Ochii pot fi o zonă foarte sensibilă. Unii oameni au probleme și au senzația că există nisip sau un corp străin blocat în ochii lor, ceea ce îi face să le fie greu să îi deschidă complet și să își desfășoare activitățile zilnice.
Dacă te numeri printre ei, să știi că nu e deloc ieșit din comun, iar această problemă comună afectează oameni de orice vârstă – indiferent dacă poartă ochelari sau lentile de contact.
Primul pas pentru a-ți „repara” ochii este să îți dai seama care este cauza lor. Dacă ai încercat picături fără prescripție medicală și acestea nu par să te ajute, ar putea fi vorba de altceva.
Se începe prin a cunoaște potențialii vinovați pentru simptomele ochiului uscat, ale senzației de nisip în ochi sau ale mâncărimii.
De ce apare această senzație de nisip în ochi?
Sindromul ochiului uscat este cea mai frecventă cauză a senzației de nisip în ochi. Deseori cauzează senzația pe parcursul zilei și se înrăutățește noaptea, când dormi. Lacrimile artificiale pot fi un bun început pentru tratarea ochilor uscați. Întreabă medicul oftalmolog despre ce e indicat în cazul tău și nu uita că atât conservanții, cât și fosfații pot să aducă cu ei reacții adverse.
Cum impactează mediu înconjurător?
Există multe cauze posibile pentru sindromul de ochi uscat. Unele dintre ele vin chiar din mediul înconjurător, de la fumul intens, aerul uscat provocat de aerul condiționat sau poluarea. Ele sunt greu de evitat în multe circumstanțe. De aceea, picăturile lubrifiante pentru ochi ne pot ajuta. Gama completă Hylo Eye Care o găsești aici: www.hylo.ro
Vârsta impactează
Pe măsură ce înaintăm în vârstă, producția de lacrimi tinde să scadă și să devină mai puțin eficientă. Acest lucru poate duce la apariția unui sentiment de uscăciune a ochilor, alături de alte simptome datorate modificării hormonilor în diferite etape ale vieții, cum ar fi menopauza.
Diagnosticarea
Simți un disconfort al ochilor? Uscăciunea la nivelul ochilor nu este niciodată amuzantă. Dacă te trezești mai multe zile la rând cu senzația de nisip în ochi și provoacă durere la clipit, atunci ar putea merita să vizitezi un medic oftalmolog pentru un consult.
Încearcă să ai o umiditate optimă în camera în care îți desfășori activitățile și nu uita de picăturile lubrifiante. Vezi care ți se potrivește, aici: www.hylo.ro