Dna. Dr. Farah Constantin, aflăm mai multe despre tratamentul conjunctivitei alergice și igiena oculară corespunzătoare. Poți găsi aici partea a doua a interviului cu Dr....

De ce avem ochii obosiți?

Lacrimi artificiale pentru ochi obosițiAflă de la Dr. Sînziana Istrate, Asistent universitar la Facultatea de Medicină și Farmacie „Carol Davila”, medic primar oftalmolog la Clinica Bine și Clinica Optissima, de ce să folosim lacrimi artificiale pentru a ține sub...

Conjunctivita alergică – o problemă recurentă?

Cum ținem sub control conjunctivita alergică?Conjunctivita alergică este o afecțiune oculară destul de des întâlnită în țara noastră, indiferent de categoria de vârstă sau gen. Aceasta se manifestă prin lăcrimare excesivă, prurit, senzație de corp străin în ochi și...

Importanța prevenirii afecțiunilor oftalmologice

Prevenția poate salva funcționalitateaAflă de la un medic oftalmolog cum prevenția poate salva funcționalitatea ochilor. Dr. Bogdan Cucu ne îndeamnă să mergem la un consult oftalmologic, indiferent de vârstă sau simptome. Poți afla mai multe despre experiența în...

Usturimea Oculară

De ce ne ustură ochii?Află în acest articol de ce ne ustură ochii, cele mai des întâlnite cauze care duc la această senzație de disconfort, dar și cum o putem ameliora.Ce este usturimea oculară?Senzația de usturime la nivelul ochilor este un simptom destul de...

Lentilele de contact – o problemă importantă

Purtarea corespunzătoare a lentilelor de contactAflă informații importante despre purtarea corespunzătoare a lentilelor de contact, chiar de la un medic oftalmolog!O soluție practicăVederea pentru fiecare dintre noi este importantă și căutăm adesea tot felul de metode...

Senzație de corp străin la nivelul ochiului?

Senzația de corp străin în ochiProbabil majoritatea oamenilor s-a confruntat, cel puțin o dată în viață, cu senzația de corp străin în ochi. Dar ce reprezintă de fapt această senzație, când apare ea, pot exista complicații? Pentru a găsi un răspuns cât mai cuprinzător...

Niciodată prea mic pentru un consult oftalmologic (Partea V/V)

„Acordați atenție sporită ochilor copiilor voștri!” este îndemnul pe care dna. Dr. Daniela Cioplean îl transmite tuturor tinerilor părinți, pentru a putea depista din timp orice afecțiune oftalmologică și a o putea corecta în timp util. Dacă vrei să vizualizezi...

Niciodată prea mic pentru un consult oftalmologic (Partea IV/V)

În partea a patra a interviului, dna. dr. Daniela Cioplean subliniază importanța unui control oftalmologic timpuriu, pentru a putea preveni și trata eventualele afecțiuni ale copilului nostru. Dacă vrei să vizualizezi interviul integral, îți lăsăm link aici.Î: CE...